Madeira - Hotel Residencial Monumental **


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

• 3 atraktivní výlety po levádách i v hlavním městě
• česky hovořící průvodce
• nejžádanější období kdy všechno kvete

Poloha: hotel se nachází přímo u pobřežní promenády Lido, přibližně 250 m od kamenité pláže se vstupem do moře. V blízkosti hotelu je nákupní středisko Forum Madeira, restaurace a bary. Hotel je vzdálen asi 2,5 km od centra Funchalu.

Vzdálenosti pláž: 250 m
centrum Funchalu: 2,5 km

Speciální nabídka: Nechcete si připlácet jednolůžkový pokoj? Zavolejte a najdeme Vám dvojici do pokoje.

Minimální obsazenost: Min. 10 osob

Minimální počet účastníků: 10 osob.

Orientační časy letů: Praha Funchal 12:20 15:55
Funchal Praha 16:40 22:10

Stravování: snídaně

snídaně servírovaná kontinentální. Možnost dokoupení polopenze (servírované večeře).

Ubytování: hotel **

jednoduše zařízené dvoulůžkové pokoje s možností přistýlky mají koupelnu (sprcha, toaleta), minibar, malou ledničku, TV, sejf (za poplatek), stolek. Některé pokoje mají balkon (za příplatek).

Vybavení: recepce, dvě restaurace (Chancellery a Grany´s House), kde mají klienti hotelu slevu, výtah, terasa na střeše s lehátky, Wi-Fi v celém hotelu zdarma.

Program zájezdu

1. den: přílet z Prahy do Funchalu, ubytování.
2. den: po snídani odjezd na celodenní výlet do Funchalu, hlavního města ostrova Madeira, prohlídka sochy císařovny Sissi, zahrady regionální vlády, Parku Santa Catarina , Sochy Kryštofa Kolumba . Dále uvidíte divadlo Baltazar Dias, Sochu Zarcos, Katedrálu Sé a navštívíte vinný sklípek Oliveiras , kde se dozvíte něco o historii vzniku Madeirského vína. Později Vás cesta zavede malebnými uličkami k městské tržnici s různými druhy tropického ovoce, ryb, květin a suvenýrů. Výstup do čtvrti na Monte (pro zájemce je možné využít lanovku – cca 12 €), kde navštívíte Tropickou zahradu (fakultativní vstup – cca 13 €), přejdeme ke kostelu Monte, kde je pochovaný rakousko-uherský císař Karel I. Zájemci mohou využít původní místní dopravu zpět do Funchalu – jízdu na saních, o délce 2 km (cena jízdy cca 30 €/sáňky). Návrat do hotelu.
3. den: po snídani odjezd na celodenní výlet východní částí ostrova – vesnice Camacha s manufakturou proutěného nábytku, dále druhý nejvyšší vrchol Madeiry - Pico do Arieiro , přejezd přes vnitrozemí do Ribeiro Frio , s návštěvou pstruží farmy v krásné zahradě. Krátká procházka levadou Balcones (Balkónky), která na svém konci poskytuje panoramatické výhledy na okolní hory. Po obědě (cca. 16 EUR) přejezd do městečka Santana, kde se nachází typické madeirské domky ve tvaru písmene A. Cestou zpět zastávka na vyhlídce Ponta do Rosto . Cesta zpět povede kolem pobřeží a města Machico. Fakultativně oběd v rámci programu (cca 15,50 €/os.).
4. den: snídaně, individuální program. Volno a možnost relaxace, koupání a individuální návštěva Funchalu.
5. den: po snídani odjezd na celodenní výlet na západní pobřeží, spojený s koupáním. Návštěva nejkrásnějších míst západní části Madeiry. Cesta vede do městečka Camara de Lobos, kde při své návštěvě Madeiry maloval své obrazy Winston Churchill a také zde vznikla replika Columbovi lodi, která kotví ve Funchalu. Cesta dále pokračuje na Cabo Girao , druhý největší útes na světě a Ribeira Brava. Po překročení 4 vegetačních pásem, návštěvě oblasti Encumeada, odkud je vidět jižní a zároveň severní pobřeží Madeiry, následuje prohlídka vodopádů Veu Da Noiva (Nevěstin závoj). Dále se pokračuje do Porto Moniz , kde se nachází koupaliště z lávových kamenů. Zbytek výletu je věnován koupání v přírodním koupališti Porto Moniz (vstup cca 2 €). Fakultativně oběd v rámci programu (cca 15,50 €/os.). Večer návrat do hotelu.
6. den: snídaně, individuální program. Možnost fakultativních výletů, např. výlet za delfíny nebo Porto Santo.
7. den: snídaně, individuální program. Možnost fakultativních výletů, např. výlet za delfíny nebo Porto Santo.
8. den: snídaně, individuální volno a plánovaný odlet do Prahy.