To nejlepší z Porta + PLAVBA ÚDOLÍM VINIC PORTSKÉHO VÍNA (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy

Fantastický eurovíkend s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Porta. Navštívíte čtvrť Ribeiru, monumentální dvoupatrový most Ponte de dom Luís I. či křišťálový palác Palácio de Cristal. Projdete si vinné sklepy, ochutnáte slavné portské, zažijete plavbu údolím vinic a vychutnáte si divoké pobřeží Atlantiku. Překročte hranici všednosti a poznejte Porto!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 45 x 36 x 20 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 15 kg, max. rozměr součtu všech stran 275 cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 800 Kč: odbavované zavazadlo o max. hmotnosti 23 kg


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Výlet lodí do údolí vinic

Dospělý 4700.00 Kč
Dítě 4500.00 Kč
Student 4500.00 Kč
Senior 4500.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy ve večerních hodinách, let do Porta s jedním přestupem v Lisabonu. Ubytování.
2. den: První den věnujeme celodenní prohlídce města Porta a jeho nejzajímavějších památek. Navštívíme jednu z dominant města – věž Torre dos Clérigos nabízející krásný výhled na celé okolí. Podíváme se na náměstí Praça de Lisboa , kterému dominuje rektorát zdejší univerzity a kostel Igreja do Carmo , který je ukázkou tradiční portugalské barokní architektury. Budeme pokračovat na hlavní třídu Avenida dos Aliados , která vede až k moderní radnici. Poté se vydáme do čtvrti Baixa plné tradičních obchůdků. Nahlédneme na tržnici Bolhão , kde je k dostání téměř cokoliv a která reflektuje každodenní život v Portu. Nemineme ani jednu z největších nákupních ulic Rua da Santa Catarina , kde také najdeme místní nejznámější kavárnu Majestic ve stylu Art Nouveau, založenou již v roce 1921. Po obědě se vydáme ke katedrále Sé. Po cestě se zastavíme na nádraží São Bento – dokončeno bylo v roce 1916 a chlubí se krásnou výzdobou typickými kachličkami azulejos. Po prohlídce katedrály budeme sestupovat uličkami do další části města směrem k řece Douro . Cestou navštívíme kostel São Francisco , jehož interiér je vyzdoben více než dvě stě kilogramy zlata. Nakonec dorazíme do části Ribeira u řeky Douro zapsané na seznam světového dědictví UNESCO. Právě zde zažijeme jednu z nezapomenutelných atmosfér tohoto města tvořenou barevnými domečky, kavárničkami a restauracemi, živou hudbou a výhledem na symbol města – most Ponte de dom Luís I. Následuje volný program s možností ochutnat tradiční pokrmy, nakoupit suvenýry, projít se uličkami města. Pro milovníky architektury doporučujeme návštěvu netypické největší koncertní haly v Portě – Casa da música . Pravou večerní atmosféru města poznáte v ulici Galerias , která je proslulá nočním životem a bary.
3. den: Dnes podnikneme výlet do městské části Foz, poté nás bude čekat odpočinek na pláži Matosinhos a na závěr se seznámíme s výrobou portského vína a samozřejmě nebude chybět jeho ochutnávka. Ráno se vydáme místní autobusovou dopravou do zhruba 15 minut vzdálené části města Foz . Je to místo, kde se řeka Douro vlévá do Atlantského oceánu. Zde se projdeme krásnou promenádou podél oceánu, lemovanou kavárnami a restauracemi. Dorazíme až k místní městské pláži Matosinhos . Následovat bude delší pauza – můžete ji využít k ochutnávce místních specialit, k relaxaci a procházkám po pobřeží. V pozdějším odpoledni se přepravíme autobusem zpět do města na Ribeiru , kde přejdeme most a dostaneme se tak do části Vila Nova de Gaia , která je samostatným městem. Je známé svými „caves“ neboli sklepy slavného portského, které se v nich skladuje. Na břehu řeky kotví typické lodě se sudy vína. Jeden ze sklepů navštívíme – poznáme, jak se portské vyrábí, na konci prohlídky bude následovat ochutnávka a možnost zakoupení vína. Po ochutnávce bude následovat osobní volno. K návštěvě doporučujeme například křišťálový palác – Palácio de Cristal . V paláci se příležitostně pořádají koncerty a výstavy, zahrady nabízí příjemnou procházku a několik nádherných výhledů na Porto.
4. den: Tento den buď můžete využít jako den individuálního volna, nebo se s námi vydat na výlet lodí do údolí vinic. Fakultativní výlet lodí  – nejprve se vydáme vlakem do města  Régua – centra vinařské oblasti pro výrobu portského vína již od roku 1756. Zpět do Porta se vrátíme plavbou malebným údolím vinic po řece Douro.  Odjezd v 8 hodin. Snídaně, aperitiv (portské víno) a oběd na palubě. Návrat kolem 18. hodiny. Těm, kteří se fakultativního výletu nebudou chtít účastnit, doporučujeme výlet např. do Bragy, Guimarãese, Viany de Castelo nebo odpočinek na pobřeží.
5. den: Odlet z Porta zpět do ČR.  

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Porto – Praha (s přestupem) se všemi poplatky
  • kabinové a odbavované zavazadlo
  • transfer letiště – hotel – letiště
  • 4x ubytování v Portu v hotelu
  • 4x snídaně
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • přesuny v Portu (místní doprava, MHD)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 500 Kč