Budyšín - Bautzen (Budyšín) a pohádkové trhy na hradě Oybin


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Poloha: Historické město Bautzen - Budyšín a monumentální hrad Oybin s pohádkovými trhy v podhradí.

Bautzen (Budyšín) a pohádkové trhy na hradě Oybin:
Historické město Bautzen - Budyšín a monumentální hrad Oybin s pohádkovými trhy v podhradí.

Plánovaný čas odjezdu z České Třebové (další místa dle trasy): 5:30 a čas návratu 22:00.

Čas bude přizpůsoben trase, provozu a podmínkám. S odchylkou odjezdu i návratu až o 2 hodiny. Vše bude upřesněno v podrobných pokynech týden před odjezdem. Zastávky autobusu budou v souladu s platnými dopravními předpisy, maximálně po 3-4,5 hodinách jízdy 15-45 minut dle potřeb řidiče.



Orientační výše vstupů dle programu, vstupy závisí na okolnostech vč. počasí. Zákazník nemusí absolvovat vstupy, vybere si dle svého uvážení. Ostatní služby mohou být zajištěny v jazyce dané země či v anglickém jazyce. Charakter našich zájezdů určuje ke každému zájezdu průvodce, který může být klientům nápomocen. Klienti budou služby čerpat v rámci skupiny cca 30-50 osob. Při nižším počtu zájemců než je 30 osob se služba či zájezd nemusí uskutečnit.



Odjezdová místa: Česká Třebová, Ústí nad Orlicí nebo Litomyšl, Vysoké Mýto, Chrudim nebo Holice, Pardubice, Hradec Králové, Hořice, Jičín, Liberec.

Pro skupiny od 8 osob odjezdové místo dle dohody.



Informace o vhodnosti zájezdu pro osoby s omezenou schopností pohybu rádi podáme individuálně.

Více fotografií na FACEBOOKU .

Ubytování: různé

Bez ubytování.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd v časných ranních hodinách (z Č. Třebové cca v 5.30 hod) směrem H. Králové, Liberec do Bautzenu (Budyšína), do města na Sprévě , které obývá slovanské obyvatelstvo - Lužičtí Srbové , procházka krásným středověkým městem plným věží, hradeb až k hradu na ostrohu vysoko nad Sprévou. Osobní volno na návštěvu Václavského vánočního trhu , jednoho z nejstarších v Německu nebo k nákupům v obchodním domě Kornmarkt . Odpoledne odjezd do Oybinu v Žitavských horách . Procházka malebným městečkem ke skalnímu hradu a kostelu. V podhradí bude v tomto termínu probíhat pohádkový adventní trh , který je velmi romantický. Po setmění odjezd zpět do ČR, návrat do ČT cca ve 22 hodin. Program je orientační. Omezení či zrušení některých programů není důvodem ke zrušení zájezdu, je důvodem ke změně programu.

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací- průvodce- vjezdy Plánovaný čas odjezdu z České Třebové (další místa dle trasy): 5:30 a čas návratu 22:00.Čas bude přizpůsoben trase, provozu a podmínkám. S odchylkou odjezdu i návratu až o 2 hodiny. Vše bude upřesněno v podrobných pokynech týden před odjezdem. Zastávky autobusu budou v souladu s platnými dopravními předpisy, maximálně po 3-4,5 hodinách jízdy 15-45 minut dle potřeb řidiče
  • dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací
  • průvodce
  • vjezdy

Cena nezahrnuje

  •  pojištění léčebných výloh Allianz (dospělý 42 Kč/den, dítě do  15 let 21 Kč, senior nad 70 let 84 Kč)- vstupné Orientační výše vstupů dle programu, vstupy závisí na okolnostech vč. počasí. Zákazník nemusí absolvovat vstupy, vybere si dle svého uvážení. Ostatní služby mohou být zajištěny v jazyce dané země či v anglickém jazyce. Charakter našich zájezdů určuje ke každému zájezdu průvodce, který může být klientům nápomocen. Klienti budou služby čerpat v rámci skupiny cca 30-50 osob. Při nižším počtu zájemců než je 30 osob se služba či zájezd nemusí uskutečnit
  • pojištění léčebných výloh Allianz (dospělý 42 Kč/den, dítě do  15 let 21 Kč, senior nad 70 let 84 Kč)
  • vstupné