Hohe Wand - Kamenná soutěska, vodopády Myrafäll a Nebeský chodník


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Poloha: Turistika v Alpách – vyhlídková terasa Sky Walk – stolová hora Hohe Wand – vodopády Myrafälle – Kamenná soutěska

Kamenná soutěska, vodopády Myrafäll a Nebeský chodník:
Kamenná soutěska, vodopády Myrafäll a Nebeský chodník

Turistika v Alpách – vyhlídková terasa Sky Walk – stolová hora Hohe Wand – vodopády Myrafälle – Kamenná soutěska

Ráno přijedeme pod stěnu stolové hory Hohe Wand a vyhlídkovou silnicí vyjedeme na její náhorní plošinu (2 €), kde se nám otevřou nádherné výhledy na okolní hory.

Odtud se vydáme na vyhlídkovou terasu Sky Walk , kde se můžeme kochat dalšími úžasnými pohledy na Vídeňskou kotlinu . Nakonec ještě autobusem vystoupáme na místo, odkud je nádherně vidět vrchol hory Schneeberg a masiv Raxalpe .

Odpoledne přejedeme ke Kamenné soutěsce , kde si můžeme zvolit mezi lehčí a obtížnější variantou cesty. Pevná obuv je však nutná v obou případech. Projdeme přes Tureckou jeskyni, po dřevěných můstcích a lávkách několikrát překonáme tok divoké řeky Myrabach a přes rozkvetlé alpské louky a pole dojdeme až k vodopádům Myrafälle (kombiticket 8 €).

Celá túra trvá asi 3–4 hodiny a na konci cesty nás bude čekat překrásné zelené jezírko a restaurace s občerstvením. K večeru odjezd zpět do ČR.

Stravování: vlastní

Bez stravy.

Doprava: autokarem

Zájezdovým autobusem s WC a klimatizací

Odjezdová a svozová místa: Vysoké Mýto, Litomyšl, Ústí nad Orlicí, Česká Třebová, Svitavy, Letovice, Brno, Mikulov;

+ 300 Kč: Pardubice, Hradec Králové, Holice, Chrudim, Lanškroun, Letohrad, Žamberk, Vamberk, Choceň.

Pro uzavřené skupiny, nebo při plném obsazení svozového vozidla (4 či 8 osobami na jedné smlouvě) cena dle dohody.

Čas odjezdu i příjezdu bude přizpůsoben trase, provozu a povětrnostním podmínkám. Je nutné počítat s odchylkou až dvě hodiny. Vše bude upřesněno v podrobných pokynech, které cestovní kancelář rozešle týden před odjezdem. Zastávky autobusu budou v souladu s platnými dopravními předpisy, maximálně po 3–4,5 hodinách jízdy v délce 15–45 minut dle potřeb řidiče.

Ubytování: různé

Bez ubytování.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd v časných ranních hodinách (Česká Třebová okolo 4.30) směrem Brno, Vídeň. Ráno přijedeme pod stěnu stolové hory Hohe Wand a vyhlídkovou silnicí vyjedeme na její náhorní plošinu (2 €), kde se nám otevřou nádherné výhledy na okolní hory. Odtud se vydáme na vyhlídkovou terasu Sky Walk , kde se můžeme kochat dalšími úžasnými pohledy na Vídeňskou kotlinu . Nakonec ještě autobusem vystoupáme na místo, odkud je nádherně vidět vrchol hory Schneeberg a masiv Raxalpe . Odpoledne přejedeme ke Kamenné soutěsce , kde si můžeme zvolit mezi lehčí a obtížnější variantou cesty. Pevná obuv je však nutná v obou případech. Projdeme přes Tureckou jeskyni, po dřevěných můstcích a lávkách několikrát překonáme tok divoké řeky Myrabach a přes rozkvetlé alpské louky a pole dojdeme až k vodopádům Myrafälle (kombiticket 8 €). Celá túra trvá asi 3-4 hodiny a na konci cesty nás bude čekat překrásné zelené jezírko a restaurace s občerstvením. K večeru odjezd zpět do ČR. Návrat do ČR ve večerních hodinách (Česká Třebová okolo 23.00), další dle trasy.

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací včetně vjezdů a parkovného;- služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh Allianz pojišťovny, a. s. (42 Kč dospělý, 21 Kč dítě do 15 let, 84 Kč senior nad 70 let);- vstupné (asi 10 €).Uvedená cena vstupů je orientační a jejich celková výše závisí na okolnostech (např. počasí) a rozhodnutí klienta. Klient nemusí absolvovat všechny prohlídky, zvolí si sám dle svého uvážení