Bad Goisern - Pozoruhodnosti v okolí Hallstattu


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Aktivní dovolená

Alpenhotel Dachstein leží nad lázeňským městem Bad Goisern. Centrum města je vzdáleno cca 2,5 km.

Oblast světového dědictví Dachstein – Solná komora je velmi bohatá na přírodní krásy, jedinečné památky, historické stavby a kulturu, proto tato oblast nabízí perfektní dovolenou pro každého!

Na návštěvníky této oblasti čeká celá řada aktivit, pěší túry nádhernou alpskou krajinou z údolí až na vrcholy, návštěva jeskyní, solného dolu, koupání v průzračných horských jezerech, ale také návštěva mnoha kulturních zajímavostí.

Balíček je vytvořen modelově, s konkrétním ubytováním a doporučenými aktivitami. V případě zájmu o jiný typ ubytování (apartmán, penzion, hostinec) či jiný typ pokojů Vám rádi zajistíme ubytování jiné, se stejným programem. Své požadavky piště na náš e-mail: poptavka@ckmauthner.cz

Vybavení: Hotel byl renovován roku 2015 a disponuje 55 pokoji. Hotelovým výtahem se dostanete do všech pater. Hotel nabízí taneční, zábavné a hudební večery se známou zpěvačkou a královnou jódlování Lydii Huber nebo tradiční večer s lidovými tanci či přednáškou s diapozitivy. U hotelu jsou k dispozici parkovací místa.

Wellness: užijte si příjemné chvíle v bazénu (10 x 5 metrů, hloubka 1,5 metru) s panoramatickými okny, sauně či parní lázni. Tyto služby poskytuje hotel hostům zdarma.

Cena se může lišit v závislosti na kombinaci vstupů.

Proč si vybrat Alpenhotel Dachstein:


* wellness
* od 3 nocí k pobytu slevová karta Salzkammergut Erlebniscard
* děti do 12,9 let zdarma v pokoji rodičů
* domácí mazlíčci jsou vítáni (za poplatek)
* 2 - 3x za týden zábavné večery
* možnost bezlepkových jídel a diet (na vyžádání)

Aktivity v místě pobytu:

Horolezectví, horská kola, lukostřelba, fotbal, tennis, pěší túry, plavání.

Kam se podívat:

Jezero Wolfgangsee (18 km)

Nejkrásnější jezero v Rakousku

Světové děditství UNESCO Hallstatt (3 km)

Nachází se zde Halštatské jezero, velký jeskynní systémy, ale také památky, muzea a doly

Četné výlety a procházky přímo u hotelu



Nabídky turistické slevové karty - Salzkammergut Erlebniscard

Check - in: od 14:00 hod

Check - out: do 11:00 hod

Příplatky a slevy se zobrazí po výběru konkrétního termínu a pokoje.

Pozn. Vybavenost poskytnutých pokojů se může typově lišit od zobrazených v nabídce.

Stravování: vlastní

Dle výběru ubytování se snídaní nebo s polopenzí. Velký snídaňový bufet a v případě polopenze i večeře s volbou ze 3 hlavních jídel a salátový bufet.

Ubytování: hotel ***

Všechny pokoje byly renovované roku 2015 (nové podlahy, zařízení a koupelny kompletně nové). Zažízené se sprchou a WC, satelitní TV a balkonem. K dispozici jendolůžkové pokoje a dvoulůžkové pokoje s možností 1 - 2 přistýlek. 5. osoba na vyžádání do 14,9 let. Některé pokoje mají ledničku.

Program zájezdu

1. den: 1. den: Individividuální příjezd do hotelu Alpenhotel. Check-in od 15:00-20:00 hodin. Procházka lázeňským městem Bad Ischl.
2. den: 2. den: Výlet do přírodní oblasti Löckernmoos. Oblast Löckernmoos byla zpřístupněna v rámci výstavby okružní cesty, při které nebyl použit ani jediný hřebík. Speciální prohlídky se konají od června do října. Každé úterý pak můžete využít možnosti jízdy výletním vláčkem tzv. Bummelzug. Návrat na ubytování, večeře.
3. den: 3. den: Dnes Vás čeká výlet do Bad Goisern. Zde navšívíte Dům ručních řemesel. V zámku Neuwildstein v centru bad Goisernu naleznete tento dům řemesel. Pod jedinou střechou tu je k vidění až 16 řemesel, nacházejí se zde výstavní a prodejní prostory a hlavně také dílny jako např. dílna výrobců brýlí nebo dílna švadlenek krojů. Poté si můžete prohlednou městečko Bad Goisern. Návrat na ubytování a večeře.
4. den: 4. den: Dnes se podívate do Hallstattu, malebné vesičky zapsané na seznam UNESCO. Přesun z Obertraunu do Hallstattu můžete absolvovat autem nebo si udělat procházku. V Hallstattu navštívíte Muzeum světového dědictví. Nenechte si ujít cestu minulostí až do součastnosti, jedinečné dějiny v nádherném okolí. Po prohlídce doporučujeme procházku po Hallstattu.V odpoledních hodinách navštívíte Salzwelten. Solný důl se nachází v Hallstattu, zde na Vás čeká fascinující cesta minulostí těžby soli. Děti mají vstup povolen od 4 let. Po prohlídce dolu návrat na ubytování a večeře.
5. den: 5. den: Invividuální odjezd. Check-out do 11:00 hodin.

Pořadatelem zájezdu je CK MAUTHNER, s.r.o.