Alpy - výběr


  • ubytování: pensionubytování: pension
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Aktivní dovolená

Zájezd se seniorskou slevou !!!

Pohodové procházky nádhernou alpskou krajinou s jedinečnými výhledy.

Stravování: polopenze

polopenze - kontinentální snídaně (čaj, káva, džus, pečivo, salám, sýr ...), večeře servírované (polévka, salát, hlavní jídlo, zákusek nebo zmrzlina)

Doprava: autokarem

autokar, nebo mikrobus, podle počtu přihlášených klientů.
Minimální počet osob nutný pro realizaci zájezdu = 7 !!

Ubytování: pension

penzion v obci Maishofen (4 km od Zell am See), 1-3 lůžkové pokoje s umyvydla s teplou a studenou vodou, BTV, se společným sociálním zařízením na chodbách. Za příplatek možné pokoje s vlastními sociálkami.
Alternativně penzion v obci Fusch (9 km od Zell am See), 1-4 lůžkové pokoje se sprchou, sociální zařízení společná na chodbě. Za příplatek pokoje s vlastními sociálkami.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve 23:30 hod. - Smíchov, parkoviště Taxi vlevo před hlavním vchodem do budovy nádraží ČD. (Tramvaj, Metro). Další odjezdová místa: Příbram, Písek, Tábor, České Budějovice (na vyžádání Plzeň).
2. den: Příjezd do Obersalzbergu. Dále se pokračuje místním autobusem na Kehlstein (Hitlerovo "Orlí hnízdo") s jedinečným výhledem. Plavba lodí po jezeře Königsee. Na závěr je možné absolvovat pěší túru po 29 mostech, 320 schodech a jedním tunelem soutěskou Almbach se zajímavými pohledy na křišťálově čistou divokou vodu deroucí se soutěskou. Potřebný čas cca 2 hodiny, převýšení 340 metrů
3. den: Výjezd lanovkou na Schmittenhöhe (1956 m), významný vyhlídkový vrchol nabízející nádherné s pohledy na Vysoké Taury a Kitzbühelské Alpy i na jezero Zellersee. Návštěva malebného střediska Zell am See - lázně u stejnojmenného jezera se secesními hotely a nábřežní promenádou.
4. den: Dopoledne výjezd k nejvyšší hoře Rakouska Grossglockneru, vysokohorská mýtná silnice Grossglocknerhochalpenstrasse, překrásné vyhlídky na okolní velehory a ledovce. Cestou několik zastávek s vyhlídkami, muzei a naučnými stezkami. Dojezd k ledovci na Franz-Josef-Höhe, možnost sestoupit či sjet lanovkou k ledovci, pozorování svišťů, kozorohů a alpinistů vystupujících na Grossglockner.
5. den: Odjezd do divoké soutěsky LIECHTENSTEINKLAMM a odpoledne prohlídka lázeňského městečka BAD GASTEIN proslulého svými horkými radonovýmí prameny. Vodopády 341 metrů vysoké padající ve třech stupních.
6. den: Výlet v okolí kouzelného města LOFER spojený s jeho krátkou prohlídkou. Výjezd lanovkou na LODERBICHL (1002m). Krásná okružní "vodopádová" cesta s množstvím horských výhledů kolem Loferer Alm. Soutěska SEISENBERGKLAMM u Weissbachu, průchod divokou soutěskou mezi skalami.
7. den: Dopoledne zastávka v Salzburgu - hlavní město spolkové země, rodiště W. A. Mozarta, procházka starým městem s malebnými uličkami, romantickými náměstími, významnými kostely (Dóm, kostel sv. Petra a kostel sv. Františka), pevností Hohensalzburg a krásným zámkem Mirabell. Příjezd do ČR v pozdních večerních hodinách.

nebyly nalezeny žádné termíny