Adventní Varšava + LODŽ + SVĚTELNÁ SHOW V PALÁCI WILANÓW (autobusem)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Voňavé uličky starého města, nasvícené mrakodrapy, královský zámek, metropole jako z pohádky… i lidové tradice. Jedinečnou industriální architekturu poznáte v Lodži. Objevíte historické perly Varšavy i největší ikony polského „Manhattanu“. Ochutnáte dobroty na vánočních trzích. Projdete se světelnou zahradou u paláce Wilanów i parkem Łazienki. Dopřejte si Varšavu v adventním čase!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Slavia A + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B + STORNO (63 Kč / den / osoba)
Slavia C + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Nejprve nás čeká město Lodž s procházkou po Starém rynku a třeba nahlédneme i do podzemí. Ve Varšavě vyrazíme do starého města, kde si vychutnáme historické perly a voňavé vánoční trhy. Odjezd v brzkých ranních hodinách (cca v 5 hodin) z Ostravy. Cestou do Varšavy se zastavíme ve městě Lodž, jež je v dnešní době charakterizováno zejména jako místo plné umělecké kreativity a designu .  Prohlídku začneme u Starého rynku, budeme pokračovat ulicí Ogrodowa, která nám nabídne pohled na několik nejzajímavějších památek města – zejména se jedná o palác průmyslníka Izraela Poznańského, který je vystavěn a vyzdoben všemi možnými architektonickými styly, nebo budovu jeho bývalé továrny. Na náměstí Plac Wolności je možné vstoupit do podzemí a podívat se na  pozůstatky městských kanálů . Město je plné továren, paláců, chrámů, kostelů a nalezneme zde i pravoslavný kostel či synagogu. Odpoledne nás čeká přejezd do Varšavy a procházku začneme ve starém městě. Navštívíme Královský zámek, katedrálu sv. Jana Křtitele, Staroměstské náměstí nebo například zbytky hradeb a pevnost Barbakan. Odtud budeme dále pokračovat přes ulici Dlouhou až k Paláci Krasińských, který je považován za jeden z nejkrásnějších městských paláců v Polsku . Projdeme ulicí Medovou a dojdeme až k Divadelnímu náměstí, jemuž dominuje Velké divadlo – Národní opera.  Ve starém centru budeme mít možnost poprvné ochutnat atmosféru vánočních trhů v polské metropoli.
2. den: Dnes se vydáme do moderní části Varšavy, které vévodí tzv. polský Manhattan. Pak si užijeme volný čas k vánočním nákupům nebo návštěvě muzeí. A večer světelnou show u paláce Wilanów. Po snídani se společně vydáme na průzkum  moderního centra Varšavy . Procházku začneme ve čtvrti plné mrakodrapů, tzv.  polském Manhattanu, kde stojí téměř 40 mrakodrapů . Nejvyšší z nich je, zatím, Palác kultury a vědy, který má 42 poschodí a přes tři tisíce místností. Z 30. poschodí si můžeme užít překrásný výhled na celou Varšavu a za hezkého počasí lze vidět i Kampionský prales.  Odpoledne budeme mít volno k nákupům vánočních dárků, suvenýrů, případně návštěvě některého z muzeí .  V technickém muzeu v Paláci kultury a vědy si například můžete prohlédnout kódovací přístroj Enigma nebo modely kosmických lodí Vostok a Gemini. Mnoho muzeí je věnováno židovské otázce a pohnutým dějinám Varšavy a určitě stojí za návštěvu. K večeru se přesuneme ke královskému paláci Wilanów , kterému se právem přezdívá polské Versailles . Čarokrásný barokní palác byl vybudován v druhé polovině 17. století, je obklopen rozsáhlými zahradami a parky, které vytváří na předměstí metropole opravdovou oázu klidu.  Každou zimu zde totiž v rozsáhlých zámeckých zahradách probíhá festival světel, tzv. Królewski Ogród Światła . Na ploše více než 14 hektarů se tady rozsvítí na 400 000 led žárovek a je to opravdu kouzelné a magické! Návrat na ubytování společně nebo individuálně.
3. den: Dnešek strávíme v městském parku Łazienki, který je plný překrásných staveb, ale i královské zvěře. Prohlédneme si Palác na vodě a amfiteátr. Pak se vydáme na cestu zpět do ČR. Po snídani se vypravíme do parkového komplexu Łazienki , který je se svou rozlohou 76 hektarů největším parkem ve městě. Park byl založen v 17. století, svou současnou podobu získal o století později za vlády posledního polského krále Stanislava Augusta Poniatowského. Součástí parku je i tzv. Palác na vodě , který slouží jako muzeum. Za návštěvu určitě stojí i amfiteátr , jenž byl vybudován podle vzoru starověkých římských divadel. Odpoledne odjezd zpět do ČR .

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • 2x ubytování ve 3* hotelu
  • 2x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné: cca 400 PLN (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • vybrané sedadlo v autobuse: 200 Kč/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 2 400 Kč