plavba plachetnicí s posádkou - Turecká riviéra - Fethiye / 12 ostrovů / Göcek FB


  • ubytování: loď / jachtaubytování: loď / jachta
    strava: plná penzestrava: plná penze
    doprava: bez dopravydoprava: bez dopravy
    • Plavby

Plavby na plachetnici s kapitánem a posádkou. Žádný z účastníků tedy nemusí mít kapitánské zkoušky. Naše Modré plavby jsou charterové (pronájem dvoumístných kajut) nebo soukromé (pro uzavřenou skupinu) a probíhají podél turecké riviéry z mariny města Fethiye k městům Marmaris nebo Antalya.

Kdysi antická Lýkie je jedním z nejmalebnějších regionů s nejzachovalejší přírodou Turecka, kde se vystřídalo mnoho civilizací a kultur, které tu zanechaly svou stopu.

Plachetnice jsou 16 až 30 metrů dlouhé se čtyřmi až osmi dvoumístnými kajutami pro klienty. Každá kajuta
je vybavena mj. dvoulůžkem, koupelničkou se sprchou a WC. K dispozici je salónek s barem a plně vybavená kuchyň.

Na charterových plavbách je možné rezervovat dvoumístné kajuty po dobu 3 nebo 7 nocí.
U soukromých plaveb (8 až 16 osob) trvají plavby 7 nocí. Pro tyto plavby jsou k dispozici plachetnice vyššího standardu. Navržené plavby kopírují trasy charterových plaveb, ale mohou být po dohodě s kapitánem upraveny dle přání hostů.

Charterové i soukromé plavby začínají každou sobotu od poloviny května do konce října a mohou být ideálně kombinované s klasickým pobytem u moře. Letiště nejblíže jsou Antalya, Dalaman a Bodrum.

Program zájezdu

1. den: Marina Fethiye & zátoka pramene Turunç & ostrov Zeytinli Nalodíme se ve 13:30, uvítací koktejl a instrukce k plavbě. Poplujeme k zátoce pramene Turunç. Zde poobědváme a dopřejeme si pauzu na koupání, následně poplujeme do zátoky Merdivenli, kde se vykoupeme a povečeříme. Zde též strávíme první noc.
2. den: zátoka schodišť; zátoka Kleopatřiných lázní; zátoka Plain Su Po snídani zvedneme kotvy a opustíme zátoku Merdivenli směrem k zátoce Yavan Su, kde se budete moct vykoupat v doprovodu hejna ryb. Po obědě a pauze na vykoupání poplujeme do zátoky Kleopatřiných lázní . Pauza na vykoupání, odpolední čaj a večeře zde. Hosté se mohou vydat na pěší túru do přilehlých ruin antického městečka. Zde i přespíme (2. noc).
3. den: Ostrov Domuz; zátoka Aquarium; ostrov Tersane; zátoka Bedri Rahmi; Yassıcalar Po snídani přeplujeme do zátoky Aquarium naproti ostrovu Domuz, pak k vnitřní zátoce ostrova Tersane, kde se nachází historická řecká vesnička. Možnost pěší túry. Zde se vykoupeme v tyrkysových vodách této překrásné zátoky a poobědváme. Posléze přeplujeme do zátoky Bedri Rahmi, kde jsou k vidění ruiny lýkijského města a kde Bedri Rahmi namaloval obraz na skále. Zde bude podán čaj o páté, později večeře. Zde strávíme 3. noc.
4. den: Marina Göcek Ráno po snídani se můžete projít po marině města Göcek. Volný čas do 13:00. Pak poplujeme k ostrovu, kde poobědváme a dopřejeme si pauzu na koupání. Večeře, pak volný čas (4. noc).
5. den: Yassıcalar; Satanli; zátoka misu Buku Po snídani poplujeme do zátoky Yassıcalar, odtud pak do zátoky Little Sarsala. Zakotvíme poblíž smrkového lesa, kde poobědváme a dopřejeme si plavání. Čaj o páté, večeře a noc v zátoce Boynuz Bükü Bay (5. noc).
6. den: Little Sarsala; zátoka Gobun; červený ostrov Vyplujeme velmi brzy ráno do zátoky Küçük Sarsala, kde posnídáme. Po obědě, pauza na koupání v zátoce Hamam. Je těžké opustit toto místo. Nesmíte si nechat ujít západ slunce z vrcholku ostrova. Vykoupeme se v ruinách potopených lázní. Večeře a noc zde (6. noc).
7. den: zátoka Big Samanlık; zátoka Boncuklu; zátoka Kuleli Po snídani poplujeme podél překrásného pobřeží do zátoky Büyük Samanlık, kde poobědváme. V zátoce Boncuklu si dopřejeme čaj o páté se sýrovými zákusky. Večeře a přenocování zde (7. noc).
8. den: po snídani se vrátíme do přístavu Fethyie. Rozloučení. Konec plavby. • Jednotlivé etapy plavby mohou být pozměněny kapitánem podle počasí a dohody s hosty.

nebyly nalezeny žádné termíny