Rumunsko, Velký Okruh, Hory, Kláštery, Drákulova Transylvánie


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Kulturní dědictví Rumunska (malované kláštery v Moldávii, historická jádra Sibiu a Sighishoary, hrady, královský zámek Peles aj.), ale i nádherné přírodní zajímavosti (pohoří Ceahlau, Bikazská soutěska, pohoří Karpaty a  Fagaraš s vysokými masivy) lákaly návštěvníky již v minulosti. Dnes se cestování do Rumunska stává příjemnější, protože i zde se významně a rychle rozvíjí sféra obchodu a služeb.

Program: 1. den: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách.
2. den: Návštěva proslulého „VESELÉHO HŘBITOVA“ (UNESCO) v SAPINTÉ, procházka klášterním komplexem sestávajícím z lidových staveb ve vesnici BARSANA.
3. den: Návštěva malovaných klášterů VORONET (UNESCO), který je též nazýván Sixtinskou kaplí východu a poklidnějšího, dřevěnou hradbou chráněného kláštera HUMOR (UNESCO), prohlídka jednoho z nejstarších obydlených klášterů Moldavie, klášter NEAMT, život místních popů.
4. den: Celodenní turistika v pohoří CEAHLAU. Výstup k turistické chatě FINTINALE. Odtud buď možnost pokračovat ve výstupu na nejvyšší vrchol TOACU (1904 m), nebo se vydat k vodopádům DURATOIDEA.
5. den: Přejezd do BIKAZSKÉ SOUTĚSKY (úzká silnička je sevřena až 300m vysokými srázy), pěší výlet mezi skalními stěnami, jezero LACU ROSU.
6. den: Biertan – impozantní opevněný gotický kostel zařazený do kulturního dědictví UNESCO. Středověké město SIGHISOARA (UNESCO) přezdívané „sedmihradský Norimberk“ s rodným domem Vlada Tepese Drákuly, které díky svému starobylému rázu tvoří skvělou bránu do Transylvánie. Dojezd do oblasti u městečka Sinaia.
7. den: Horské městečko BUSTENI ležící v blízkosti nejvyšších útesů Evropy, výjezd lanovkou na BABELE do výšky 2200 m, nádherné skalní útvary včetně známé Babelské sfingy, několik variant túr dle náročnosti. Zpět lanovkou do Busteni.
8. den: Horské městečko sINAIA. Procházka k SINAISKÉMU KLÁŠTERU. Dále královský zámek PELES s nádhernými bohatě zdobenými interiéry, krátký přejezd k domnělému tajemnému Drákulovu hradu BRAN. Zastávka ve městě BRASOV, prohlídka historického jádra s Černým kostelem.
9. den: Přejezd do pohoří Fagaraš – nejvyššího horského hřebene Karpat, procházka kolem největšího fagarašského jezera LACUL BALEA. Historické město Sibiu s romantickým malebným městským jádrem, které je nyní rychle renovováno. Odjezd do Čech.
10. den: Návrat do Čech v poledních hodinách.

Stravování: polopenze

7x polopenze

Doprava: autokarem

Zájezdovým busem.
Nástupní místa: Praha, Pardubice, Hradec Králové, Brno.

Ubytování: hotel

7x nocleh v hotelu s polopenzí ve dvoulůžkových pokojích


nebyly nalezeny žádné termíny

Cena zahrnuje

  • 7x nocleh v hotelu s polopenzí ve dvoulůžkových pokojích, dopravu autobusem, průvodce

Cena nezahrnuje

  • Komplexní pojištění á 330,-Kč/os.; vstupy; 1L pokoj +3.300,-Kč