Stubaital - Stubaital - svět křišťálových vodopádů ***


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Údolí Stubaital – srdce Stubaiských Alp, nenáročná turistika pro pohodáře i pěkné okruhy pro zdatnější turisty - potěšení z pohodové turistiky pro každého, divoká ledovcová krajina na ledovci Stubai, putování po horských stezkách, průzračné potůčky, hučící vodopády, ubytování v pěkném hotelu, Stubaiská karta v ceně zájezdu. Zájezd pro menší skupinu pohodlným mikrobusem, fajn atmosféra.

nas_tip: Údolí Stubaital – srdce Stubaiských Alp, divoká ledovcová krajina na ledovci Stubai, putování po horských stezkách, průzračné potůčky, hučící vodopády, potěšení z pohodové turistiky pro každého, Stubaiská karta v ceně zájezdu.

Poznámky: Průvodce: Míla Nováková

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Poděbrady (dálnice), Praha, Beroun a Plzeň.

Za příplatek 200 Kč/osoba: Trutnov, Jaroměř a Hořice.

Ubytování: hotel ***

Hotel Alphof ***+ ve Fulpmesu s polopenzí.

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd mikrobusu z nástupních míst, k večeru příjezd do hotelu ve Fulpmesu, ubytování a večeře. 2. den – snídaně a odjezd mikrobusem až na konec údolí Stubaital, které uzavírá dominanta Stubaiský ledovec. Výjezd lanovkami až do výšky 3.210 metrů, kde se volně vznáší nad vrcholky hor vyhlídková terasa „Top of Tyrol“. Z terasy se vám naskytne fascinující panoramatický pohled na majestátní svět ledovců. Odpoledne nevynecháme impozantní vodopád Grawa - Wasserfall, kam se dá dojít za hodinu pohodlné pěší chůze od základní stanice lanovky na ledovec. Cesta vede kolem říčky Ruetz a je možné dojít až k bezprostřední blízkosti vodopádu. Návrat do hotelu a večeře. 3. den – snídaně a odjezd místním autobusem do Neustiftu. Výjezd lanovkou Elferlifte na vrchol Elfer do výšky 1.812 m, kde je překrásná vyhlídka na celé údolí a největší sluneční hodiny v Alpách, po kterých se dá chodit. 1. Nenáročná túra přes nádherně položenou horskou pěšinu k idylické salaši Issenangeralm a dále dolů do údolí. Množství laviček podél cesty vás zláká k posezení a vychutnání okolní přírody. Odpoledne možnost koupání v bazénu v Neustiftu. 2. Středně náročný výstup k horské chatě Elferhütte do výšky 2.080 m (cca 30 minut chůze, převýšení cca 200 m) a odtud panoramatický pěší okruh (cca 3,5-4 hodiny), který vás dovede do divokého romantického údolí Pinnistal. Návrat do hotelu, večeře. 4. den – snídaně a z Fulpmesu výjezd lanovkou Kreuzjochbahn do výšky 2.136 m. 1. Krátký výšlap k vyhlídkové plošině „Stubaiblick“, ze které je výhled na okolní hory. Od vrcholu Kreuzjoch také vede cca 1,5 hodinový krásný naučný okruh o alpské flóře. Do Fulpmesu je možné sjet lanovkou nebo sejít pěšky do mezistanice kolem chaty Schlickeralm. 2. Celodenní středně náročná hřebenová túra k horské chatě Starkenburgerhütte (2.229 m), kde okolní hory připomínají jižněji ležící severoitalské Dolomity. Návrat zpět po pohodlné cestě kolem azalkových polí až do Neustiftu (cca 4,5 hodiny) a místním autobusem zpět do Fulpmesu. Večeře. 5. den – snídaně odjezd místním autobusem do malé vesničky Mieders, která se nachází na začátku Stubaiského údolí. Výjezd lanovkou Serleslift na vrchol Koppeneck do výšky 1.600 m. Nepřekonatelné je putování přes vysokohorské rašeliniště k nejvýše položenému poutnímu místu v Evropě Maria-Waldrast, s pověstným léčivým pramenem a klášterní restaurací. Návrat lanovkou nebo bobovou dráhou do údolí a místním autobusem do hotelu, večeře. 6. den – snídaně, odjezd z hotelu do ČR. Návrat ve večerních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).

Slevy

  • slevy platí pro děti 6-15,9 let ubytované na 3. nebo 4. lůžku

Cena zahrnuje

  • dopravu mikrobusem, 5x ubytování v hotelu ***+ s polopenzí, průvodce, Stubaiskou kartu (využívání lanovek, místních autobusů, bazénů a koupališť), ložní prádlo, pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: komplexní pojištění 222 Kč/osoba a zájezd, připojištění COVID-Plus 390 Kč/osoba a zájezd, 1 lůžkový pokoj není možný