VELKÝ OKRUH POLSKEM-s pobytem u Mazurských jezer


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Oblast tisíců jezer, národní park se zubry, slavné poutní místo, historická města, polská metropole, ubytování v hotelu přímo na břehu jezera, polopenze v ceně, zájezd bez nočních přejezdů.

Stravování: polopenze

Snídaně jsou formou kontinentálního bufetu, večeře servírované.

Ubytování: hotel ***

1x nocleh ve dvoulůžkových pokojích (vlastní soc. zařízení) se snídaní v hotelu *** na trase zájezdu. 4x nocleh s polopenzí ve dvoulůžkových pokojích (s vlastním příslušenstvím, TV a balkónem) v hotelu*** u jezera Kisajno. Snídaně jsou formou kontinentálního bufetu, večeře servírované.

Program zájezdu

1. den: V 5.30 hodin ráno (14. 6.) odjezd od stanice metra Strašnická (V Olšinách, Praha 10). Ráno cesta přes Olomouc a Ostravu do Polska. Zastávka v ČENSTOCHOVÉ, která je hlavním duchovním centrem Polska a pátým nejvýznamnějším poutním místem světa. Za ikonou Černé Madony Čenstochovské se do kláštera na Jasné Hoře každoročně sjíždějí miliony lidí. Vpodvečer prohlídka historické TORUNĚ - rodiště Mikuláše Koperníka a město perníku. Procházka dokonale zachovaným středověkým centrem města, sevřeným mohutnými hradbami. Nespočet zdejších stavebních skvostů dokládá nesporný vliv Hanzy. Večer ubytování v hotelu.
2. den: Po snídani přejezd k Baltskému moři a prohlídka GDAŇSKU, nejstaršího města Polska a jednoho z významných členů Hanzy. Procházka - slavná Neptunova fontána z r. 1633, barokní královská kaple, ikonická budova radnice, bazilika Panny Marie, možnost ochutnat polské národní jídlo - plněné pirožky nebo rybí specialitu v některé z přístavních restaurací. Odpoledne prohlídka křižáckého hradu MALBORK, který je jedním z největších hradních komplexů a současně největší gotickou stavbou světa. Večer ubytování v hotelu na břehu Mazurských jezer. Večeře a nocleh v hotelu.
3. den: Po snídani prohlídka střediska MAZURSKÝCH JEZER, kouzelného městečka MIKOLAJKI – nábřeží s vesnicí námořníků, atmosféra jezerního města s rybími restauracemi. Fakultativně vyhlídková plavba až na největší mazurské jezero Śniardwy. Odpoledne návrat do hotelu a relaxace u jezera Kisajno. Večeře a nocleh v hotelu.
4. den: Po snídani výlet do východní oblasti Mazurských jezer v okolí města Elk. Návštěva unikátního BORECKÉHO PRALESA a zahrady s chovem zubrů Wolisko. Cestou zpět do hotelu prohlídka největšího jachetního přístavu Mazurských jezer GIZYCKO, tvořícího spojnici mezi jezery. Prohlídka funkčního otočného mostu z 19. století, pevnosti Boyen v průsmyku mezi jezery nebo výstup na starý vodojem, přeměněný na vyhlídkovou věž s fantastickým výhledem na okolní jezerní krajinu 12 okolních jezer. Večeře a nocleh v hotelu.
5. den: Po snídani prohlídka jezuitského klášterního komplexu SWIETA LIPKA, který platí za barokní skvost Polska. Největší atrakcí zdejší baziliky jsou však varhany z 18. století s pohyblivými soškami Panny Marie a anděla Gabriela. V lese u městečka KETRZYN se skrývají ruiny rozsáhlého komplexu Vlčí doupě z II. světové války, kde byl v červenci 1944 spáchán neúspěšný atentát na Adolfa Hitlera. Nedaleký komplex bunkrů MAMERKI byl vybudován pro potřeby předních nacistických generálů a jejich pobočníků. Zahrnoval neuvěřitelných 250 objektů. Jen jeho malá část je dnes přeměněna na zajímavé muzeum. Pověsti praví, že by se tu někde mohla skrývat pověstná Jantarová komnata. Večer návrat do hotelu. Večeře a nocleh.
6. den: Po snídani odjezd z kraje Mazurských jezer, cestou domů VARŠAVA - krátká prohlídka hlavního města Polska. Uvidíme Staré a Nové město, Královskou cestu, Královský zámek, katedrálu sv. Jana a další zajímavosti. Návrat do Prahy v pozdních večerních hodinách.

nebyly nalezeny žádné termíny

Slevy

  • Akce: při zakoupení do 31.1. 2022 (sleva: -500 Kč)

Cena zahrnuje

  • 4x ubytování s polopenzí v hotelu***
  • 1x ubytování se snídaní v hotelu***
  • dopravu klimatizovaným busem s WC
  • průvodce
  • zákonné pojištění

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 3500 Kč)
  • Orientační částka na vstupy: cca 130 zlotých (PLN) nebo 30 EUR (1 EUR = 4,5 PLN)