Madeira


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

MEGA AKCE - 2 volná místa pro pár! Poznejte s námi krásy Madeiry v doprovodu Milana Jány! Přímým letem z Prahy včetně polopenze a všech vstupů v ceně zájezdu!

Poloha: Dle programu

Stravování: polopenze

Polopenze

Ubytování: hotel ***

Dle programu

Program zájezdu

1. den: 6. 10. čtvrtek – odlet ve 12:20 hod. z Prahy z Letiště Václava Havla (přímý let), přílet do Funchalu v 15:55 hod., přesun na hotel, večeře, nocleh.
2. den: 7. 10. pátek – snídaně, prohlídka největšího města Funchal – farmářská tržnice, která je architektonickým centrem, možnost ochutnat místní ovoce, zeleninu, poznáte rušnou atmosféru tohoto místa, jež září různými barvami a vůněmi, další zastávkou bude botanická zahrada – disponuje tropickou a subtropickou flórou z celého světa (za 10 Eur / os.), vinařství Caves de Sao Francisco – ochutnávka vynikajících vín (za poplatek), individuálně oběd, vyhlídka Pico dos Barcelos s 360° výhledem na město a okolí, cesta pokračuje na další vyhlídku Eira do Serrado nad vesnicí Curral das Freiras, místu dominuje strhující centrální masiv, výjezd do příměstské části Monte s nejkrásnějším kostelem na ostrově, městskými zahradami se dostanete ke kostelu Nossa Senhora de Monte, fakultativně (2 osoby za 30 Eur) se dolů svezete na sáních pohybujících se na dřevěných skluznicích, jde o místní atrakci a jízda je dobrodružná, večeře, ubytování.
3. den: 8. 10. sobota – snídaně, opustíte město a vydáte se směrem na západ, první zastávka bude v pitoreskním rybářském městečku Camara de Lobos – místo pobytu Winstona Churchilla, druhý nejvyšší útes na světě Cabo Girao se skleněnou vyhlídkovou plošinou ve výšce 580 m nad mořem – užijete si dechberoucí výhledy na jižní pobřeží, podél oceánu přes město Madalena do Mar – slavné pro své banánové plantáže, jedinou náhorní plošinou rozkládající se ve 1 400 m nad mořem Paúl de Serra do přístavní osady Porto Moniz – vyhlášené přírodní bazény, koupání a individuálně oběd, při zpáteční cestě do Sao Vicente spatříte množství vodopádů, poslední zastávkou ve vnitrozemí - vyhlídka Encumeada, návrat zpět do Funchalu, večeře, ubytování.
4. den: 9. 10. neděle – snídaně, odjezd na nejvýchodnější výběžek do přírodní rezervace Ponta de Sao Lourenco (alternativně dle zájmu pobyt na nedaleké pláži Prainha), ve které se nachází pěší stezka s celkovou délkou cca 8 km, čeká vás pohodový trek odlišnou krajinou než budete zvyklí z jiných částí ostrova – nerostou zde skoro žádné stromy, jde o velmi suchou oblast, chvílemi si budete připadat jako na Marsu, tato vyprahlá step silně kontrastuje s modrou mořskou vodou, během dne individuálně piknik (za 15 Eur / os.), na konci stezky možnost koupání na pláži Casa do Sardinha, ze 135 druhů rostlin na poloostrově je jich 31 endemických, mys je rovněž největší kolonií racků v regionu a je domovem zástupců buřňáků, při troše štěstí spatříte i tuleně středomořského (mořského vlka), stejnou cestu absolvujete zpět, odjezd do Funchalu, večeře, ubytování.
5. den: 10. 10. pondělí – snídaně, po krátké cestě pauza ve „vesnici proutěných výrobků“ Camacha – prohlídka, nákup tradičních suvenýrů, poté vstříc třetí nejvyšší hoře Madeiry – Pico do Arieiro (1 818 m), sjezd do přírodního parku Ribeiro Frio, který je na seznamu dědictví UNESCO, místo, kde žije fauna a flóra v perfektní symbióze, dále pokračujete severně až do města Santana s typickými „palheiros“ – pestrobarevné lidové stavby ve tvaru písmene A, individuálně oběd, Porto da Cruz – přístav zasazený do východního křídla Orlí skály, která dominuje pobřežní krajině, poslední zastávkou Machico – nejstarší osídlené místo na ostrově z roku 1419, Funchal, večeře, ubytování.
6. den: 11. 10. úterý - snídaně, zájezd vyvrcholí tímto dnem, navštívíme místo zvané 25 Fontes, jde o skupinu vodopádů (fontán) nacházejících se v Rabaçalu v pohoří Paul da Serra, odkud se vydáte na nejkrásnější trek na ostrově dlouhý přibližně 13 km (tam i zpět), trasa podél levády je neskutečně krásný výlet zelenou oblastí vysočiny s množstvím rozmanitých pramenů a dokonalými výhledy na údolí Rabacal Valley, zastávka u vodopádu Risco je naprostou povinností, ze 100 m výšky z jezera Lagoa do Vento proudí voda dolů z úbočí hory, na konci dnešní cesty dojdete k laguně (jezírku), do které padá 25 menších vodopádů (25 Fontes), dle zájmu koupání, individuálně piknik (za 15 Eur / os.), pohodovým tempem se vrátíte do Rabacal, později odpoledne volno ve Funchalu – procházka, nákupy, večeře, ubytování.
7. den: 12. 10. středa – snídaně, poslední jednoduchý trek (celkem 13 km) začíná v národním parku Queimadas Forest Park, který se nachází u města Santana, kouzelná trasa malebnou krajinou rozeklaných skalisek a smaragdově zelenými horami pokračuje tropickým deštným pralesem pod ochranou UNESCA, zahrnující 4 přírodní tunely, vás zavede na nejodlehlejší část ostrova až do blízkosti vysokých vodopádů Caldeirao Verde v exotickém prostředí, během procházky opět individuálně piknik (za 15 Eur / os.), dle časových možností osobní volno po návratu do Funchalu, večeře, ubytování.
8. den: 13. 10. čtvrtek – snídaně, individuální volno ve Funchalu, případně lze zajistit fakultativní výlet pirátskou lodí – pozorování delfínů a velryb (cca 35 Eur / os.), kolem 14:00 hod. transfer na letiště, odlet z Madeiry v 16:40 hod. s příletem do Prahy ve 22:10 hod.

Cena zahrnuje

  • oboustranné přímé letecké spojení
  • letištní a bezpečnostní taxy
  • dopravu po Madeiře
  • 7x ubytování s polopenzí
  • městskou a pobytovou taxu
  • vstupy do všech parků (dle programu)
  • servis českého průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • individuální vstupy/výlety (fakultativně)
  • pojištění léčebných výloh v zahraničí 290 Kč / 12 Eur / os. / pobyt
  • pojištění léčebných výloh v zahraničí + pojištění stornopoplatků 590 Kč / 24 Eur / os. / pobyt - v případě zájmu nutné uhradit spolu se zálohou při podpisu smlouvy
  • dodatečně nelze vyřídit (pro případ zrušení zájezdu ze strany klienta
  • podmínky viz https://www.avetour.cz/pojisteni.html nebo na vyžádání v CK)
  • jednolůžkový pokoj za příplatek 4 990 Kč / 200 Eur / osoba / pobyt