Zámek Bojnice, tajemný hrad v Karpatech a degustace vína


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Mnohé hrady a zámky bývají spjaty s pověstí o bílé paní. K zámku Bojnice se naopak váže pověst o černé paní, která se tu zjevuje a teskní nad manželem. Zámek patří k jednomu z nejnavštěvovanějších na Slovensku a můžete ho znát z pohádek O šíleně smutné princezně, anebo Princezně Fantaghiro. Čachtický hrad nejvíce proslavila hraběnka Bátoriová, neboli Čachtická paní, která tu byla po dobu čtyř let vězněna za tyranii svých poddaných. Na závěr se můžete těšit na komentovanou degustaci 8 druhů vín, drobné občerstvení (uzeniny, sýr) a prohlídku vinařství.

Program: Dopoledne příjezd na zámek Bojnice. Původně dřevěný hrad se postupem času změnil v nepoznání až do nádherného renesančního sídla, v němž je dnes umístěno muzeum, které je součástí Slovenského národního muzea. Za návštěvu stojí určitě nejen vnitřní expozice, ale také přilehlý park s jezírkem. Kdo nebude mít zájem o prohlídku interiéru, může navštívit zoologickou zahradu, kde je k vidění 360 druhů zvířat. Zajímavostí je, že v roce 1939 koupila zámek i s okolními pozemky firma Baťa. Po válce však na základě Benešových dekretů připadl státu. Poté přejezd do Čachtic, návštěva hradu, kde byla po doby čtyř let vězněna Alžběta Bátoriová, a kde se točil film Tajemný hrad v Karpatech. Následovat bude krátká procházka městem. K vidění tu je například barokní mariánský sloup, barokní Golgota, kterou nechala postavit snacha Alžběty Bátoriové jako prosbu za odpuštění hříchů, které napáchala a také dřevěné sousoší hraběnky a děvčátka, které zřejmě připravila o život. V případě zájmu možnost návštěvy Draškovičova sídla, kde je dnes muzeum historie Čachtic a dobových šatů Alžběty Bátoriové. Následně vás čeká ochutnávka vín a prohlídka místního vinařství. Odjezd v cca 18:00 hod.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA 03:00 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
JIHLAVA- 04:30 TŘÍDA LEGIONÁŘŮ, PARKOVIŠTĚ ZA BILLOU
BRNO- 05:45 ULICE ROOSVELTOVA U JANÁČKOVA DIVADLA


ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ V ZÁVISLOSTI NA NAPLNĚNÍ KAPACIT DANÝCH AUTOBUSŮ.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • Autobusovou dopravu
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Vstupné do objektů (Zámek Bojnice 10 euro, Hrad Čachtice 3 eura)
  • Degustace vína 15 euro
  • Cestovní a úrazové pojištění