Moskva a Sankt Petěrburg 2021 - letecky v malé skupině s průvodcem


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Unikátní památky.

Letecký zájezd do Moskvy a Sankt Petěrburgu. Moskva vás zaujme historickými klenoty jako je Kreml, Rudé náměstí s chrámem V. Blaženého. Projdete se po Starém Arbatu a navštívíte i Trojickosergijevský klášter v Sergijev Posad. Sankt Petěrburg je jednoho z nejkrásnějších měst Evropy. Město se rozkládá v deltě řeky Něvy, na březích Finského zálivu. Unikátní památky, krásné carské zahrady. Sankt Petěrburg každého návštěvníka okouzlí.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Moskvy, transfer do hotelu a ubytování, první seznámení s městem.
2. den: MOSKVA * Rudé náměstí – hlavní náměstí města zapsané na Seznamu památek světového dědictví UNESCO. chrám Vasila Blaženého – nejznámější chrám Moskvy. GUM – nejznámější ruský luxusní obchodní dům nacházející se v budově z 19. století je jednou z dominant Rudého náměstí. CHRÁM MATKY BOŽÍ KAZAŇSKÉ – chrám s bohatou minulostí. Mausoleum V. I. Lenina – nejpopulárnější turistická atrakce. HISTORICKÉ NÁMĚSTÍ – mnoho tisíc pozoruhodných exponátů. KREML – několik prohlídkových okruhů, zbrojnice, komplex Chrámového náměstí, Zvon Ivana Velikého, Uspenský chrám, Chrám Zvěstování Panny Marie a několik dalších chrámů. MANÉŽNÍ NÁMĚSTÍ – výhled na Kreml, vodotrysk. CHRÁM KRISTA SPASITELE – největší pravoslavný chrám na světě. PAMÁTNÍK PETRA VELIKÉHO – jeden z nejvyšších památníků na světě.
3. den: NOVODĚVIČÍ KLÁŠTER – opevněný klášter je zapsán na Seznamu památek UNESCO. STÁTNÍ UNIVERZITA – včetně Lomonosovy univerzity. Tretjakovská galerie – jedno z nejznámějších muzeí či galerií světa. Starý Arbat – nejslavnější moskevská ulice.
4. den: SERGIE POSAD * TROJICKOSERGIJEVSKÝ KLÁŠTER – památka zapsaná na seznamu UNESCO v městečku Sergie Posad, malebném starobylém městě umělců a dřevořezbářů, nejvýznamnější klášter v Rusku. Večerní přejezd rychlovlakem do Sankt Petěrburgu.
5. den: SANKT PETĚRBURG * NĚVSKÝ PROSPEKT – nejznámější ruská ulice dlouhá 4 km. KAZAŇSKÁ KATEDRÁLA – hrob maršála Kutuzova, muzeum historie náboženství. KLÁŠTER ALEXANDRA NĚVSKÉHO – založen Petrem Velikým. ZIMNÍ PALÁC – barokní a rokokový palác hostí část Ermitáže. ERMITÁŽ – jedno z největších uměleckých muzeí na světě. KŘIŽNÍK AURORA – symbol města. ALEXANDRŮV SLOUP – připomíná vítězství nad Napoleonem. ADMIRALITA – bývalé ústředí ruského námořnictva. KATEDRÁLA SV. IZÁKA – zlatý dóm. DOMEK PETRA VELIKÉHO – zde žil Petr Veliký, když dohlížel na stavbu města. MĚDĚNÝ JEZDEC – nejznámější socha Petra Velikého. PETROPAVLOVSKÁ PEVNOST – politické vězení, salva z děla z jedné z bašt ohlašuje denně poledne. Pěknou barokní stavbou je katedrála. KATEDRÁLA VE SMOLNÉM – jedna z Rastrelliho nejskvostnějších budov. Odtud Lenin řídil Velkou říjnovou socialistickou revoluci. NĚVA – možnost projížďky po kanálech Něvy.
6. den: PETRODVORCE – postavené Petrem Velikým, zahrady, fontány a kanály. SANKT PETĚRBURG * pokračování v prohlídce.
7. den: PUŠKIN – Jekatěrinský palác s Jantarovou komnatou. Komplex rozsáhlých zahrad. SANKT PETĚRBURG * dokončení prohlídky, noční program: OTEVÍRÁNÍ MOSTŮ – úchvatná podívaná na kolony lodí proplouvající pod osvětlenými zvednutými křídly mostů.
8. den: Transfer na letiště, během dne odlet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • letenka z Prahy do Moskvy včetně všech poplatků
  • rychlovlak do Petěrburgu
  • letenka z Petěrburgu do Prahy včetně všech poplatků
  • transfer z letiště na ubytování a zpět
  • cesta autobusem do Petrodvorce a Puškina
  • 3x ubytování v Moskvě
  • 3x snídaně v Moskvě
  • 4x ubytování v Sankt Petěrburgu
  • 4x snídaně v Sankt Petěrburgu
  • průvodce