Na kole okolo Menorcy


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Aktivní dovolená

Máte rádi cyklistiku a ještě jste neprojeli Menorcu? Tak zbystřete! Tento ostrov je totiž skrytým rájem pro všechny kolaře. Zvláště, pokud máte rádi přírodní pláže, průzračné moře, útesy, malebnou krajinu a v neposlední řadě španělskou gastronomii. Na Menorce s námi projedete pohodové trasy, které vám představí, jak rozmanitá dokáže být zdejší krajina. Na většině etap vás pak budou doprovázet zářivé symboly tohoto ostrova – majáky shlížející ze skal na azurově modré moře pod nimi. Tak vyrážíte s námi objet Menorcu?
„Život je jako jízda na kole. Když si chcete udržet rovnováhu, musíte být neustále v pohybu.“ Albert Einstein

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Přílet na Menorcu. Transfer do hotelu a ubytování.
2. den: etapa č. 1: Ikonický maják Favaritx První trasa vás zavede na severovýchod ostrova k jedné z ikon Menorcy, majáku Favaritx. Na této etapě poznáte divokou tvář Menorcy, rozbouřené moře, dramatické útesy a „měsíční krajinu“. Část cesty povede také po legendární stezce Cammí de Cavalls! Prostě paráda ????  Etapa je dlouhá 49 km.
3. den: etapa č. 2: Maják Punta Nati a nekropole Cala Morell Začátek této etapy si zpestříte výletem do historie. Prohlédnete si mystickou nekropoli na Cala Morell, která pochází z doby železné. Je tvořena z desítek jeskyň vytesaných do skály a připomínajících spíše skalní město než „pouze“ pohřebiště. Poté se od vesničky Cala Morell budete ubírat směrem k majáku Punta Nati, jejž obklopuje kamenitá krajina plná zídek a pasoucích se ovcí. Závěr etapy bude více než důstojný, a to v historické Ciutadelle. Etapa je dlouhá 36 km.
4. den: etapa č. 3: Hlavní město Mahón a maják Isla del Aire Etapa začne v Mahónu, hlavním městě Menorcy. Poté co za sebou necháte druhý největší přírodní přístav na světě a dobyjete bývalou pevnost Marlborough vystavěnou původně Brity, tak už si budete jen užívat jihovýchodní pobřeží s výhledy na maják Isla del Aire a koupačku na bezpočtu pláží této oblasti. Etapa je dlouhá 41 km.
5. den: etapa č. 4: Maják Artrutx a Naveta des Tudons Menorca je proslavená svými megalitickými památkami a právě u nejznámější z nich – Naveta des Tudons – začnete další cyklo putování po Menorce. Zastavíte se také u pískovcového labyrintu Lithica a odtud již budete směřovat na jihozápad k majáku Artrutx. Po klikatých cestách se pak vypravíte až k přírodní pláži, kde si opět dopřejete zasloužený odpočinek a relax. Etapa je dlouhá 30 km.
6. den: etapa č. 5: Menorské vnitrozemí Aby putování po Menorce nebylo pouze o majácích a moři, tak tento den bude zasvěcen menorskému vnitrozemí. Konkrétně projedete oblastmi třech městeček, jež zde dominují – Ferreries, Es Mercadal a Es Migjorn Gran. Na přejezdech mezi městy se budete proplétat mezi farmami a usedlostmi, které jsou parádně zasazené do šťavnaté menorské krajiny. Ve městech zase budete moci otestovat menorskou pohostinnost a kolorit barů s domorodci. Etapa je dlouhá 43 km.
7. den: etapa č. 6: Severní oblasti a maják Cap de Cavalleria Poslední den putování povede po severním pobřeží ostrova, které menorčané označují jako nejkrásnější. Dominantou oblasti je majáku Cap de Cavalleria, který udělá pomyslnou tečku za vaším putováním po Menorce. To není trik, to je Menorca! Etapa je dlouhá 40 km.
8. den: ODLET Transfer na letiště, odlet do Prahy.
9. - 11. den: