Kitzsteinhorn - Kaprun Gletscher - Pension Alpenrose*** Kaprun


  • ubytování: pensionubytování: pension
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Aktivní dovolená
    • Lyžování

Rodinný Pension Alpenrose se nachází v centru Kaprunu. Centrální poloha domu je ideálním výchozím bodem pro různé sportovní aktivity. Centrum Kaprun 50 m, krytý bazén Optimum Kaprun 100 m, obchod s potravinami 60 m, nákupní středisko 20 m, železniční stanice Zell am See 6 km, letiště Salzburg 80 km, ledovec Kitzsteinhorn Kaprun 5 km, lyžařský areál/ lyžařský vlek Schaufelberglifte 50 m, běžkařské stezky 100 m, ski bus před hotelem 10 m. Půjčovna lyžařského vybavení Schermer na místě, naleznete ji na okraji Kaprunu. Proč si vybrat Pension Alpenrose***

bobová dráha 1300 m
nadmořská výška 1978 - 3029 m.n.m
nejoblíbenější lyžařská oblast v Rakousku
až 138 km sjezdovek všech druhů obtížností
rozsáhlá nabídka pro snowboardisty
na 200 km upravovaných tratí pro běžkaře
hustá síť skibusů zdarma
celoroční lyžování na ledovci
470 km z Prahy Počet vleků 50 Sedačková lanovka 17 Kabinová lanovka 13 Vlek 20 Pozemní lanovka 1 Gondolová lanovka 4 Jiné Sjezdovky 138 km Modrá 54 km Červená 55 km Černá 29 km Dětská

Vybavení: V hale penzionu naleznete recepci. Dále se v domě nachází snídárna, místnost pro lyžařské boty - vyhřívaná, lyžárna - vyhřívaná, pro hosty ubytované ve vyšších patrech je k dispozici výtah. Parkování před penzionem zdarma můžete využít kryté parkování zdarma za hotelem. Wellness - pára, sauna, infračervená kabina. Otevřeno denně od 16:00 - 19:00 hodin.

Pension Alpenrose***:

Více o oblasti: Kaprun Kaprun (786 m) se nachází na úpatí Kitzsteinhornu, cca 7 km od střediska Zell am See. Obec se proslavila především jako první ledovcové lyžařské středisko Rakouska. Symbolem města je hrad, který se nachází nad městečkem s jeho pěknými domky, jako by na ně dohlížel. Turistická nabídka je zde velmi rozsáhlá. Vedle těch nejrůznějších sjezdů pro lyžaře a milovníky snowboardů zde na vaši návštěvu čekají značené stezky pro zimní turistiku, běžecké tratě a jedinečná krajina. Spoustu legrace si užijete při aktivitách v krytém bazénu, při bowlingu nebo paraglidingu. Je-li vám spíše po klidu, můžete si v sauně dopřát trochu odpočinku. Zell am See-Kaprun Zell am See-Kaprun leží v samém srdci Salcburska a patří k těm nejznámějším a nejvýznamnějším rekreačním oblastem celého Rakouska. Dominují okolní vrcholky jako Kitzsteinhorn (3 203 m), Schmittenhöhe (2 000 m) a Maiskogel (1 675 m). Obklopen vrcholky Vysokých Taur je region jako dělaný pro zimní radovánky. Vedle pestrých a nedaleko ledovce Kitzsteinhorn ležících sjezdovek má region pro své hosty velmi rozmanitou nabídku pro volný čas a zábavu après. Příplatky a slevy se zobrazí po výběru konkrétního termínu a pokoje. Vybavenost poskytnutých pokojů se může typově lišit od zobrazených v nabídce.

Destinace:

Sport Region Kaprun, Zell am See (ledovec Kitzsteinhorn): Objevte intenzivní pocit svobody v nadmořské výšce více než 3000 metrů – a to v každém ročním období. Ty nejlepší zážitky 365 dní v roce zaučuje nejvýše položená ledovcová oblast Kaprun – Zell am See. Zalyžovat si můžete na známém vrcholu Kitzsteinhorn (3.203 m), Schmittenhöhe (2.000 m) či ve středisku Meiskogel (1.675m).

Lyžování: Tato rozsáhlá lyžařská oblast je vhodná jak pro úplné začátečníky, tak i pro profesionály, zkušené lyžaře, freestylisty či snowboardisty. Střediska Kitzsteinhorn, Smittenhöhle i Maiskogel Vám se svými 138 km sjezdovek zaručují, že si z dovolené odnesete nezapomenutelný zážitek. zdroj foto: facebook.com/kitzsteinhorn Ten kdo hledá trochu dobrodružství a adrenalinu, nechť se vydá na Kitzsteinhorn (41 km) a Schmittenhöhe (77 km). Kromě klasických sjezdovek na návštěvníky čekají úseky s neupravenými a strmými svahy, hlubokým sněhem a zábavní parky všech druhů obtížností. Pro běžkaře je zde připraveno přes 40 km běžeckých, skvěle upravených stop. Jedna z tras Vás povede ve výšce 3.000m, na vrcholku Kitzsteinhorn; další na vrcholu Schmittenhöhe kolem přehrady Plettsaukopf. I tato oblast nezapomíná na ty nejmenší lyžaře. Středisko Maiskogel s 20 km sjezdovek je ideálním prostředím pro rodiny s dětmi. Pokud nejste tak zkušený lyžař, ale chcete se jím stát, nechte se vést aprobovanými instruktory v lyžařské škole. Nejen nádherné chvíle z lyžování, ale i skvělý gastronomický zážitek si odsud můžete odvézt. Po celodenní lyžovačce si dopřejte chvilku odpočinku v jedné z místních hospůdek nad sklenicí piva a lahodnou typicky rakouskou specialitou. Velice oblíbené u návštěvníků je panorama Gipfelwelt 3000 , což je nejvýše položená vyhlídková plošina v Salcbursku. Nádherné momenty zažijete ve stylovém ICE CAMP , kde se koná mnoho zábavných programů, kterých i vy můžete být součástí. V úžasu nechává návštěvníky svými světelnými efekty a designovými prvky. zdroj foto: facebook.com/icecamp Vysoko nahoře nad Zell am See-Kaprun se otevírají na ledovci Kitzsteinhornu fantastické výhledy na horské velikány Alp a hory národního parku Hohe Tauern, které zůstaly v přírodním neporušeném stavu.

Novinka pro sezónu 2015 / 2016: Na ledovci Kitzsteinhorn v Kaprunu se můžete těšit z nové lanovky Gletschherjet 3 a 4. Tyto moderní lanovky Vás pohodlněji, ale hlavně rychleji dopraví z Alpincentra až k nohám vrcholu Kitzsteinhorn, do výše 3.000 m n.m. Vybrat si můžete z osmimístné vyhřívané sedačkové lanovky nebo desetimístné kabinové lanovky. Díky lanovkám bude ledovec zpřístupněn opravdu po celý rok. V létě bude sloužit například jako vyhlídková jízda, kde si budete moci zvolit pro každou cestu jinou trasu. MAPY:
KAPRUN - KITZSTEINHORN
SCHMITENHÖHE - ZELL AM SEE MAISKOGEL

Snowboardové parky na Kitzsteinhornu: Nejstarší rakouská lyžařská oblast na ledovci poskytuje perfektní podmínky pro snowboardisty a volnostylaře. V nadmořské výšce mezi 2500 a 2900 m byly postaveny hned tři fantastické parky. Glacier Park se otevírá již na podzim, od prosince jsou pak otevřeny i další dva: Central Park a Easy park. Všechny překypují atrakcemi jako jsou kickery, raily, rampy, boxy… Parky budou doplněny obří U-rampou a prostorem s pěti značenými trasami pro dovádění v prašanu.

Skipasy: Ceny skipasů pro lyžařskou sezónu 2015 / 2016. Platné pro všechny lanovky v Zell am See a Kaprunu. Key Card 2€.

Tip: TAUERN SPA – wellness: Zažijte odpočinek a wellness na úpatí Kitzsteinhornu uprostřed Národního parku Vysoké Taury. Tauern Spa Kaprun, nabízející panoramatický výhled na impozantní horské pásmo Národního parku Vysoké Taury. V lázeňském komplexu Tauern Spa najdete ubytovací část, hotelové lázně a lázně pro jednodenní návštěvníky. Dále léčebné části, sauny a restaurace. To vše na ploše o rozloze 48 000 m2. Lázeňský a vodní svět: vodní svět nabízí návštěvníkům různé vnitřní a venkovní bazény s různými teplotami, sprchy, bazén s tryskovým prouděním, vnitřní i venkovní zázemí s lehátky, vodopády, bazény s vodní masáží, to vše doplněné světelnými a hudebními efekty. Součástí komplexu je sportovní obchod, kavárna i restaurace. Sauna a léčebné kúry: Velký lázeňský prostor se saunou, parní lázně, solárium, venkovní letní bar, bazén s teplou a studenou vodou, relaxační whirlpool, komfortní vnitřní a vnější prostor na odpočinek, rozsáhlé zázemí poskytovaných služeb (léčebné kúry, masáže, kosmetická ošetření, pedikúra). zdroj foto: tauernspakaprun.com

Webkamery: Jak to aktuálně vypadá na vrcholu Kitzsteinhorn se podívejte zde . Jak to aktuálně vypadá na Schmittenhöhe se podívejte zde . Jak to aktuálně vypadá na Maiskogelu se podívejte zde .

Otevřené vleky a sjezdovky: Přehled aktuálě otevřených vleků a sjezdovek na ledovci Kitzsteinhorn, v lyžařské oblasti Maiskogel a Schmitten zde .

Počasí: Aktuální předpověď Kitzsteinhorn , Kaprun a Schmitten .

Stravování: vlastní

Snídaně v ceně. Snídaňový bufet.

Ubytování: pension

Všechny pokoje jsou vybaveny sprchou, WC, fénem na vlasy, balkonem nebo terasou, telefonem, kabelovou TV, WiFi zdrama, trezorem. Možnost zapůjčení županu (po domluvě). Pokoje jsou nekuřácké. Typy pokojů: Dvoulůžkový pokoj - sprcha, WC, balkon, cca 16 m2 Pokoj pro 2-3 osoby - sprcha, WC, balkon, cca 20 m2 POZOR: Penzion má vlastní lyžařskou školu. Hosté obdrží při pobytu min. 4 dní 50% slevu na půjčení lyží / bot - (snowboard): Lyžařská škola Schermer a 10% sleva na skupinový lyžařský kurz. Domácí mazlíčci povoleni za poplatek na místě.

Hledáte ubytování v oblasti Kaprun - Zell am See? Napište nám na poptavka@ckmauthner.cz, rádi pro Vás ubytování najdeme.


Pořadatelem zájezdu je CK MAUTHNER, s.r.o.