To nejlepší z Moskvy (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Připraveni zažít Rusko? Tak velké, tak jiné a autentické… Vyrážíme do Moskvy. Projdete se po Rudém náměstí, budete obdivovat proslulý Kreml, užijete si okružní jízdu stanicemi moskevského metra i vyhlídkovou plavbu. Prohlédnete si klášterní městečko Sergijev Posad či matrjošky v Muzeu hraček. Odhalte ruská tajemství a poznávejte Moskvu – s průvodcem, který se vyzná!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu  – malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 55 x 45 x 25 cm, včetně držadla, postranní kapsy a koleček (toto zavazadlo si lze vzít na palubu letadla)

Zavazadlo v ceně zájezdu  – odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg a rozměrech 203 cm, tj. součtu jeho délky, šířky a hloubky (toto zavazadlo bude odbavené do úložného prostoru)

POZOR! Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo do 23 kg

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

Snídaně v hotelu formou bufetu.
Během dne časový prostor a doporučení průvodce k možnostem občerstvení.

Ubytování: hotel ***

Hotel v blízkosti zastávky MHD s dobrou dostupností do centra města.

Program zájezdu

1. den: Přílet do Moskvy, transfer na hotel, ubytování. V závislosti na čase příletu podvečerní procházka městem. Dle letového řádu a časových možností se po ubytování v Moskvě vydáme do centra města a zájemci si mohou nakonec dopřát typickou ruskou večeři ve čtvrti Arbat. Ulice Arbat patří k  nejstarším ulicím   v Moskvě  a její počátky sahají až do 15. století, kdy vznikla z obchodní cesty z Moskvy směrem na Smolensk. S touto třídou je též spjat  ruský básník Alexandr Sergejevič Puškin , který pobýval v domě číslo 53 a má zde své muzeum a památník. Dnes je tato rušná ulice jedním z nejnavštěvovanějších míst města. Najdete tu bezpočet hospůdek, kavárniček a obchodů se suvenýry, všude narazíte na místní umělce, kteří hrají na různé hudební nástroje a malují obrazy. Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
2. den: Dnes se budeme věnovat Moskvě a nejznámějším místům jako např. Mauzoleum V. I. Lenina, Kreml či Chrám Vasila Blaženého. Ráno se vydáme na notoricky známé Rudé náměstí, na němž se odehrály podstatné okamžiky z dějin města. Zájemci se budou moci podívat do kontroverze budícího Mauzolea V. I. Lenina. Neunikne nám ani směsice barev a tvarů v podobě impozantního Chrámu Vasila Blaženého, uvidíme Kazaňský kostel a budeme mít čas na prozkoumání známého obchodního domu GUM . Poté budeme pokračovat v prohlídce v srdci Ruska, Kremlu , odkud je celá federace ovládána již po staletí. Zde uvidíme hlavní Chrámové náměstí se čtyřmi nádhernými pravoslavnými chrámy, sídlo prezidentského úřadu, hlavní chrám Nanebevzetí Panny Marie i největší zvon na světě, Car. Následně půjdeme k budově slavného „Velkého divadla“, Bolšoj těatr a kolem Státní dumy se projdeme po ulici Tverskaja , hlavní třídě s obchody a kavárnami, kterou lemují krásné měšťanské domy a paláce. Zájemci mohou dorazit až k památníku A. S. Puškina, v jehož okolí budou mít volno k nákupům nebo prostor k večeři s možností ochutnat některé ruské speciality. Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
3. den: Společně se dnes vydáme do městečka Sergijev Posad, odpoledne návrat a pro zájemce návštěva nejvýznamnější moskevské galerie. Ráno se vlakem vypravíme na výlet do jednoho z nejdůležitějších náboženských center v zemi, klášterního městečka Sergijev Posad, které je srdcem ruské pravoslavné církve. Navštívíme komplex zdejšího kláštera, jehož modré a zlaté kupole tvoří nezapomenutelné panorama. Po prohlídce se vydáme do centra města, na hlavní náměstí obklopené kavárnami a obchůdky a také tržnicí s řemeslnými výrobky. Zájemci budou moci v individuálním volnu navštívit Muzeum hraček , jejichž výroba má ve městě mnohaletou tradici. Údajně zde dokonce byla  vyrobena vůbec první matrjoška . Odpoledne se vrátíme zpět do Moskvy a budeme si moci užít návštěvu světoznámé Treťjakovské galerie, nejslavnějšího muzea v Moskvě, ve kterém uvidíme cenné ikony a obrazy ruských malířů od středověku až do počátku 20. století. Kolem galerie narazíme na velké množství restaurací a kaváren, v nichž se budeme moci po kulturním zážitku občerstvit. Na závěr dne nás čeká okružní jízda moskevským metrem, které je jedním z turistických magnetů města. Jeho stanice jsou opravdovými uměleckými díly a leckteré byly zapsány i na seznam světového dědictví UNESCO .  Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
4. den: Dnes nás čeká návštěva největšího významného kláštera, hřbitova s hroby významných ruských osobností a také plavba lodí. Ráno se vydáme na prohlídku do poklidného areálu Novoděvičího kláštera, který je největším moskevským ženským klášterem. Nedaleko se rozkládá také Novoděvičí hřbitov , na kterém jsou pohřbeny ty největší ruské osobnosti , ať již z uměleckého či politického života ( Čechov, Gogol, Jelcin aj. ). Po prohlídce hřbitova a kláštera nás bude vyrazíme na vyhlídkovou plavbu lodí, během níž uvidíme významné památky tím nejlepším možným způsobem - z hladiny řeky Moskvy. Dopravíme se do centra města a projdeme si starou kupeckou čtvrť Kitaj Gorod s množstvím historických domů a muzeí. Poté se vydáme k ohromnému Chrámu Krista Spasitele, který vévodí panoramatu řeky Moskvy a jeho původní stavba měla oslavovat ruské vítězství nad Napoleonem. Stalin tento chrám nechal strhnout, současná budova je replikou z konce 90. let. Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
5. den: Dle letového řádu po snídani individuální program nebo rovnou transfer z hotelu na letiště a odlet zpět do ČR.

Cena zahrnuje

  • letenku Praha – Moskva – Praha se všemi poplatky
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle pravidel pro přepravu zavazadel viz níže
  • transfer autobusem z letiště do hotelu a zpět
  • 4x ubytování ve 3* hotelu se snídaní
  • průvodcovské služby

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • vízum do Ruska (cena 2 900 Kč/os.)
  • jízdné po Moskvě
  • vstup do památek
  • doporučené kapesné minimálně 13 500 RUB/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 4 000 Kč