Porýní - Romantický Rýn, Lucembursko a vinice Mosely


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Romantický Rýn, Lucembursko a vinice Mosely

sleva FM
sleva 55+

Lucembursko - Schengen - Lucemburk - Trevír - Porta Nigra - Mosela - Cochem - hrady Eltz, Marksburg, Maus a Katz - Koblenz - soutok Rýna a Mosely - Deutsches Eck - Rýn - rýnský ohyb - Bacharach - Boppard - lodí po Rýnu - Sankt Goar - skála Loreley - Bingen am Rhein:

Úchvatná krajina Mosely a Rýna

Hrady, historická města a úžasná příroda

Ráno příjezd do Schengenu , do slavné obce „na pomezí", procházka po nábřeží Mosely kolem kotviště, kde byla v roce 1985 podepsaná Schengenská dohoda.

Přejezd do Lucemburku , hlavního města na skalách, které je zároveň mohutnou nedobytnou středověkou pevností. Procházka starým městem s velkovévodským palácem na vyhlídky, individuálně lze navštívit kasematy . Historie města je svázána s naší zemí, uvidíme náměstí Jana Palacha i katedrálu Panny Marie s ostatky českého krále Jana Lucemburského.

Odpoledne navštívíme Trevír (UNESCO) , nejstarší německé město, s majestátní katedrálou, mnohými římskými památkami a hlavně s římskou bránou Porta Nigra . Rodiště Karla Marxe. Odjezd na ubytování do Boppardu na břehu Rýna, kde byl korunován Přemysl Otakar I. českým králem. Večeře v hotelu.

Po snídani odjedeme do města Bingen am Rhein . Odtud poplujeme lodí (20 €) „cestou 14 hradů" pod svěžími rozkvetlými kopci, posetými hrady, kolem skály Loreley , k níž se váže legenda o dívce s čarokrásným hlasem a kde je v hlubinách ukrytá skála, na kterou silné proudy strhávají lodě. Kolem Myší věže na ostrůvku doplujeme podél Rýna (UNESCO) až do hrázděného Sankt Goaru . Mezi četnými hrady uvidíme i hrady Katz (Kočka) a Maus (Myš).

Krátká zastávka v malebném hrázděném městě Bacharach . Vinařské městečko, důležité překladiště vína staré již přes 1000 let, s nedokončenou kaplí, starým hradem a středověkými branami.

Starou lanovkou vyjedeme vysoko nad Rýn (9 €) a po krátké procházce uvidíme slavný rýnský ohyb .

Návrat na hotel, večeře, možnost ochutnávky pěti druhů místních vín (10 €).

Po snídani nás čeká výlet podél vinic , hrázděných měst a hradů Mosely . Začneme dobře utajeným (nedobytným) hradem Eltz , jedním z nejkrásnějších a nejznámějších hradů Německa (10 €), plným věžiček nad romantickým údolím, který již mnoho století patří rodině Eltzů, procházka k hradu.

Pojedeme nádherným údolím Mosely do Cochemu , zastávka v pohádkovém hrázděném městečku s hradem nad řekou Moselou.

Navečer dojedeme do města Koblenz , procházka podél Rýna na Deutsches Eck , na soutok Rýna a Mosely, osobní volno. Večer odjezd zpět do ČR.

Stravování: polopenze

Snídaně i večeře buffetové stoly.

Doprava: autokarem

Odjezdová a svozová místa: Česká Třebová, Ústí nad Orlicí, Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice nebo Chrudim, Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady (OMV), Praha, Beroun, Plzeň;

+ 300 Kč/os.: Lanškroun, Svitavy, Choceň, Jaroměř, Žamberk, Letohrad, Vamberk, Kostelec nad Orlicí, Týniště nad Orlicí, Třebechovice.

Čas odjezdu i příjezdu bude přizpůsoben trase, provozu a povětrnostním podmínkám. Je nutné počítat s odchylkou až dvě hodiny. Vše bude upřesněno v podrobných pokynech, které cestovní kancelář rozešle týden před odjezdem. Zastávky autobusu budou v souladu s platnými dopravními předpisy, maximálně po 3–4,5 hodinách jízdy v délce 15–45 minut dle potřeb řidiče.

Ubytování: hotel ***

V *** hotelu v Boppardu ve dvojlůžkovém pokoji s příslušenstvím a možností přistýlky .

Program zájezdu

1. den: : Odjezd v podvečerních hodinách z ČR (Česká Třebová okolo 18.00), směrem na Rozvadov a Norimberk.
2. den: : Ráno příjezd do Schengenu , do slavné obce „na pomezí", procházka po nábřeží Mosely kolem kotviště, kde byla v roce 1985 podepsaná Schengenská dohoda. Přejezd do Lucemburku , hlavního města na skalách, které je zároveň mohutnou nedobytnou středověkou pevností. Procházka starým městem s velkovévodským palácem na vyhlídky, individuálně lze navštívit kasematy . Historie města je svázána s naší zemí, uvidíme náměstí Jana Palacha i katedrálu Panny Marie s ostatky českého krále Jana Lucemburského. Odpoledne navštívíme Trevír (UNESCO) , nejstarší německé město, s majestátní katedrálou, mnohými římskými památkami a hlavně s římskou bránou Porta Nigra . Rodiště Karla Marxe. Odjezd na ubytování do Boppardu na břehu Rýna, kde byl korunován Přemysl Otakar I. českým králem. Večeře v hotelu.
3. den: : Po snídani odjedeme do města Bingen am Rhein . Odtud poplujeme lodí (20 €) „cestou 14 hradů" pod svěžími rozkvetlými kopci, posetými hrady, kolem skály Loreley , k níž se váže legenda o dívce s čarokrásným hlasem a kde je v hlubinách ukrytá skála, na kterou silné proudy strhávají lodě. Kolem Myší věže na ostrůvku doplujeme podél Rýna (UNESCO) až do hrázděného Sankt Goaru . Mezi četnými hrady uvidíme i hrady Katz (Kočka) a Maus (Myš). Krátká zastávka v malebném hrázděném městě Bacharach . Vinařské městečko, důležité překladiště vína staré již přes 1000 let, s nedokončenou kaplí, starým hradem a středověkými branami. Starou lanovkou vyjedeme vysoko nad Rýn (9 €) a po krátké procházce uvidíme slavný rýnský ohyb . Návrat na hotel, večeře, možnost ochutnávky pěti druhů místních vín (10 €).
4. den: : Po snídani nás čeká výlet podél vinic , hrázděných měst a hradů Mosely . Začneme dobře utajeným (nedobytným) hradem Eltz , jedním z nejkrásnějších a nejznámějších hradů Německa (10 €), plným věžiček nad romantickým údolím, který již mnoho století patří rodině Eltzů, procházka k hradu. Pojedeme nádherným údolím Mosely do Cochemu , zastávka v pohádkovém hrázděném městečku s hradem nad řekou Moselou. Navečer dojedeme do města Koblenz , procházka podél Rýna na Deutsches Eck , na soutok Rýna a Mosely, osobní volno. Večer odjezd zpět do ČR.
5. den: : Návrat do ČR v časných ranních hodinách (Česká Třebová okolo 6.00), další dle trasy.

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací včetně vjezdů a parkovného;
  • 2x ubytování ve dvojlůžkovém pokoji s příslušenstvím a možností přistýlky v *** hotelu v Boppardu
  • 2x snídani - buffetové stoly;
  • 2x večeři - buffetové stoly
  • služby průvodce (v plánu Lenka Čížová);
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh a storna Allianz pojišťovny a. s. (664 Kč dospělý, 332 Kč dítě do 15 let, 1328 Kč senior nad 70 let);
  • pobytové taxy (asi 2 €/os./noc, nutno platit na místě);
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 1 000 Kč / 2 noci (při včasném přihlášení lze doobsadit),
  • vstupné, loď, ochutnávka vína