Turistika v Portugalsku


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Aktivní dovolená

Rota Vicentina, stezka podél divokého jihozápadního pobřeží Atlantického oceánu, je neobjevenou turistickou destinací Portugalska. Právem byla oficiálně certifikována jako jedna z nejkvalitnějších turistických tras v Evropě z důvodu řady faktorů včetně kvality terénu, značení, krajinné krásy a bezpečnosti. Její délka dosahuje 450 kilometrů a je symbolicky zakončena u mysu Svatého Vincenta, který byl ve středověku pokládán za konec světa.
Během našeho putování na vás dýchne atmosféra portugalské dobyvatelské éry, ale i kombinace divoké přírody a poklidného života tamních rybářů a farmářů. Objevte s námi nedotčenou krásu této chráněné krajinné oblasti v samotném srdci tamního přírodního parku.

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Přílet do Fara/Lisabonu. Transfer do hotelu a ubytování.
2. den: etapa č. 1: Tradiční vesnice Aljezur – pláž Arrifana = 9 km První den zahájíte návštěvou vesnice Aljezur , kde vystoupáte až ke zříceninám starověkého maurského hradu, odkud se rozprostírá úchvatný výhled po okolí. Za návštěvu stojí i tamní trh s voňavými portugalskými dobrotami. Dále se vydáte převážně pobřežní trasou k pláži Arrifana . Cestou si do syta užijete svěžího atlantského vzduchu kořeněného vůní subtropických rostlin a bylin, který je tak charakteristický právě pro portugalské západní pobřeží. Možnost koupání.
3. den: etapa č.2: Zelená krajina vnitrozemského Alenteja = 16 km Etapa tohoto dne povede zelenou krajinou Alenteja , podél řek, potoků a zemědělských polí. Budete procházet kolem eukalyptů i lesů korkových dubů, z jejichž kůry se vyrábí věhlasný portugalský korek. V cíli na vás čeká odpočinek v podobě koupání na místě ukrytém mezi skalami.
4. den: etapa č. 3: Pobřežní stezka od majáku Cabo Sardao = 12 km Maják Cabo Sardao tyčící se mezi majestátními útesy je jediné místo na světě, kde čápi hnízdí na mořských útesech. A právě zde odstartujete další túru vašeho dobrodružství podél divokého pobřeží Atlantiku. Malé rybářské přístavy, cihlově zbarvené písečné duny, pozorování stěhovavých ptáků a vůně borovicového lesa jsou opravdovým balzámem pro středoevropskou duši. Výlet zakončíte návštěvou tradiční vesničky Zambujeira do Mar a koupáním na jedné z přilehlých pláží.
5. den: etapa č. 4: Nejvyšší vrchol jižního Portugalska a koupání v Odeceixe = 7 km Prvním cílem této etapy bude výstup na Fóiu , nejvyšší horu jižního Portugalska, odkud se rozprostírá krásný pohled do okolí. Dalším bodem programu je zastávka v malebné vesnici Odeceixe, které dominuje kouzelný větrný mlýn. Finálním cílem bude koupání na pláži Prai de Odeceixe , kde spojení oceánu a řeky vytváří klikatící se lagunu. Můžete se tak koupat jak v řece, tak v oceánu.
6. den: etapa číslo 5: Divokým pobřežím k vesnici Porto Covo = 13,5 km Den zahájíte túrou podél typického divokého pobřeží Atlantiku. Budete se kochat nekončícími horizonty za majestátními vápencovými útesy, skrytými plážemi i písečnými dunami zdobenými barevnými květy. Putování zakončíte příjemnou relaxací a osvěžením na jedné z přírodních pláží. 
7. den: etapa číslo 6: Mýtický „konec světa“ = 11,5 km Poslední den se vydáte převážně pobřežní stezkou vedoucí až na samotný „konec světa.“ Zlatým hřebem týdenního putování bude maják svatého Vincence , u kterého se ocitnete na nejjihozápadnějším cípu pevninské Evropy. Za poslechu rozbouřených vln Atlantiku jako byste slyšeli ozvěny hlasů dávných námořníků a poutníků.
8. den: ODLET Přejezd do Fara / Lisabonu a následný odlet do Prahy. 
9. den:
10. den:

nebyly nalezeny žádné termíny