Rumunsko - Drákulova Transylvánie


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Při poznávacím zájezdu navštívíme Transylvánii, oblast s nádechem dobrodružství, tajemna a romantiky. Seznámíme se s "perlou Karpat" Bucegijskými horami v Drakulově Transylvánii, které jsou nejnavštěvovanějším pohořím v Rumunsku. Pojeďte tedy s námi do kraje svérázného folklóru, pověstí, prastarých hradů a nádherných hor.

Doporučujeme: perlu Karpat – Bucegijské hory
výjezd lanovkou na Babele
vápencové pohoří Piatra Craiului
pohádkové hrady hraběte Dráculy

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 25.07. - 01.08 Odjezd J* + Jihlava, Bratislava

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
5x ubytování v hotelu - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
6x snídaně, 5x večeře. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: 1. den zájezdu: Odjezd z ČR v ranních hodinách přes Slovensko a Maďarsko. 2. den zájezdu: Ráno příjezd do horského městečka SINAIA , ležícího v blízkosti nejvyšších útesů Evropy, ubytování v hotelu, dopolední snídaně. Pěší procházka k pohádkově krásným zámkům PELEŠ , které byly kdysi vládní odpočinkovou rezidencí Nicolase Ceaucesca. Večeře v hotelu. 3. den zájezdu: Výjezd lanovkou na BABELE do výšky 2200 m, možnost pěší túry do údolí IALOMITA s návštěvou dlouhé krápníkové jeskyně a kláštera nebo okruh k válečnému kříži (M. Caraiman), k vysílači (M. Costila) v sedle s výhledem na nejvyšší vrchol Omul (2507 m), pro zdatné výstup na nejvyšší vrchol. Zpět na Babele a lanovkou do Busteni. Návrat na hotel, večeře. 4. den zájezdu: Celodenní výlet do bělostného vápencového pohoří PIATRA CRAIULUI , turistika z vesničky Zarnesti do sedla CRAPATURII (1640 m), přes CABANA CURMATURA a soutěsku PRAPASTIILE ZARNESTILOR zpět do Zarnesti, návrat na ubytování, večeře. 5. den zájezdu: Celodenní výlet, návštěva jednoho z pohádkových Drákulových hradů BRAN , kde údajně sídlil sám Dracula, pokračujeme do města BRAŠOV , prohlídka historického jádra s Černým kostelem. Večeře. 6. den zájezdu: Krásná turistika v "perle Karpat" SINAIE , která ležící v nádherné přírodní scenérii Bucegijských hor , na VARFUL CU DOR , pěší přechod po hřebeni k pozoruhodnému skalnímu útvaru známému jako BABELSKÁ SFINGA , poté lanovkou do Busteni. Večeře. 7. den zájezdu: Po snídani odjedeme z Busteni do starobylého města SIGHISOARA , rodiště Vlada Tepeše Draculy, prohlídka starého města, noční přejezd přes Maďarsko a Slovensko do republiky. 8. den zájezdu: Návrat do ČR v dopoledních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 5x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • 5x večeři,
  • 6x snídani,
  • dopravu klim. autobusem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 3300 Kč (povinné při nedoobsazení)
  • Do kostelů není vhodné jít s holými rameny a v šortkách, může se Vám stát, že nebudete vpuštění dovnitř. Doporučujeme mít sebou turistickou obuv a turistické oblečení
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 320 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné, lanovky, fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"