Bavorsko - Kouzelné adventní Bavorsko ***


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Poznámky: V sobotu 5.12.2020 nabízíme také jednodenní zájezd do Ansbachu a Rothenburgu s odjezdem z Prahy.

nas_tip: Adventní zájezd v duchu starých tradic a vánočních zvyků v úžasné atmosféře středověkých městeček. Svíčky, kadidlo, vánoční ozdoby, originální řemeslné výrobky a lákavé regionální pochoutky.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Trasa A - Praha, Poděbrady dálnice, Hradec Králové, Pardubice, Holice nebo Chrudim, Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno, Olomouc (+250).

Program zájezdu

1. den: Odjezd časně ráno do ANSBACHU, městečka s mnoha barokními památkami a vánočními trhy s nazdobenými stánky, kde můžete zakoupit vše, co tradičně k vánočním trhům patří - svařené víno, regionální speciality i umělecké řemeslné kousky. Poté navštívíme středověký NÖRDLINGEN s 2,7 km dlouhými dochovanými městskými hradbami, po jejichž části se společně projdeme, a odkud jsou jedinečné pohledy na nasvícené historické město. Vánoční trhy zaměřené na staré zvyky a originální výrobky, Nördlingenská stezka jesliček. Ubytování v hotelu.
2. den: Krátká návštěva městečka DINKELSBÜHL  s obrovskými jesličkami v kostele sv. Jiří a vyhlášenými vánočními trhy ve dvoře zdejšího špitálu. Půvabný ROTHENBURG patří rovněž k nejzachovalejším středověkým městům v Německu. Vánoční vesnice Käthe Wohlfahrtové a trhy na náměstí Reiterlesmarkt, kde se můžete zahřát pohárem bílého svařeného vína a ochutnat speciální sladkou pochoutku - rothenburské sněhové kuličky. Návrat do ČR v pozdních večerních hodinách.

Cena zahrnuje

  • dopravu busem, 1x ubytování v hotelu*** se snídaní, služby průvodce a pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: jednolůžk. pokoj 490 Kč, komplexní cestovní pojištění vč. storna 70 Kč