Stubaital - Alpin Resort Stubaier Hof ****


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Pobytové zájezdy
    • Pobyty na horách

Exkluzivní 4* wellness hotel leží ve vesnišně Fulpmes, turistická oblast s lanovkami Schlick 2000 začíná cca 500m od hotelu. 30 km je vzdálený ledovec Stubaier Gletscher, největší lyžařská oblast s celoročním provozem v Evropě.

Poloha: Fulpmes - Schlick 2000 - 500m; zastávka autobusu u hotelu. Innsbruck 20 km, italské hranice 31 km, německé hranice 45 km, letní sáňkařská dráha v Mieders 4 km.

Vybavení: župany po celou dobu pobytu, zážitkový bazén, venkovní jacuzzi, sauny, bio-sauna a pit saunou, infračervenou Tiefenwärmebad, parní solné lázně, solné jeskyni, čerstvého vzduchu jeskyně, relaxační zóna, posilovna. Hotel je také vhodný pro pořádání seminářů, teambuildingů apod.

Alpin Resort Stubaier Hof ****:

Tipy na výlet: Vceně je zahrnutá karta Stubai Sommercard. Její držitelé mohou bezplatně využívat místní lanovky a bazény, veřejnou dopravu z/do Innsbrucku a další slevy a výhody v okolí. Ledovec Stubai 30. června začíná na ledovci Stubaier Gletscher letní sezona. Až do poloviny/konce září (v závislosti na sněhové pokrývce) se dostanete lanovkami 3S Eisgratbahn a Schaufeljochbahn do výšky 3.000 m. V nabídce jsou túry v různých stupních obtížnosti, vynikající pokrmy v našich restauracích a rozhodně si nenechte ujít návštěvu ledové jeskyně Eisgrotte, která skrývá 30 m pod sjezdovkou různá tajemství o ledovci. Ledová jeskyně Eisgrotte Ledová jeskyně EISGROTTE na ledovci Stubaier Gletscher nabízí fascinující podívanou na tisíce let starý ledovcový masív. Na 200 metrů dlouhé okružní stezce jsou vysvětleny ledovcové jevy a zažijete ledovec zblízka 30 metrů pod sjezdovkou.
K Ledové jeskyni Eisgrotte se v létě dostanete za 10 minut pěšky od horské stanice Eisgrat po naučné stezce. Doporučujeme pevnou obuv.
Ledová jeskyně ledová jeskyně, otevřeno denně 08:30 do 15:30.

Vyhlídková plošina TOP OF TYROL 360° panoramatický rozhled na 109 okolních třítisícovek v nadmořské výšce 3.210 metrů z platformy TOP OF TYROL Vás nadchne. Platforma je vysunuta do volného prostoru 9 metrů nad skálou. K platformě se dostanete pohodlně lanovkou Schaufeljochbahn – přímo u výstupu z lanovky Vás schody zavedou k platformě. Kdo dává přednost sportovnímu výkonu, ten se může vydat po jištěné ledovcové stezce od horské stanice Eisgrat. Také doporučujeme vycházku ke kapličce u Schaufelspitze.

Turistika na ledovci Stubaier Gletscher Od výšlapu na vrcholek až po pohodlnou procházku, ať s horským průvodcem nebo na vlastní pěst – možnosti na ledovci Stubaier Gletscher jsou téměř nekonečné a nabízí pro každého něco. Kdo se chce dozvědět více o jedinečném horském světě ledovce Stubaier Gletscher, tomu doporučujeme zúčastnit se od července do srpna informační schůzky. Místem setkání je vždy horská restaurace Jochdohle, denně ve 12:00 hodin.
Turistická mapka

Horolezectví na Stubaiském ledovci Horolezecký park Fernau zve horolezce všech pokročilostí. Přímo u chaty Dresdner Hütte najdete feráty a horolezecké stezky různého stupně obtížnosti od A po E, sportovní horolezecké stezky stupně obtížnosti III až VII jakožto lezecký park s 12 krátkými túrami od 10 až po 15 metrů délky a stupně obtížnosti 4a až 6c+ Ve vesnici Mieders stojí za povšimnutí starý mlýn, či klášter Maria Waldrast. A nezanedbatelný zážitek skýtá Schönberg, vzdálený jen deset minut jízdy od olympijského města Innsbruck, jež nabízí krásné výhledy i množství architektonických památek, jako např. most Stefansbrücke či kostel sv. Kříže. Pro nejmenší je k dispozici ptačí park Vogelpark v městečku Telfes, naučná stezka o alpských rostlinách Alpenpflanzenlehrpfad Kreuzjoch nebo letní sáňkařská dráha Sommerrodelbahn Hochselres/Mieders. Milovníky starých časů jistě nadchne jízda parním vlakem, který v letních měsících vyjíždí každou středu z vísky Fulpmes.
Stubaital má i pestrou kulturní nabídku. Raritou je muzeum horolezeckých cepínů v Neustadtu. Obdivovat lze horské kostelíky nebo se zúčastnit lidových slavností. Také pořádání letních koncertů se již stalo místní tradicí. Pozn. Vybavenost poskytnutých pokojů se může typově lišit od zobrazených v nabídce.

Stravování: vlastní

All inclusive ligt - uvítací přípitek, bohatý snídaňový bufet s regionálními produkty. Odpolední svačina 15:30-16:30 hod., nápoje do 17 hod. u nápojového baru. Večeře výběr z menu o 5 chodech (denně výběr také vegetariánské menu nebo různé dietní menu), denně čerstvý salátový bufet, jednou týdně tématický bufet.

Ubytování: hotel ****

Dvoulůžkové pokoje: Dvoulůžkový pokoj se sprchovým koutem, WC, kabelová TV, bezdrátové LAN, telefonem, trezorem a vysoušečem vlasů.
Suita: Vana nebo sprcha, samostatné WC, kabel-TV, telefon, rádio, trezor, Bezdrátová síť LAN, fén, posezení a balkon.
Apartmán:Vana, sprchový kout, samostatné WC, kabelová TV, bezdrátové připojení LAN, telefon, trezor, vysoušeč vlasů, ložnice, obývací pokoj s psacím stolem, samostatný dětský pokoj, balkon


Pořadatelem zájezdu je CK MAUTHNER, s.r.o.