Flirsch am Arlberg - Od palem k zasněženým třítisícovým vrcholům ***


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Pro seniory

Merano – šarmantní lázeňské město, jedinečné zahrady zámku Trauttmansdorff – kvetoucí oáza uprostřed Alp, Arosa – místo „na konci světa“, jihotyrolský ledovec Schnalstal, plavba lodí po Bodamském jezeru, všechny vstupy a jízdné v ceně zájezdu.

nas_tip: Kdy jindy uvidíte během 3 dnů, ledovec i palmy, krásné jezero i vrcholky třítisícovek a navštívíte 4 země? Jen na tomto zájezdu. Pojedete lanovkou, vlakem i lodí a jako suvenýr si přivezete výborný ručně dělaný sýr.

Poznámky: Průvodce: Ing. Lýdia Abaffyová

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Praha a Plzeň.

Ubytování: hotel ***

Gasthof se nachází v městečku Flirsch am Alberg. Pokoje mají vlastní sociální zařízení, TV, rádio. Stravování je formou polopenze, snídaně bufet, večeře menu o 3 chodech.

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z nástupních míst, večer příjezd do gasthofu ve Flirschi, ubytování a večeře.2. den – snídaně, přejezd do Itálie přes průsmyk Reschenpass (1.504 m) kolem modrého přehradního jezera Reschensee, které při výstavbě zatopilo staré vesnice. Přejezd do vysokohorského údolí Schnalstal - výjezd lanovkou na jihotyrolský ledovec Schnalstal do 3.212 m. Posezení na terase s panoramatickým výhledem na zasněžené třítisícovky, výstava věnovaná ledovcovému království a „show gallery“ sněžného muže Ötziho, jehož mumie byla nalezena v tomto údolí. Odpoledne odhalení meranského tajemství: středomořské klima, palmy a olivovníky, aristokratické venkovské vily a hrady v pozadí se zasněženými třítisícovými vrcholy – město Merano a zahrady zámku Trauttmansdorff, které patří mezi jedny z nejkrásnějších v Itálii. Vyhlídková plošina – ve svahu, kde budete odměněni pocitem, že se volně vznášíte nad zahradami s grandiózním výhledem na Merano. Večeře.3. den – snídaně, celodenní okruh Vorarlberskem, přejezd přes vysokohorské průsmyky do oblasti Bregenzerwald, kde se mísí jednoduchá elegance s neuvěřitelnou rozmanitostí a okouzlující krajinou na relativně malém prostoru. Návštěva sýrárny, kde se dozvíte vše o ruční výrobě sýrů a budete mít možnost sýry ochutnat i nakoupit. Plavba výletní lodí po Bodamském jezeře z hlavního města Vorarlberska Bregenzu do středověkého ostrovního města Lindau, které patří mezi nejhezčí bavorská města, procházka historickým centrem. Večeře.4. den – snídaně, přejezd autobusem přes Lichtenštejnsko do Švýcarska, krátká zastávka ve Vaduzu, hlavním městě Lichtenštejnského knížectví, přejezd do městečka Chur, které je nejstarším alpským městem Švýcarska. Odtud výlet panoramatickým vláčkem do Arosy usazené vysoko nad údolím, která má své osobité kouzlo a pro její odloučenost se jí říká „místo na konci světa“. Tato úzkokolejka na trase Chur – Arosa je výjimečná tím, že na pouhých 26 kilometrech překonává pomocí několika mostů, viaduktů a tunelů převýšení přes 1.150 metrů. Cesta trvá hodinu a nabízí se při ní krásné výhledy na okolní alpské štíty. Večeře.5. den – snídaně, odjezd z gasthofu do ČR, návrat ve večerních až nočních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem, 4x ubytování v gasthofu *** ve Flirsch am Arlberg s polopenzí (snídaně formou bufetu, večeře menu o 3 chodech), průvodce, všechny vstupy a jízdné uvedené v programu, pobytovou taxu, ložní prádlo, pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: komplexní pojištění 195 Kč/osoba a zájezd, připojištění COVID-Plus 390 Kč/osoba a zájezd, 1 lůžkový pokoj 1 400 Kč/zájezd