Bad Goisern - Aktivity v Horním Rakousku


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Pobytové zájezdy
    • Pobyty na horách

Alpenhotel Dachstein leží nad lázeňským městem Bad Goisern. Centrum města je vzdáleno cca 2,5 km.

Vybavení: Hotel byl renovován roku 2015 a disponuje 55 pokoji. Hotelovým výtahem se dostanete do všech pater. Hotel nabízí taneční, zábavné a hudební večery se známou zpěvačkou a královnou jódlování Lydii Huber nebo tradiční večer s lidovými tanci či přednáškou s diapozitivy. U hotelu jsou k dispozici parkovací místa.

Wellness: užijte si příjemné chvíle v bazénu (10 x 5 metrů, hloubka 1,5 metru) s panoramatickými okny, sauně či parní lázni. Tyto služby poskytuje hotel hostům zdarma.

Sleva pro děti na samostatném pokoji: 6-15,9 let: 25%, Sleva pro dítě pouze s 1 dosp. os. na pokoji 0-15,9 let: 25%

Alpenhotel Dachstein*** Bad Goisern:

Proč si vybrat Alpenhotel Dachstein:



* wellness

* od 3 nocí k pobytu slevová karta Salzkammergut Erlebniscard

* děti do 5,9 let zdarma v pokoji rodičů

* domácí mazlíčci jsou vítáni (za poplatek)

* 2 - 3x za týden zábavné večery

* možnost bezlepkových jídel a diet (na vyžádání)

Aktivity v místě pobytu:

Horolezectví, horská kola, lukostřelba, fotbal, tennis, pěší túry, plavání.

Kam se podívat:

Jezero Wolfgangsee (18 km)

Nejkrásnější jezero v Rakousku

Světové děditství UNESCO Hallstatt (3 km)

Nachází se zde Halštatské jezero, velký jeskynní systémy, ale také památky, muzea a doly

Četné výlety a procházky přímo u hotelu



Nabídky turistické slevové karty - Salzkammergut Erlebniscard

Check - in: od 14:00 hod

Check - out: do 11:00 hod

Příplatky a slevy se zobrazí po výběru konkrétního termínu a pokoje.

Pozn. Vybavenost poskytnutých pokojů se může typově lišit od zobrazených v nabídce.

Poznámka:

Sleva pro děti na samostatném pokoji: 6-15,9 let: 25%, Sleva pro dítě pouze s 1 dosp. os. na pokoji 0-15,9 let: 25%

Stravování: vlastní

Dle výběru ubytování se snídaní nebo s polopenzí. Velký snídaňový bufet a v případě polopenze i večeře s volbou ze 3 hlavních jídel a salátový bufet.

Ubytování: hotel ***

Všechny pokoje byly renovované roku 2015 (nové podlahy, zařízení a koupelny kompletně nové). Zažízené se sprchou a WC, satelitní TV a balkonem. K dispozici jendolůžkové pokoje a dvoulůžkové pokoje s možností 1 - 2 přistýlek. 5. osoba na vyžádání do 14,9 let. Některé pokoje mají ledničku.

Program zájezdu

1. den: Doporučené aktivity - Feraty: *Dachstein Westgrad - start: přední jezero Gosausee, stupeň obtížnosti: A/B, výstup: 7hodin, 250 výškových metrů. Cesta začíná u nádherného horského jezera Gosausee, od kterého vystoupáte až na tamní vrchol. *Ferata Ewige Wad - start: parkoviště chata Rathlucken Bad Goisern, stupeň obtížnosti: B/C, přístupová cesta 40 min., 40 výškových metrů/1400metrů na feratě. Lehce náročná trasa nádhernou přírodou. *Schmiedsteig - start: hostinec Gosauschmied, stupeň obtížnosti: B/C, C/D,. Tato trasa nabízí dvě varianty obtížnosti a nádherné výhledy. *Ferata Seewand - start: zatáčka Kesselkurve mezi Hallstattem a Obertraunem, stupeň obtížnosti: D/E, přístupová cesta: 1 hod., 780 výšk. metrů, 5 h. lezení. Nejtěžší stupeň obtížnosti, ale na druhou stranu záruka nevšedního zážitku a krásných panoramatických výhledů.
2. den: Doporučené aktivity - Jízda na kole: Cyklostezka Salzkammergutweg vede rekreační oblastí solná komora. Start je v Bad Ischlu u bývalého letního sídla císaře Františka Josefa, pokračuje se do Bad Goisernu podél jezera Haltattersee. Po východním břehu se dojede do Obertraunu a následně objedete jezero až do Hallstattu. Trasa vede po nově vybudované cyklostezce až do Bad Aussee.
3. - 4. den: Doporučené aktivity - Nordic Walking a běžecké tratě: Běžecký a walking park - Bad Goisern, značená běžecká trať *trasa Elektro Kain délka: 6,45km *trasa, Runnersfun délka: 2,10 km, *trasa Agathawirt délka: 9,80km Možnost výběru z mnoha dobře značených tratí. Podrobné mapy tras jsou k dostání v turistické informační kanceláři v Bad Goisern. *Cesta kolem Gosauského jezera - nenáročná cesta, start: parkoviště u hostince Gosausee délka. 4 km cesta kolen Gosauského jezera s krásnými výhledy a nedotčenou přírodou. *Tématická cesta údolím Echerntal - Idylická lesní cesta údolím, start: Hallstatt Lahn nebo parkoviště P2, délka: 4 km. Cesta údolím kolem nádherného jezera Hallstattu.

Pořadatelem zájezdu je CK MAUTHNER, s.r.o.