Květinové slavnosti na Madeiře


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Ne nadarmo se Madeiře, exotickému ostrovu uprostřed Atlantiku, často říkává „Ostrov květin“. Celoroční příznivé subtropické podmínky totiž prospívají zejména madeirské flóře, na jejíž počest se každoročně konají slavnosti opěvující její krásu. Vydejte se s námi navštívit tyto nejkrásnější a nejvelkolepější svátky květin. Poznejte hlavní město Funchal oděné do slavnostního květinového šatu a provoněné statisíci exotickými květy. Těšit se na vás budou i nejkrásnější místa Madeiry, která navštívíte během poznávacího okruhu ostrovem.

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Odlet z Prahy na letiště Funchal na Madeiře (přímý let nebo let s přestupem v Lisabonu, dle aktuální dostupnosti letů), transfer do hotelu a ubytování.
2. den: FUNCHAL A BOTANICKÁ ZAHRADA V dopoledních hodinách poznáte  centrum hlavního města, Funchalu.  Prohlídku započnete v blízkosti kasina , navrženého architektem Oskarem Niemayerem (hlavní architekt města Brasília), prohlédnete si sochu Sissi a zamíříte přes park Sv. Kateřiny směrem k centru města. Naskytne se vám krásný pohled na funchalský přístav , ve kterém kotví sportovní i zaoceánské lodě. Následuje prohlídka katedrály Sé a přesun do vinných sklepů na ochutnávku madeirského vína. Poté přesun do staré části města – Zona Velha , prohlídka známé historické ulice Santa María a přesun na vyhlášenou tržnici Mercado dos Lavradores plného květin, exotického ovoce a ryb. Poté přejedete autobusem do Jardím Botánico , jedné z nejznámějších botanických zahrad Madeiry , která se nalézá nad hlavním městem tohoto exotického ostrova. Zahrada je postavena na prudkých svazích a upravena do teras, z nichž se vám naskytne pohled na celý Funchal, který zde budete mít doslova jako dlani. Transfer zpět do hotelu, osobní volno.
3. den: STŘEDNÍ OKRUH a KVĚTINOVÉ SLAVNOSTI Po snídani odjezd k  vyhlídce Eira do Serrado  (1 094 m), odkud se ještě několik metrů pěšky přesunete po stezce vedoucí k  nejlepšímu vyhlídkovému bodu , nabízející krásný pohled na 800 m hluboké horské údolí, na jejímž dně zahlédnete vesnici  Curral das Freiras  –  Údolí jeptišek . Následuje  Monte  – farní a poutní místo v blízkosti Funchalu, kde navštívíte naprˇ. známý  kostel Nossa Senhora do Monte . Neobvyklou atrakcí celého ostrova jsou  proutěné saně , na kterých vás dva elegantně a typicky madeirsky oblečení muži dovezou na místo zvané Livramento, kde na vás již bude čekat autobus. Cena za saně je cca 15 EUR/ os. a není zahrnuta v ceně zájezdu. Přesun autobusem do centra Funchalu, kde začíná  vrchol největších slavností  na Madeiře. KVĚTINOVÉ SLAVNOSTI Slavnostní pestrobarevný průvod opěvující příchod jara se koná v odpoledních hodinách, kdy průvod pomalu postupuje bohatě vyzdobeným městem. Pohled na vyzdobené alegorické vozy s nastrojenými rodinami a dětmi, ale i mladšími či staršími tanečníky a tanečnicemi je naprosto úchvatný. Po ukončení průvodu transfer do hotelu, osobní volno.
4. den: ZÁPADNÍ OKRUH Celodenní program po západní části ostrova započnete na horském sedle Encumeada , kde budete moci ochutnat vyhlášený alkoholický nápoj Poncha . Odsud je za dobrého počasí možno dohlédnout na severní i jižní pobřeží ostrova. Následuje přesun panoramatickou silnicí na náhorní plošinu Paúl da Serra , jedinou rovinatou oblast ostrova, nabízející krásnou přírodní scenerii. Poté zastávka na vyhlídce v okolí místa Rabaçal do údolí říčky Ribeira da Janela . Přejezd na severní pobřeží a další zastávka v severní části ostrova v jedinečném městečku Porto Moniz , které je speciální zejména díky prˇírodním bazénům s morˇskou vodou, vybudovaných v lávových vyvrˇelinách (vstup cca 1,5 EUR není zahrnut v ceně zájezdu). Následně přesun po severním pobřeží na vyhlídku Véu da Noiva s jedinečnými výhledy na vodopád a strmé útesy. Přejezd zpět na jižní pobřeží a zastávka v městečku Ribeira Brava s krásným kostelíkem. Poslední zastávka bude v idylickém rybárˇském městečku Camara de Lobos , kde svého času pobýval i Winston Churchill. Transfer zpět do hotelu, osobní volno.
5. den: VÝCHODNÍ OKRUH Celodenní výlet po východní části Madeiry započnete ve městečku Camacha ležící vysoko v horách, které je proslulé svou výrobou proutěného zboží, které je zde možno i zakoupit. Po návštěvě tohoto městečka se prˇesunete k trˇetímu nejvyššímu bodu Madeiry, Pico do Arieiro (1 818 m), odkud je prˇi dobrých podmínkách vidět sousední ostrov Porto Santo. Vrchol této hory je prˇístupný po silnici a nabízí jeden z nejhezčích výhledů do centrálního masivu nejvyšších hor. Další zastávkou bude Ribeiro Frio , prˇírodní rezervace a vesnička, známá zejména svými sádkami s pstruhy. Vaše cesta bude dál směrˇovat k severní části ostrova do městečka Faial a Santana , které je známé zejména svými typickými trojúhelníkovými domky se slaměnými strˇechami. Další zastávkou tohoto výletového dne bude vesnice Porto da Cruz , nabízející úžasný výhled na tzv. Orlí skálu (Penha d´Áquia). Poslední zastávkou bude vyhlídka Ponta de Rosto , nabízející jedinečný výhled na nejvýchodnější mys ostrova Sao Lourenço , krajinu barevných útesů a bouřlivého oceánu. Prˇíjezd do hotelu v odpoledních hodinách, osobní volno.
6. den: VOLNÝ DEN Možnost fakultativních výletů – aktuální nabídka na místě u průvodce.
7. den: LEVADA DO NORTE Po snídani prˇesun autobusem na pohodový pěší výlet podél jižního pobřeží podél levády (typického zavlažovacího kanálku). Nemusíte se obávat prˇípadné náročnosti, jedná se o prˇíjemnou procházku po rovině. Cesta vede v okolí vesnice Quinta Grande a nabízí úchvatné pohledy na oblast rozprostírající se od Camara de Lobos až po Funchal . Budete tak moci nahlédnout do života vesničanů a prohlédnout si zdejší terasovitá políčka a vesnická obydlí. Celková trasa, kterou pěšky absolvujete, čítá cca 2,5 hodiny pohodlné chůze. Na cestě zpět budete mít možnost vychutnat si výhled z jednoho z nejvyšších útesů na světě, Cabo Girao (580 m), na jehož vrchol se dá pohodlně dojet autobusem. Návrat do hotelu v odpoledních hodinách, osobní volno.
8. den: ODLET Snídaně, transfer na letiště Funchal a let do Prahy.
9. den:

nebyly nalezeny žádné termíny