Přírodní krásy Azorských ostrovů


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

V temně modrých dálkách Atlantského oceánu se skrývá neobyčejný přírodní ráj – Azorské ostrovy. Vydejte se s námi prozkoumat největší ostrov tohoto souostroví São Miguel, kterému se přezdívá “zelený ostrov”.
Ostrov je sopečného původu a na první pohled vás oslní svou rozmanitostí. Nádherná vulkanická jezera, velkolepé hory či kopce střídají rozlehlé zelené pláně a písečné pobřeží. To vše zahalené do chladivého závoje všudypřítomných hortenzií.
Na tomto zájezdu poznáte s našimi průvodci proč se Azorám říká “Přírodní akvárium naší planety” a budete mít možnost se aktivně zúčastnit pozorování velryb a delfínů.

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Odlet z Prahy, přílet do hlavního města ostrova Sao Miguel (Ponta Delgada), transfer do hotelu a ubytování. 
2. den: VNITROZEMÍ Cesta do vnitrozemí ostrova. Zastávka na vyhlídce na jedno z nejkrásnějších jezer Azorských ostrovů, Lagoa do Fogo . Následný přesun k horkým pramenům Caldeira Velha,   kde budete mít možnost koupání v termálních pramenech uprostřed nádherné krajiny stromových kapradin. Následuje přejezd na severní pobřeží, zastávka na vyhlídce Santa Iria a návštěva jediných evropských čajovníkových plantáží i továrny na zpracování čaje s ochutnávkou. Odpoledne koupání ve vlnách Atlantiku na severním pobřeží na vyhlášené pláži Santa Barbara poblíž městečka Ribeira Grande . Návrat do hotelu, osobní volno.
3. den: HLAVNÍ MĚSTO PONTA DELGADA Dnes vás čeká polodenní pěší prohlídka hlavního města Ponta Delgada : historické centrum, monumentální brána Portas da Cidade , přístav, nádherná botanická zahrada José do Canto , vyhlášená tržnice s možností koupě vyhlášených azorských sýrů, ananasu, ovoce a zeleniny. 
4. den: CENTRÁLNÍ ČÁST Výlet autobusem do centrální části ostrova. První zastávka ve vesnici Furnas , blízko nádherného jezera uprostřed zvlněné zelené krajiny. Lehká procházka romantickou krajinou okolo jezera Furnas – cca 1 hodina chůze (3 km). Přesun do termální lokality, kde se v horké zemi vaří místní specialita Cozido (směs několika druhů masa a zeleniny připravovaná dlouhé hodiny v horké zemi). Následuje návštěva vyhlášené botanické zahrady Terra Nostra , nejkrásnější zahrady celých Azorských ostrovů. Možnost koupání v přilehlém termálním bazénu s léčivou vodou. Návrat do hotelu, osobní volno.
5. den: VOLNÝ DEN Volný den. Pro zájemce možnost fakultativního výletu – aktuální nabídka na místě u průvodce.
6. den: ZÁPADNÍ OKRUH Přesun autobusem na ananasové plantáže . Ananasy se tu pěstují unikátní formou (ve skleníku) a jsou vyhlášenou ostrovní specialitou. Následně přejezd na známé vyhlídky ve vnitrozemí ostrova a výjezd na fenomenální vyhlídku Vista do Rei , z níž přehlédnete nejznámější ostrovní jezera, vzniklá zatopením sopečných kráterů – Sete Cidades . Zastávka na občerstvení v přilehlém stejnojmenném městečku. Poté cesta na další koupání a odpočinek v nedalekém Mosteiros , jež je známé svými lávovými bazénky s mořskou vodou, které opět slibují zajímavé zážitky. Návrat do hotelu, osobní volno.
7. den: VÝCHODNÍ OKRUH Výlet k nejzajímavějším místům zapomenuté východní části ostrova. Přejezd na sever, zastávka v městečku Ribeira Grande. Krátká procházka městem s možností návštěvy místní továrny na likéry. Jízda severním pobřežím až do městečka Nordeste , kde uvidíte část ostrova, jež je obvykle turistům skryta (bujná vegetace, křivolaké silničky, nejvyšší pohoří, fantastické výhledy a zapomenuté vesničky). Zastávky na nejhezčích vyhlídkách cestou a následně návrat po jižním pobřeží a návštěva tradiční výrobny keramiky. Odpoledne koupání na oblíbené místní pláži Pópulo .
8. den: ODLET Snídaně, transfer na letiště a přílet do Prahy s přestupem v Lisabonu.
9. den: