Jezero Bled a soutěska Vintgar


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Vstupte do pohádkového světa krás a dobrodružství s naším jednodenním zájezdem, který vás provede klenoty Slovinska. Začnete návštěvou úchvatné soutěsky Vintgar, kde se setkáte s divokou přírodou, impozantními kaňony a kaskádami vodopádů. Poté se přesunete k malebnému jezeru Bled, kde vás okouzlí pohádkový ostrov s historickým kostelem. Budete mít možnost prozkoumat i kouzlo města Bled s jeho úzkými uličkami nebo podniknout plavby na tradiční pletně k úchvatnému ostrovu. Připravte se na den plný nezapomenutelných momentů a krásných výhledů, které vás provedou skvosty tohoto malebného kouta světa.

Program: 1. den: Odjezd v pozdních večerních hodinách. 2. den: Ráno přijedeme k soutěsce Vintgard. Technický průvodce vás dovede k pomyslné vstupní bráně soutěsky a odsud se vydáte na vaše dobrodružství. Trasa soutěsky je jednosměrná a je dlouhá 1600 m. Nikdo vás nebude omezovat časem a určovat vám tempo. Bude záležet jen a jen na vás, kolik času zde budete chtít strávit. Věřte, že budete procházet přírodním skvostem, kde se divoká řeka Radovna prořezává krajinou. Hloubka soutěsky dosahuje místy až 250 m a její krása vás doslova uchvátí. Podívejte se na kaskády a vodopády, naslouchejte zpěvu ptáků a nechte se unášet atmosférou tohoto jedinečného místa. Po zdolání soutěsky vám doporučujeme jít směrem k městečku Bled. Zde se můžete rozhodnout, jestli navštívíte hrad Bled nebo se vydáte k jezeru. Uprostřed jezera se nachází menší ostrov s kostelem Nanebevzetí Panny Marie. V roce 1534 byl v kostele umístěn zvon, o němž se traduje, že je kouzelný a po zazvonění vám splní přání. Na ostrůvek vás sveze převozník plavidlem zvaným pletna, které je podobné italské gondole. Počítejte, že celková trasa je přibližně 6 km po zpevněném i nezpevněném terénu, a proto vám doporučujeme vhodnou obuv. Večer odjezd do ČR. 3. den: Návrat v brzkých ranních hodinách.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 23:00 AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ FLORENC BENEŠOV – 23:45 HOTEL BENICA TÁBOR – 0:30 ČERPACÍ STANICE ORLEAN, UL. SOBĚSLAVSKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE – 1:30 PARKOVIŠTĚ HUSOVA TŘ., PROTI VSTUPU NA VÝSTAVIŠTĚ Důležité upozornění: Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


duben 2024

12.04. - 14.04.24 pátek - neděle
vlastní autokarem
2 290 Kč
cena za 3 dny (2 noci)

květen 2024

24.05. - 26.05.24 pátek - neděle
vlastní autokarem
2 290 Kč
cena za 3 dny (2 noci)

červen 2024

28.06. - 30.06.24 pátek - neděle
vlastní autokarem
2 290 Kč
cena za 3 dny (2 noci)

Cena zahrnuje

  • 1 místo v autobuse
  • 1 palubní tašku
  • Pojištění cestujících, léčebných výloh a zavazadel na 100 mil. Kč během přepravy
  • Technického průvodce na palubě autobusu

Cena nezahrnuje

  • Vstupné do hradu 17 €
  • Plavbu na ostrov 15-18 €
  • Vstupné do soutěsky 10 €
  • Cestovní a úrazové pojištění během pobytu s pojištěním storna a COVID 19–49 Kč / den