To nejlepší z Lisabonu + PORTO (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy

Fantastický eurovíkend s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Lisabonu. Navštítívíte čtvrť Alfamu i hrad Svatého Jiří. Zhlédnete Belémskou věž, ochutnáte pudinkové koláče i typický portugalský likér z cherry Giginhu. Navštívíte starobylé město Porto a dáte si i proslulé portské. Překročte s námi hranici všednosti a poznejte Lisabon a Porto!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo  v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 23 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Porto

Dospělý 2220.00 Kč
Dítě 1980.00 Kč
Senior 1980.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu
během prohlídky Lisabonu bude možné zakoupit jídlo během některé z přestávek na místech s možností občerstvení

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Přílet do Lisabonu, transferem přejezd na hotel a ubytování.
2. den: Dnešní den budeme věnovat prohlídce historického centra Lisabonu. Po snídani začneme prohlídku u geografického centra města u sochy Marquêse de Pombal a poté budeme pokračovat elegantní třídou Avenida da Liberdade až do srdce města na  náměsti Rossio . Přes uličky staré čtvrti Baixa přejdeme až na monumentalni náměstí Praça do Comércio, které se nachází u řeky Tajo. Společně navštívíme atmosférickou čtvrť Alfamu a Mourariu , historické srdce města s křivolakými uličkami, kachlíkovými domy s balkóny, ze kterých visí čerstvě vyprané prádlo, dále pak budeme pokračovat k hradu svatého Jiří s úžasným výhledy na město a navštívíme netradiční katedrálu Sé , na jejiž místě dříve stávala mešita. A prohlídku zakončíme v tradiční čtvrti Bairro Alto, která se v posledních třech dekádách stala čtvrtí bohémů a je to nejlepší místo, kde si můžete posedět u skleničky vína. Odpoledne volný program s možností vychutnat si individuálně atmosféru starého města, ochutnat tradiční pokrmy, nakoupit suvenýry či navštívit muzea.  
3. den: Volný den, který lze využít k nákupům či návštěvě některé z nádherných okolních pláží. Pro zájemce je připraven  fakultativní výlet vlakem do Porta. V ranních hodinách odjezd z Lisabonu do Porta. Město Porto je druhé největší město Portugalska zapsané na seznamu UNESCO. Společně se podíváme do centra tohoto úžasného města, projdeme se křivolakými uličkami a po nábřeží, navštívíme místní katedrálu a bude dostatek volného času, ve kterém nesmíte vynechat ochutnávku slavného portského vína . Návrat v pozdních hodinách zpět do hotelu.
4. den: Dnes se vydáme na pobřeží do čtvrti Belém, odkud před pěti sty lety vyplouvali portugalští mořeplavci za svými zámořským objevy. Po snídani pojedeme  do čtvrti Belém na pobřeží ,  odkud před pěti sty lety vyplouvali portugalští mořeplavci za svými zámořským objevy . Zde navštívíme Mosteiro dos Jerónimos, klášter ze 16. stol., který je postaven v manuelinském stylu. Jedná se o ojedinělý architektonický styl, který kombinuje klasickou evropskou gotiku s exotickými dekorativními prvky inspirovanými portugalskými objevy. Nedaleko odtud se nalézá  Torre de Belém ,  obranná věž z pozdního 15. století , která dnes  patří k jednomu ze symbolů města . V této části města bude možnost  ochutnat typické Pastéis de Belém ,  pudinkové koláče , které se pečou v této čtvrti již více než dvě století a žádná návštěva tohoto města se bez ochutnávky této místní speciality neobejde. Nachází se zde také rezidence portugalského prezidenta. V odpoledních hodinách volný program. Během volna se nabízí možnost příjemné procházky po pobřeží řeky Tejo až do centra města nebo jízda do centra města tramvají a využití volna ve městě.
5. den: V dopoledních hodinách se přesuneme na letiště a odletíme zpět do ČR.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Lisabon–Praha se všemi poplatky (může být s přestupem)
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 250 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 4 000 Kč