Dolní Rakousko - Semmering na kole


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Pobytové zájezdy
    • Pobyty na horách

Hotel po rekonstrukci leží na slunné stráni s výhledem na podhůří Alp.

Poloha: Steinhaus am Semmering, centrum cca 2 km

Proč si vybrat Hotel Alpenhof*** Semmering:



domácí mazlíčci vítáni

děti do 2,9 let zdarma

vhodné pro rodiny s dětmi

Výlety:

Železný oř neboli železnice odnepaměti spojovala Vídeň a oblast Semmeringu a RaxAlpen. Ta byla v Semmeringu zapsaná jako světové kulturní dědictví UNESCO. V V minulosti v této oblasti nacházeli vzrušující život nejen umělci a spisovatelé z Vídně. Grandhotely a vily zde tento okouzlující svět včerejška stále připomínají.

Scenérie od alpského průsmyku u Semmeringu až po náhorní plošinu Rax je nyní dějištěm úžasných kulturních zážitků, inspirujících výletů a pravých horských dobrodružství.

Horolezecký les Stuhleck (5 km)

Různé tratě s rozdílnými stupni obtížnosti a prvky zvou k napínavému dobrodružství. Horolezecký les slibuje mnoho zábavy, výzvy, sebepřekonání a získaní nových zkušeností.

Turistická okružní cesta Sonnwendstein (7 km)

Dopřejte si pohled na Rax a Schneeberg z různých okolních vrchů.

Dobrodružství hornictví

Navštivte hornický labyrint a poznejte práci horníků.

Ozubená dráha – Salamander nebo nostalgický parní vlak

Tato ozubená dráha Vás doveze z lázeňského místa Puchberg do horského ráje. Zde na Vás čeká příroda, turistické stezky a krásný výhled.

Bikepark Zau[:ber:]g Semmering

Zde bije srdce bikera vždy rychleji! K dispozici jsou sjezdy všech stupňů. Kola a monster koloběžky Vám zde rádi půjčí. Také můžete navštívit kurz jak pro začátečníky, tak pro pokročilé.

Lanovka na Rax

Při svém otevření v roce 1926 byla tato lanovka na horu Rax první lanovkou v Rakousku. Její dnešní moderní obdoba vyveze turisty a milovníky přírody během několika minut až na náhorní plošinu a k hostinci, který je hned vedle horské stanice.



Pozn. Vybavenost poskytnutých pokojů se může typově lišit od zobrazených v nabídce.

Stravování: vlastní

Snídaně

Ubytování: hotel ***

V hotelu naleznete bar, restauraci, bazén, saunu, kulečník, šipky, stolní tenis, volejbalové a nohejbalové hřiště, dětské hřiště (skluzavka, malá lezecká stěna apod.), terasu a parkoviště. Konferenční místnost.

Hotel Alpenhof nabízí 126 komfortních lůžek: 56 dvoulůžkových pokojů z toho 5 rodinných pokojů a 4 vícelůžkové apartmány

Vybavení pokoje: koupelna se sprchovým koutem, WC, TV/SAT, telefon, trezorem. Pokoje v 1. a 2. podlaží disponují balkónem. Všechny pokoje jsou nekuřácké.


Pokoje:


Standard: pokoje ve 3. patře, bez balkonů


Standard+ : pokoje v 1. a 2. patře s balkonem a výhledem do lesa, lze přidat přistýlku (ne standartní lůžko a vznikne omezený prostro v pokoji, vhodné pro děti do 12 let)


Superior: pokoje v 1. a 2. patře s balkonem a panoramatickým výhledem na hory, lze přidat přistýlku (ne standartní lůžko a vznikne omezený prostro v pokoji, vhodné pro děti do 12 let), některé pokoje mají propojovací dveře - vhodné pro rodiny s většími dětmi


Superior+ : pokoje v 1. a 2. patře s balkonem a panoramatickým výhledem na hory, zmodernizovaný, lze přidat přistýlku (ne standartní lůžko a vznikne omezený prostro v pokoji, vhodné pro děti do 12 let), některé pokoje mají propojovací dveře - vhodné pro rodiny s většími dětmi


Apartmán : apartmány ideální pro rodiny


Apartmán 301 - ložnice, obývací místnost, kuchyňka a koupelna s vanou. V obývacím pokoji je rozkládací gauč. Ideální pro rodiny s menšími dětmi.


Apartmán 302, 303 - dvě ložnice, a společná koupelna, ideální pro 4 osob,


Apartmán 311 - tři ložnice a společná koupelna, ideální pro 6 osob

Program zájezdu

1. den: 1. den: Příjezd do hotelu, check-in od 14:00.
2. den: 2. den: Doporučená trasa pro dnešní den je "trasa dědictví UNESCO". Délka trasy je 51,7 km, náročnost těžká. Ze Semmeringu projedete dolů do Adlitzgräben přes Orthof . Podél Schwarz a na Payer Bach . V Payerbachu na Bachgraben na Křížovou horu a znovu do Adlitzgraben zpět do Semmeringu. Přenocování v hotelu.
3. den: 3. den: Doporučení trasa dnešního dne je "Weltkulturerbe". Délka trasy je 36,3 km jedná se o náročnou trasu. Trasa dlouhá 36 kilometrů vede od Stanice Gloggnitz , Schott směrem na Vídeň, až do Semmeringu Cesta vede z vlakového nádraží Gloggnitz na nejvyšší bod trasy , to až na Adlitzgräben na Breitenstein a zpět na Gloggnitz.
4. den: 4. den: Dnešní den Vás může čekat "Lichnštejnská" trasa. Délka trasy je 28 km, tato trasa je středně náročná. Cesta tam a zpět přes Adlitzgraben. Podél silnice do Lichtenštejnska lesem čekají Vás nádherné pohledy na Rax. Ubytování v hotelu.
5. den: 5. den: Individuální odjezd, check-out do 10:00 hodin.

Pořadatelem zájezdu je CK MAUTHNER, s.r.o.