Štýrsko - Murská cyklostezka


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Aktivní dovolená
    • Cyklistika

Murská cyklostezka Od štýrského sýru k vínu. Murská cyklostezka je mezi znalci známá jako nejrozmanitější cyklostezka podél řeky v Alpách. Vede mírně z kopce a je opravdovou lahůdkou pro cyklisty, kteří zde potkají nesčetné kulinářské destinace. Cyklotrasa začíná v národním parku Vysoké Taury a podél řeky Mur dovede cyklistu do kulinářského hlavního města Rakouska Grazu a do vinařské a termální oblasti na trojmezí hranic Rakouska, Slovinska a Maďarska. Jede se po asfaltových nebo dobře zpevněných cyklostezkách, případně po málo frekventovaných silnicích.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd ve večerních hodinách, možnost nástupu v jižních Čechách. Noční přesun.
2. den: : Cyklotrasa údolím k prameni řeky Mur, zpět dolů do města St. Michael, celkem 45 km. Stoupání až k prameni řeky Mur není povinné. STICKLER HÜTTE 1750 m - chata s možností občerstvení pod pramenem řeky Mur. ST. MICHAEL - brána do jedinečného alpského horského světa mezi Katschbergem a Horními Taurami. Oblast je jedním z nejslunnějších regionů v Rakousku.
3. den: : Cyklotrasa St. Michael - Murau, celkem 58 km. Trasa vede podél řeky Mur horskou oblastí Lungau. TAMSWEG - historické jádro města, poutní kostelík. MURAU - historické jádro města, v zámku je muzeum hutnictví.
4. den: : Cyklotrasa Murau - Zeltweg, celkem 56 km. Podél řeky Mur do Unzmarktu, dál podle hradu Frauenburg. FRAUENBURG - již z dálky je vidět vysoká Judenburská městská věž. ZELTWEG - dějiště závodů Formule 1.
5. den: : Zeltweg - Oberaich. Celkem 68 km, možnost krácení. Přes Knittelfeld, St. Lorenzen a St. Michael stále údolím až do Leobenu a Oberaichu. LEOBEN - zde se vaří světově proslulé pivo Gösser - v blízkosti se nachází muzeum pivovarnictví Gösseum, kde vám během prohlídky nabídnou i ochutnávku piva. Hlavní náměstí, „obývací pokoj města" se středomořskou atmosférou, je největší terasovitou zahradou v Rakousku.
6. den: : Cyklotrasa Oberaich - Graz, celkem 69 km, možnost krácení. V Brucku obrací řeka Mur svůj tok k jihu. Nejdříve vede cesta bezprostředně podél řeky, později po lehkém stoupání ve stinném lese přímým směrem do Grazu. BRUCK - nad městem zříceniny hradu. STÜBING - skanzen, stavby z celého Rakouska. GRAZ (UNESCO) - hlavní město Štýrska. Futuristická architektura stojí přímo vedle středověkých domů, půvabných uliček, náměstí a romantických nádvoří; exkluzivní butiky se nacházejí vedle pestrobarevných farmářských trhů, kulturní a kulinářské pochoutky jsou na každém rohu a mezi spoustou zeleně.
7. den: : Cyklotrasa Graz - Mureck, celkem 76 km, možnost krácení. Budete projíždět překrásnou krajinou především po málo frekventovaných silnicích a polních cestách mezi poli kukuřice a dýní. LEIBNITZ - pojedete vinicemi. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.
8. den: : Návrat v ranních hodinách.

Slevy

  • Děti do 15 let
  • Dětská sleva
  • Rodinná sleva
  • Seniorská
  • Skupinová (nad 6 osob)
  • Sleva pro stálé klienty
  • Sleva za včasný nákup
  • Váleční veteráni a vojáci

Cena zahrnuje

  • přeprava, 5x ubytování, 5x snídaně a průvodce