Andalusie s pobytem na Costa del Sol komfortně se vstupy


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Antequera - Sevilla (se vstupem do sevillského Alcázaru) - Córdoba (se vstupem do córdobské mešity) - Granada (se vstupem do Alhambry s Paláci a zahradami Generalife) - Ronda - Setenil de las Bodegas - Costa del Sol

V ceně zájezdu je vstupné do katedrály v Seville, mešity v Córdobě a Alhambry a zahrad Generalife v Granadě.

Zájezd nám nabídne jedinečnou možnost spojení příjemného pobytu na plážích pobřeží Costa del Sol táhnoucích se od půvabné Málagy až k majestátným skalám Gibraltaru, s poznáním těch nejkrásnějších míst Andalusie. Uvidíme perly maurské architektury (UNESCO) – Sevillu, Córdobu a Granadu se slavnými maurskými paláci Alhambry. Vstupy do těchto jedinečných památek, které nemají ve světě obdoby, jsou již součástí ceny zájezdu. Navštívíme malebné horské město Ronda a jedno z úchvatných „pueblos blancos“ opředené mnoha tajemstvími - Setenil de las Bodegas. Prožijeme 4 noci v krásném městě Andalusie Antequera v hotelu Checkin Antequera (4*, krásný bazén). Po těchto výletech si odpočineme na plážích Costa del Sol, plných slunečního svitu, na své si mohou přijít i milovníci vodních sportů. Rytmy flamenca a kastanět, pochoutky tapas, slunce a moře – to je Andalusie.

Stravování: polopenze

Snídaně a večeře formou švédských stolů.

Doprava: letecky

Praha

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno 4x v hotelu Checkin Antequera **** se snídaní a 3x na pobřeží Costa del Sol v hotelu *** s polopenzí vždy ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Málagy , transfer do hotelu Checkin Antequera ****, ubytování.
2. den: Snídaně, odjezd na celodenní výlet do hlavního města Andalusie, kouzelné Sevilly . Ne náhodou z tohoto města pochází flamenco, býčí zápasy, Don Juan i ohnivá Carmen. Prohlídka pohádkového královského Alcázaru, sídla maurských emírů, kastilských a později španělských králů – dokonalá ukázka mudéjarské architektury, mistrovské kombinace maurských stavebních technik a katolických symbolů. Projdeme se labyrintem židovské čtvrti Santa Cruz s půvabnými náměstíčky a patii ve stínu pomerančovníků. Obdivovat budeme jedinečnou sevillskou katedrálu, která ve svých rozlehlých prostorách ukrývá hrob Kryštofa Kolumba i nádherné oltáře ze stříbra a zlata dovezeného ze zámoří v dobách, kdy bylo Španělsko „zemí, nad kterou slunce nezapadalo“. Na celé město budeme vzhlížet z mohutné katedrální věže La Giralda. Návrat do hotelu Checkin Antequera.
3. den: Snídaně, odjezd na celodenní výlet do Córdoby, fascinujícího města, křižovatky kultury arabské, židovské a katolické. V době vrcholu arabské moci kolem roku 1000 n.l. byla Córdoba jedním z nejbohatších měst tehdejšího světa. Projdeme se po starém mostě přes řeku Guadalquivir, abychom navšívili nejznámější památku města córdobskou mešitu – La Mezquita. Je to jediná mešita, která se zachovala ze španělského středověku a patří k největším na světě. Vstoupíme dovnitř a nekonečné sloupoví s jemnou výzdobou nás jakoby obejme a zcela ohromí. Ani katolická moc si nedovolila tuto perlu maurské architektury zbořit a pouze ji přímo uprostřed doplnila svým stavebním příspěvkem gotiky. Ponechala nám tak možnost této neopakovatelné konfrontace a dovolila zasnít se nad pomíjivostí časů dávno minulých. Dále se projdeme uličkami židovského města a poklonit se budeme moci památce filosofa Maimonida, prohlédneme si córdobskou synagogu. Na každém kroku nás budou provázet krásná patia a bílé uličky s květinovou výzdobou. Návrat do hotelu Checkin Antequera.
4. den: Snídaně, odjezd na celodenní výlet do Granady , poslední výspy maurské vlády na Pyrenejském poloostrově. V Granadě budeme obdivovat goticko-renesanční katedrálu s královskou kaplí, ve které jsou pohřbeni nejslavnější španělští katoličtí králové Isabela Kastilská a Fernando Aragonský. Uličkami čtvrti Albaicín vystoupáme ke kostelu San Nicolás, z jehož terasy se nám naskytne úchvatný pohled na celý komplex paláce Alhambra s pevností Alcazába, zahradami Generalife a maurskými paláci. Tuto nádheru si samozřejmě nenecháme ujít, a tak navštívíme slavný Lví dvůr, obklopený soukromými komnatami granadských emírů s nesmírně jemnými a propracovanými dekoracemi. Ze zahrad Generalife, jedinečné nádhery stvořené ze zeleně, vody a bělostí kamene, se podíváme na celé město. Návrat do hotelu Checkin Antequera.
5. den: Snídaně, odjezd na celodenní výlet za „pueblos blancos“ - bílými vesnicemi. Nejdříve pojedeme pohořím Sierra de Ronda do městečka Ronda, kolébky corridy a města Hemingwaye. Ve městě vystavěném nad kaňonem řeky Tajo budeme obdivovat jednu z nejznámějších a nejvýstavnějších arén pro býčí zápasy ve Španělsku s muzeum corridy a říční kaňon s fantastickými výhledy na Rondu. Dále budeme pokračovat cestou bílých vesniček „pueblos blancos“ - navštívíme úchvatné Setenil de las Bodegas, městečko, které vzniklo díky silné erozi řeky Río Guadalporcún, kdy obyvatelé využili impozantních skalních stěn k výstavbě domů, prohlédneme si zajímavou stavbu majestátního kostela Iglesia de la Encarnación, radnici, jeskyně San Román. Odjezd do hotelu na Costa del Sol, ubytování, večeře.
6. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno (možnost fakultativního výletu do blízké Málagy – historické centrum města s dominantou katedrály La Manguita, návštěva bodegy s proslaveným vínem málagou, návštěva muzea Pabla Picassa – nezapomeňme, že Málaga je jeho rodným městem...), večeře.
7. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře.
8. den: Snídaně, transfer na letiště v Málaze a odlet do Prahy.

nebyly nalezeny žádné termíny