Füssen - Zámek Neuschwanstein a Bodamské jezero ***


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Poznámky: Zájezd ve spolupráci s partnerskou cestovní kanceláří, pro který platí Všeobecné smluvní podmínky této CK.

nas_tip: Prožijte s námi advent v okolí Bodamského jezera a ponořte se do slavnostní nálady kouzelných měst Füssen, Friedrichshafen, Lindau a Meersburg. Neopakovatelná bude i adventní atmosféra nejnavštěvovanějšího turistického cíle v Německu zámku Neuschwanstein, který inspiroval i Walta Disneyho ke stvoření hradu Šípkové Růženky.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Trasa A - Praha, Poděbrady dálnice, Hradec Králové, Pardubice, Holice nebo Chrudim, Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno, Olomouc (+250).
Po dohodě v CK možný nástup v Plzni.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR ve večerních hodinách (Praha cca 24:00 a další nástupní místa analogicky).
2. den: Dopoledne prohlídka pohádkového zámku Ludvíka II. Bavorského, zámku NEUSCHWANSTEIN. Poté městečko FÜSSEN,  zámek Hohes Schloss a benediktinský klášter sv. Magnuse, vánoční trh na barokním nádvoří kláštera. Odpoledne alternativně návštěva HIGHLINE 179, ve výšce 114 m zavěšeného impozantního mostu, zapsaného v Guinessově knize rekordů nebo návštěva termálních  lázní Alpentherme Ehrenberg. Ubytování v hotelu ve Friedrichshafen.
3. den: Procházka městem  FRIEDRICHSHAFEN. Individuálně možnost návštěvy muzea Zeppelin s jeho hlavní atrakcí, vzducholodí Hindenburg. Výjezd lanovkou na vrcholek hory Pfänder odkud je možné vidět přírodní kulisu protkanou grandiózními panoramaty. V podvečer návštěva LINDAU a vánočního trhu na promenádě přímo na břehu jezera. Návrat na ubytování.
4. den: Prohlídka malebného města MEERSBURG. Nejen jeho atraktivní poloha u Bodamského jezera, ale především nádherné panoramatické terasy okouzlí jistě každého návštěvníka. Krátká zastávka v BIRNAU s krásným výhledem na jezero a s možností nákupu výborných kvalitních vín z této vinařské oblasti. Návrat v nočních hodinách.

Cena zahrnuje

  • dopravu busem, 2x ubytování v hotelu*** se snídaní, služby průvodce a pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: jednolůžk. pokoj 1 800 Kč, komplexní cestovní pojištění vč. storna 140 Kč, vstupné