Severní poklady Polska


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Podívejte se s námi po nejkrásnějších místech severního Polska jako je Národní park Bialowiesky, překrásná Mazurská jezera, baltským mořem omývaný Gdaňsk nebo křižácký hrad Malbork.

Program: 1. den – odjezd v brzkých ranních hodinách přes Hradec Králové do Polska, kde ihned navštívíme dvě památky UNESCO a to Kostely Míru ve Swidnici a Jaworu. Poté odjezd do Lodže. Prohlídka Lodžské katedrály, Lodžského paláce nebo Piotrkowske ulice.
2. den – ráno odjezd do Varšavy. Prohlídka Starého města, Sloupu Zikmunda III. Vasy, Královský zámek, Novogotickou katedrálu Sv. Jana, zbytky opevnění Barbakan, Rynek Starego Miasta, Palác kultury a vědy, Palác kultury, Palác Krasinských nebo Citadelu. Odpoledne odjezd do Bielsk Podlaski, nocleh.
3. den – návštěva národního parku Bialowieski. Procházka, v poledne odjezd k Mazurským jezerům. Procházka a odjezd do Olštýna na nocleh.
4. den – z Olštýna odjezd ke křižáckému hradu Malbork (UNESCO) po prohlídce odjezd do Gdaňsku. Procházka ke Gdaňské radnici se zvonkohrou, náměstí Dlouhý trh, Neptunovu fontánu, Dvůr krále Artuše, Čertův zub nebo věž Mariánského kostela s krásným výhledem na město. Poté odjezd do Grudziadz na nocleh.
5. den – ranní příjezd do Toruně a prohlídka města - historické centrum, Křivá věž, Staroměstské náměstí, Novoměstské náměstí, Koperníkův dům. Přejezd do nedalekého města Bydhošť. Prohlídka kostelu Sv. Martina, bazilika Sv. Vincence z Pauly a Tři sýpky. Odjezd do Poznaně.
6. den - Poznaň – ráno prohlídka města – Poznaňská radnice, Studánka Bamberky, palác Dzialýnských, kostel Sv. Stanislava. Odjezd do Vratislavi, prohlídka města – gotická radnice, Hala Století, Vratislavská opera. Večer odjezd do Prahy.
7. den – příjezd do Prahy v brzkých ranních hodinách.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 03:00 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
PARDUBICE - 05:00 PARKOVIŠTĚ U STADIONU (U LABE)
HRADEC KRÁLOVÉ - 05:30 - RIEGROVO NÁMĚSTÍ, U VLAKOVÉHO NÁDRAŽÍ
TRUTNOV - 06:30 BENZINOVÁ STANICE BENZINA, ULICE POLSKÁ

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • 1 místo v autobuse
  • 5 nocleh v hotelu (dvoulůžkový pokoj)
  • 5 snídaně
  • 1 zavazadlo, 1 palubní tašku
  • Profesionální průvodce znalý destinace

Cena nezahrnuje

  • Vstupné do památek
  • Cestovní a úrazové pojištění (během pobytu) bez pojištění storna 27,- Kč / den
  • Cestovní a úrazové pojištění (během pobytu) s pojištěním storna 30,- Kč / den
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj