Lázně Dobrna - Mini wellnes na 2 noci


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Lázně a wellness pobyty

Mini wellnes na 2 noci

Balíček služeb Mini wellness obsahuje:

2 x polopenze (snídaně a večeře formou bufetu),-

1 x tělový peeling (20 min.)

1 x relaxační koktejlová masáž (50 min.)

1 x relaxační masáž nohou (20 min.)

zapůjčení županu během pobytu

vstup do Arbora SPA (sauna, vířivka, relaxační zóna) během pobytu

neomezené koupání v termálních bazénech hotelu Vita

vstup do fitness v hotelu Vita

bezplatné Wi-Fi a parkování

Poloha: V letovisku

Vybavení: recepce, dětský klub, lázně, restaurace, bar, bazén, fitness, kavárna, sauna, parkoviště, internet (WIFI), klimatizace.

Hotel Vita: Upozornění: od 26.6. do 29.6. bude vnitřní bazén z důvodu údržby uzavřen. Venkovní bazén je otevřen bez přerušení.

HOTEL VITA**** se nachází přímo u vstupu do lázeňského komplexu. Jedná se o nejmladší hotel s kompletní nabídkou pod jednou střechou. Je zde centrální recepce hotelu Vita a Vily Higiea, kavárna s nabídkou vynikajících cukrářských výrobků a tanečních večerů pořádaných na konci týdne, bazény s léčivou termální vodou a FKK terasa, sauny »Dežela savn« s velkou sluneční terasou, špičkové centrum masáží a krásy a salón vlasové péče »Hiša na travniku«, medicínské středisko s terapiemi vycházejícími z přírody, hotelová restaurace, restaurace a’la carte, prostory pro semináře, dětský koutek, internetový koutek s bezplatným internetovým připojením.

Ubytování: dvoulůžkové pokoje, ve kterých je telefon, TV, trezor, minibar, WC, koupelna, fén na vlasy a klimatizace. K dispozici jsou i pokoje s balkonem.

Stravování: polopenze formou bufetu.

Platba na místě: Pobytová taxa ve výši 2,50 EUR na osobu a den je splatná na místě, dále se platí registrační poplatek ve výši 1,50 Eur/os./pobyt

PŘÍRODNÍ FAKTORY

V Lázních Dobrna jsou tři hlavní léčivé složky uznané Ministerstvem zdravotnictví Slovinské republiky: termální vodu, bahno a rašelinu.

BAZÉNY: Termální bazény jsou Vám k dispozici v hotelu Vita a v Lázeňském domě. Hlavní účinkující látkou v Lázních Dobrna je alkalická termální voda s teplotou u pramene okolo 35 až 36,5 °C obsahující přiměřené množství vápníku, hořčíku a hydrogenuhličitanu. Po celá desetiletí ji používáme k posílení organizmu a zlepšení celkové psychofyzické kondice jednotlivců i skupin. Hlavní účinkující látkou je vápník – hořčík hydrogenuhličitá alkalická akratoterma o teplotě od 35 do 36,5 °C. Ministerstvo zdravotnictví Slovinské republiky potvrdilo termální vodu jako přírodní léčivý faktor.

TEPLOTA VODY

Bazény s lázeňskou termální vodou v hotelu Vita

- vnitřní bazén s teplotou 32 °C

- venkovní bazén s teplotou 28 – 29 ˚C

- vnitřní dětský bazén s teplotou 32 ˚C

- venkovní dětský bazén s teplotou 32 ˚C

- perličková koupel s teplotou 35 – 36 ˚C

- perličková koupel v centru saun s teplotou 35 ˚C

- ochlazovací bazén v centru saun 17 ˚C

- koupele 32 – 34 ˚C.

Lázeňský dům:

- koupele 32 – 34 °C, bazén 32 °C.

Destinace: Lázně Dobrna (Terme Dobrna) jsou nejstarší slovinské termální lázně s více než 600letou tradicí. Mírné podnebí bez mlhy a mrazivých větrů již v pravěku přilákalo první obyvatele ke stavbě sídliště na blízkém kopci Gradišči. O jejich přítomnosti svědčí nález pokladu ve formě 500 keltských mincí. Další nálezy dokazují, že Dobrnu znali také Římani. Již tenkrát pravděpodobně užívali místní teplou vodu. Také první slovinští obyvatelé věděli o výskytu teplé vody, horní sídliště pojmenovali Toplice (pozn. překl. »toplice« znamenají lázně). Spodní sídliště dostalo název odvozený od dubu Dobrna (pozn. překl. »dob« znamená dub).

První písemná zmínka o lázních a termálním prameni pochází z roku 1403. Od roku 1542 je termální voda v Dobrně uznána jako ideální prostředek při léčbě gynekologických a urologických nemocí, revmatizmu a jemu podobných onemocnění, při nemocech a zranění pohybového aparátu. Má léčivé účinky také na pacietny s periferním onemocněním žilního systému, pacienty s neurologickými problémy, s cukrovkou, zvýšeným krevním tlakem, lehčími nemocemi srdce a dýchacích orgánů.

Pořadatelem zájezdu je MEDITERAN TRAVEL s.r.o.

Cena zahrnuje

  • 2 x ubytování za osobu, 2 x polopenzi, vstup do termálních bazénů, služby dle balíčku Mini Wellness

Cena nezahrnuje

  • Pobytová taxa se platí na místě - 2,50 Eur/os./den + 2 Eur/os. přihlašovací poplatek. Cena neobsahuje dopravu, delegáta, pojištění léčebných výloh a storna - možno dokoupit