Hammamet - Samira Club


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: all inclusivestrava: all inclusive
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Pobyty u moře

Pláž

Soukromá písčitá pláž přímo u hotelu. Lehátka a slunečníky zdarma, osušky za poplatek. K dispozici také plážový bar.

Ubytování

Jednoduše zařízené standardní pokoje v bungalovech s přistýlkou mají klimatizaci (v létě), koupelnu s vanou či sprchou, telefon, SAT / TV, trezor (za poplatek), minibar (za poplatek) a soukromou terasu.

Rodinné pokoje - prostornější pokoje se dvěma přistýlkami.

Strava

All inclusive – snídaně, obědy a večeře formou bufetu. Svačiny a rozlévané nealkoholické a alkoholické nápoje místní výroby v čase od 10.00 - 24.00 hodin. Jednou za pobyt je možné navštívit barbecue restauraci (nutná rezervace předem).

Vybavení

Recepce, směnárna, hlavní restaurace, lobby bar, barbecue restaurace na pláži, snack bar u bazénu, maurská kavárna, hammam, kadeřnictví, kosmetický salón, masáže, obchody, diskotéka, společenská místnost s TV, telefonní automat nebo ošetřovna. Na terase se nachází velký venkovní bazén s tobogánem a skluzavkou (provoz ve vymezených intervalech) a bazén pro děti.

Aktivity

Vodní sporty na pláži, golf, kulečník, jízda na koni a masáže za poplatek. Tenisový kurt, animační programy pro děti, miniklub, diskotéka, plážový volejbal, basketbal, fotbal, vodní polo, lekce arabštiny, ping pong, posilovna a skluzavky zdarma.

Staré město (medína) o rozloze asi 200×200 m je na malém poloostrově a dosud je celá obehnána hradbami. Pevnost ( kasba ) se nachází v jejím západní rohu. Uvnitř starého města je Velká mešita z 15. století. Mezi hlavní branou a pevností je mešita Sidi-Gailani z roku 1798. Ve městě je velký muslimský a také malý křesťanský hřbitov. Je zde pohřben i italský politik Bettino Craxi , který byl v letech 1983–1987 premiérem a po korupčních skandálech utekl v roce 1994 do Tuniska pod ochranu prezidenta Ben Alího .

Centrem nového města severně od medíny je Náměstí Mučedníků a s pomníkem ve tvaru Eiffelovy věže. Z náměstí vybíhají dvě hlavní ulice – Avenue Habib Bourguiba a Avenue de la République . Turistické zóny jsou dvě. Menší a starší je severně od města, jižně podél pobřeží se pak 20 km táhne letovisko Yasmine Hammamet . Severozápadně od města je několik kopců s výhledem na město, nejvyšší má téměř 250 m. Ve vile rumunského milionáře George Sebastiana, asi 3 km od centra města, je kulturní centrum, kde se od roku 1964 vždy v červenci a srpnu pořádá Mezinárodní Hammámetský festival hudby a umění ( Festival international d'Hammamet ). Hlavní část festivalu probíhá v amfiteátru pro 1000 lidí s výhledem na město a Hammámetský záliv . (George Sebastian se sem uchýlil v roce 1929 po krachu na newyorské burze . V Sebastianově vile si v roce 1943 zřídil své sídlo německý maršál Erwin Rommel . Roku 1962 Sebastian vilu prodal tuniskému státu.)

Při vstupu do Tuniska se musí čeští občané prokázat cestovním pasem platným alespoň 3 měsíce po návratu z destinace (při individuální turistice bez cestovní kanceláře alespoň 6 měsíců po návratu z destinace).

COVID-19 - aktuální podmínky vstupu sledujte na stránkách MZV: https://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/afrika/tunisko/cestovani/index.html

Samira Club: Samira Club je skvělým místem pro mladé a aktivní lidi. Rozkládá se přímo u krásné písčité pláže, kde se můžete věnovat mnoha aktivitám a užívat si zdejší zázemí. Hotel prošel několikrát za svou existenci rekonstrukcí a stal se z něj moderní hotel vystavěný v tradičním stylu formou bungalovů v zahradě. Svým konceptem se zaměřuje na zábavu a volnočasové aktivity. Letiště v Monastiru se nachází přibližné 100 kilometrů a centrum města Hammamet jen 5 kilometrů od hotelu.

Destinace: Hammamet je město a turistické letovisko v severním Tunisku , asi 60 km jihovýchodně od Tunisu a 60 km severně od Sousy , u stejnojmenného zálivu a na poloostrově Cap Bon . V roce 2004 zde žilo přes 63 000 obyvatel. Se svými dlouhými písčitými plážemi je jedním z prvních a dnes nejnavštěvovanějším turistickým místem v zemi. Díky turistům vzroste každé léto počet obyvatel na čtyřnásobek.

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu, letištní a bezpečnostní taxy, palivový příplatek, zavazadla do výše 20 kg, transfer z letiště na místo ubytování a zpět, ubytování, uvedenou stravu, služby delegáta, pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění a fakultativní výlety