Schladming - Dachstein - Dachsteinská bomba pro seniory ****


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Pro seniory

Ramsau am Dachstein – horská vesnice na náhorní plošině, masiv ledovce Dachstein, krásná příroda, horské salaše, jezero Bodensee, Dachsteinská karta v ceně zájezdu, ubytování v luxusním hotelu **** s bazénem.

nas_tip: Kombinace pěkných procházek, jednoduchých okruhů, nádherné vysokohorské přírody a neuvěřitelné pohody na hotelu dělá tento zájezd zaměřený pro seniory jeden z našich nejoblíbenějších zájezdů v nabídce. Pojeďte se i vy přesvědčit, jak je možné strávit aktivně a přitom pohodově pár dní v horách a natankovat do zásoby nejen energii a sílu, ale i dostatek čerstvého a zdravého horského vzduchu.

Poznámky: Průvodce: Míla Nováková

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Praha, Benešov, Tábor/Písek a České Budějovice.

Ubytování: hotel ****

Osvědčený hotel **** s příjemnou atmosférou leží na krásném a strategickém místě v Ramsau am Dachstein. Z hotelu je krásný výhled na masiv Dachsteinu nebo na Nízké Taury s vrcholem Hochgolling. Přímo pod hotelem vede stezka, po které se nádhernou krajinou a příjemnou procházkou cca 45 minut dostanete přímo do centra Ramsau, kde jsou obchody. Zároveň je možné využít i místního autobusu, zastávka je kousek pod hotelem. Stravování je formou polopenze (snídaně velmi bohatý bufet, večeře menu o 4 chodech s možností výběru hlavního jídla od 2. dne), v ceně je i jeden nápoj u večeře (malé pivo, 1/8 l vína nebo nealko). Hotelovým hostům je k dispozici hotelový bazén, sauna a malá posilovna.

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z Prahy. Odpoledne příjezd do Ramsau am Dachstein, ubytování v hotelu a večeře. 2. den – snídaně a den strávený v okolí ledovce Dachstein: výjezd autobusem až k základní stanici lanovky ledovce Dachstein – výjezd lanovkou na ledovec až do výšky 2.700 m – nádherné výhledy. Návštěva visuté vyhlídkové plošiny se skleněnou podlahou „Skywalk“ neboli nebeský krok do prostoru. Tato plošina se tyčí na 250 m vysoké skalní stěně a je to jedna z nejkrásnějších vyhlídek v Alpách. Další atrakcí je Ledový palác – podzemní ledové království s nádhernou výzdobou (vstupné cca 10 Euro). Odvážlivci mohou na 100 m dlouhý visutý Dachsteinský most a na Schody do prázdna. Návrat do hotelu autobusem nebo pro zájemce pěší túra kolem salaše až k hotelu. Odpoledne autobusový výlet do Filzmoosu, kde po mýtné silnici dojedete až pod hřeben Gosaukamm, který leží vedle známějšího a vyššího Dachsteinu. Symbolem pohoří Gosaukammje dvouvrcholová osamělá hora Bischofsmütze (2.458 m), které se u salaše Oberhofalm ocitnete téměř tváří tvář. Hodinová nenáročná procházka kolem vysokohorského jezírka, možnost posezení na salaši a odpoledne návrat do hotelu a večeře. 3. den – snídaně, výjezd lanovkou na místní horu Rittisberg – nenáročná turistika ke křížku, nádherné výhledy na Dachstein a Taury. Zpět je možné sjet lanovkou nebo sejít pěšky. Odpoledne např. relaxace v hotelovém wellness nebo pohodové procházky po malebné obci Ramsau a večeře. V případě špatného počasí nebo lanovky mimo provoz bude probíhat program s náhradní variantou: návštěva městečka a bazénu ve Schladmingu. Večeře. 4. den – snídaně, odjezd z hotelu k malebnému štýrskému jezeru Bodensee, nenáročná hodinová procházka kolem jezera, procházku je možné si ještě prodloužit o výstup k vodopádu Schleierwasserfall. Před polednem odjezd do ČR, návrat ve večerních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst). Harmonogram programu může být pozměněn v závislosti na provozu lanovek.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem, 3x ubytování v hotelu **** v Ramsau s polopenzí (snídaně formou velmi bohatého bufetu, večeře menu o 4 chodech s možností výběru hlavního jídla od 2. dne), 1 nápoj u večeře (malé pivo, 1/8 l vína nebo nealko), využívání bazénu s vířivými proudy, průvodce, Dachsteinskou kartu (využívání lanovek, místní dopravy, bazénů), mýtné po silnici k salaši Oberhofalm, pobytovou taxu, ložní prádlo, pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: komplexní pojištění 140 Kč/osoba a zájezd,  připojištění COVID-Plus 250 Kč/osoba a zájezd, 1 lůžkový pokoj 700 Kč/zájezd