Mallorca - PŘÍRODNÍ KRÁSY A KULTURA MALLORCY


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Pro seniory

1. DEN – Odlet z ČR na Mallorcu.
2. DEN – Volný den u moře.
3. DEN – Výlet do jihozápadní části ostrova. Přejezd přes jižní část pohoří SERRA DE TRAMUNTANA do městečka Valldemossa. Městečko VALLDEMOSSA – malebné městečko s kartuziánským klášterem, které se zalíbilo i F. Chopinovi a G. Sandové. ESTELLENCS – starobylá obec na strmých horských svazích s nádhernými výhledy. Přejezd přes vyhlídku MIRADOR DE RICARDO ROCA (výhledy na temně modré moře a příkrá skaliska) do původního rybářského přístavu PORT D’ANDRATX. Na závěr dne koupání na plážích jižní části ostrova.
4. DEN – Výlet do severní části Mallorcy k mysu CAP DE FORMENTOR – poloostrov s mohutnými skalnatými útesy. PORT DE POLLENCA – pěkný přístav, východisko výletních lodí. Kouzelné městečko ALCÚDIA připomínající ve svém středu barcelonskou gotickou čtvrť a s památkami na římskou část dějin. Koupání na některé ze zdejších nádherných pláží.
5. DEN – Dopoledne podrobná prohlídka města PALMA DE MALLORCA – hlavní město ostrova s významnými památkami připomínajícími jeho pohnutou minulost. Monumentální gotická katedrála La Seu postavená na zbytcích mešity, palác de l’Almudaina (původně arabský Alcazar), kostel sv. Eulanie, klášter sv. Františka, Arabské lázně aj. Odpoledne koupání a odpočinek na pláži.
6. DEN – Návštěva romantických městeček SOLLER a PORT DE SOLLER. Zájemci mohou mezi městečky projet historickou tramvají. V případě pěkného počasí možnost výletu lodí (platí se na místě) do romantické zátoky SA CALOBRA. Odtud procházka přes několik tunelů k ústí soutěsky TORRENT DE PAREIS a dále do nitra druhé největší evropské erozní soutěsky nebo koupání na romantické pláži. Cestou návštěva kláštera LLUC – hlavní poutní místo na ostrově proslulé již ve středověku díky tmavé sošce Panny Marie (La Moreneta).
7. DEN – Pobyt u moře.
8. DEN – Odlet do Prahy.

Poloha: 7x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)