Moskva pro milovníky vojenské historie + OSLAVY DNE VÍTĚZSTVÍ (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Moskva, jak ji neznáte – velkolepý ohňostroj, impozantní přehlídka, bujaré veselí… S průvodcem, který je tady jako doma. Vydáte se po stopách vojenské historie a zažijete oslavy Dne vítězství. Projdete se po Rudém náměstí, uvidíte Muzeum kosmonautiky, chrám Vasila Blaženého či majestátní Kreml. Nahlédněte do zákulisí ruských dějin a objevte Moskvu jako nikdy předtím – s nadšenými cestovateli!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu formou bufetu
během dne časový prostor a doporučení průvodce k možnostem občerstvení

Ubytování: hotel ***

hotel v blízkosti zastávky MHD s dobrou dostupností do centra města.

Program zájezdu

1. den: Přílet do Moskvy, přejezd na hotel, ubytování. V závislosti na čase příletu procházka centrem města s průvodcem.
2. den: Dnes nás bude čekat neobyčejný prožitek z oslav Dne vítězství. Ráno se přesuneme metrem do centra a zaujmeme místa na jedné z hlavních moskevských tříd vedoucích k Rudému náměstí, odkud budeme společně s místními mít možnost pozorovat průjezd vojenské techniky na světoznámou vojenskou přehlídku. Po skončení dopolední přehlídky se vydáme na oběd do některé klidnější části města a posléze strávíme další část dne ve velkolepém Muzeu Vítězství na Poklonné hoře, které každoročně organizuje speciální program na tento nejdůležitější svátek . Zde uvidíme i bojovou techniku z období druhé světové války na několika venkovních expozicích. Zájemci se mohou s průvodcem vydat i na slavnostní  noční ohňostroj . Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
3. den: Tento den se budeme věnovat centru Moskvy a nejznámějším místům jako např. Kreml či Chrám Vasila Blaženého. Ráno se vydáme na Tverskou ulici , jeden z největších moskevských bulvárů a tradiční cestu, po níž do Moskvy přijížděli ruští carové . Začneme na Puškinově náměstí kde uvidíme sochu tohoto nejslavnějšího ruského básníka a budeme klesat postupně dolů do centra města. Cestou mineme například moskevskou radnici se sochou zakladatele Moskvy, knížete Jurije Dolgorukého, slavná divadla MCHAT. Dozvíte se také, jak v Rusku dokáží za noc přestěhovat celý klášter i s jeptiškami, včetně konkrétní ukázky inkriminované stavby a jejího původního umístění.  Zkratkou přes proslulý Bolšoj těatr a Státní Dumu se dostaneme na notoricky známé Rudé náměstí, na němž se odehrály podstatné okamžiky z dějin města. Neunikne nám ani směsice barev a tvarů v podobě impozantního Chrámu Vasila Blaženého, uvidíme Kazaňský kostel a budeme mít čas na prozkoumání známého obchodního domu GUM. Dopolední čas využijeme navíc k návštěvě ultramoderního parku Zaryadye a vznášejícího se mostu , kde se nám otevře impozantní panorama Kremlu s mrakodrapy Moskva City v pozadí. Po obědě ve známém podzemním obchodním domě Ochotnyj rjad budeme pokračovat v prohlídce v srdci Ruska, kterým je pevnost Kreml. Uvidíme Alexandrovský sad s věčným ohněm a čestnou stráží a Chrámové náměstí se čtyřmi nádhernými pravoslavnými chrámy, sídlo prezidentského úřadu , hlavní chrám Nanebevzetí Panny Marie i největší zvon na světě – Car Kolokol.  Poté se vydáme k ohromnému Chrámu Krista Spasitele, který vévodí panoramatu řeky Moskvy a jeho původní stavba měla oslavovat ruské vítězství nad Napoleonem. Stalin tento chrám nechal strhnout, současná budova je replikou z konce 90. let. Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
4. den: Dnešní den zaujme nejen milovníky vojenské historie, ale i kosmonautiky. Ráno vyrazíme do Aleje kosmonautů a budeme mít možnost prohlédnout si Muzeum kosmonautiky umístěné pod obřím památníkem Dobyvatelů kosmu, tvořeným 164 metrů vysokou skulpturou ve tvaru startující rakety vyrobenou z titanu. Odpoledne se přesuneme do muzea Ozbrojených sil Ruska  s expozicí zbraní a vojenské techniky od kozáckých časů až po současnost. Ve večerních hodinách budeme mít možnost navštívit i světoznámou Treťjakovskou galerii . V podvečerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
5. den: Dle letového řádu individuální program nebo přímý přesun z hotelu na letiště a následný odlet zpět do Prahy. Po snídani v závislosti na čase odletu možnost návštěvy některého z moskevských muzeí. Komu muzea nebudou po chuti, může volný čas využít k návštěvě dalších pamětihodností, k nákupům či si jen užít atmosféru města. Odjezd na letiště a odlet zpět do ČR .

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Moskva – Praha se všemi poplatky
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle pravidel pro přepravu zavazadel viz níže
  • doprava autobusem z letiště do hotelu a zpět
  • 4x ubytování v 3* hotelu
  • 4x snídaně
  • průvodcovské služby

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • vízum do Ruska (cena 2 500 Kč/os.)
  • jízdné po Moskvě
  • vstup do památek
  • doporučené kapesné minimálně 11 500 RUB/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 4 000 Kč