Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: all inclusivestrava: all inclusive
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Pro seniory

Odloučená horská údolí, kouzlo horských salaší a přirozená krása přírodního parku Sölktaler. Jezera s průzračně čistou vodou, hučící vodopády, atmosféra a kulinářské speciality na místních salaších, klid pro tělo i duši. Tento neobyčejný zájezd je připraven pro skupinu 20 osob s dopravou malým mikrobusem. Pojeďte s námi načerpat nové síly a znovu objevit jednoduchost a pomalost života daleko od každodenního stresu. Hotel s bazénem, bohatá strava a nápoje v ceně.

nas_tip: Tento zájezd je připraven pro malou skupinu klientů, která se podívá do míst, kam se normálním velkým autobusem není možné dostat. Navštívíme údolí, kde se zastavil čas a kde z okolních vysokých kopců stékají potůčky a tvoří malebné vodopády. Posedíme na salaších, kde se ještě v dnešní době vyrábí máslo a sýry tradičním způsobem a ochutnáme štýrské speciality. Zatím každý rok na tomto zájezdě panovala komorní atmosféra a vellká pohoda. Pokud hledáte trochu něco jiného v naší nabídce, tak právě kouzlo horských salaší je pro vás to pravé.

Poznámky: Průvodce: Míla Nováková

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Poděbrady (dálnice), Praha, Benešov, Tábor/Písek a České Budějovice.

Za příplatek 200 Kč/osoba: Trutnov, Jaroměř a Hořice.

Ubytování: hotel

Hotel *** v Ramsau s all inclusive (snídaně a večeře formou bufetu, svačina - obložená houska a ovoce, nápoje neomezeně do 20.00 hodin - lahvové pivo, víno, nealko, káva, čaj). Pokoje 1, 2 a 2-3 lůžkové pokoje (1 lůžkové pokoje mají 11 m2). Hotel má vnitřní bazén.

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd mikrobusu z nástupních míst. Odpoledne cestou zastávka v soutěsce Silberkarklamm (vstup cca 4 Euro). Procházka velmi pěknou soutěskou s vodopády po dřevěných schodech a lávkách do krásného skalního kotle Silberkar, kde se nachází chata Silberkarhütte. Možnost občerstvení. K večeru příjezd na ubytování a večeře. 2. den – snídaně, odjezd mikrobusem do Přírodního parku Sölktäler, který je jedinečným místem pro odpočinek. Nenarazíte zde na masy turistů a dokonce ani na žádné lanovky, které by vás vyvezly na vrcholy. Čekají zde na vás zelené horské pastviny, vodopády a průzračně čistá voda potoků a jezer. Na konci údolí Kleinsölk se nachází přírodní skvost – jezero Schwarzensee (1.163 m), kde strávíme celý den. Vodopády, salaš Harmeralm (podmáslí, domácí koblihy), nenáročná túra až na konec údolí k jedinečné salaši Putzentalalm, kde se vodopády neuvěřitelnou silou řítí přes horské stěny do údolí. Posezení na příjemné salaši, kde vám sama paní domácí připraví na otevřeném ohni rakouskou sladkou specialitu Kaiserschmaren (Císařský trhanec) nebo můžete ochutnat výborný domácí tvarohový štrůdl (celkem 4 h). Večeře. 3. den – snídaně, odjezd mikrobusem do malebného údolí Sattental, ráje na zemi. Nenáročný okruh (1,15 h), narazíte zde na salaše na horských loukách, výhled na skalnatou pyramidu Hochwildstelle (2.747 m), druhý nejvyšší vrchol Schladmingských Taur. Kolem poledne odjezd do horského střediska v Pruggern k Bottinghausu (1.630 m) a náročnější výstup na travnatou horu Pleschnitzzinken (2.112 m), 1,5 h hodiny, odkud je nádherný výhled na Dachstein a horský masiv Totes Gebirge. Při sestupu posezení na salaši Galsterbergalm. Možnost i kratší varianty. Večeře. 4. den – snídaně, odjezd mikrobusem do Přírodního parku Sölktäler do části Grösssölk. Nenáročná procházka k vodopádům Dürmosswasserfall podél poklidného potoka Bräualmbach (celkem 2 h). Kolem poledne přejezd do horského průsmyku Sölkpass, který vede přes Nízké Taury a túra k průzračně čistým jezerům Kaltenbachseen (spodní jezero stoupání v terénu cca 1 hodina, převýšení 250 m, prostřední jezero cca 1,5 h, převýšení cca 350 m). Posezení na salaši Kaltenbachalm, kde je možné se posilnit některou ze salašnických dobrot. Večeře. 5. den – snídaně, odjezd mikrobusem do ČR, podle aktuálního počasí zastávka u jezera nebo výjezd lanovkou v okolí Schladmingu (v ceně). Kolem poledne odjezd, návrat ve večerních až nočních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).

Slevy

  • slevy pro děti 6-12,9 let ubytované na 3. lůžku

Cena zahrnuje

  • dopravu mikrobusem, 4x ubytování v hotelu *** s all inclusive (snídaně a večeře formou bufetu, svačina - obložená houska a ovoce, nápoje neomezeně do 20.00 hodin - lahvové pivo, víno, nealko, káva, čaj), průvodce, mýtné, ložní prádlo, pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: komplexní pojištění 195 Kč/osoba a zájezd, připojištění COVID-Plus 390 Kč/osoba a zájezd, 1 lůžkový pokoj 500 Kč/zájezd, vstup do soutěsky cca 4 Euro