Alpská tour - nejkrásnější partie Alp pěti zemí


  • ubytování: pensionubytování: pension
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Tento zájezd je svým zaměřením poznávací zájezd bez výrazné pěší turistiky. Zachycuje mozaiku nejkrásnějších alpských partií pěti zemí pro milovníky horských scenérií. Vydejte se s námi za nejznámějšími vysokohorskými velikány – německou Zugspitze, rakouský Piz Buin, švýcarský Matterhorn, francouzsko-italský Mont Blanc. Cestou budete obdivovat i nádherná údolí, průzračná jezera, horské ledovce.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v pozdních večerních hodinách, přejezd do Německa.
2. den: NĚMECKÉ ALPY – jejich nejvyšší partie. Procházka kolem malebně položeného jezera EIBSEE pod nejvyšší horou Německa ZUGSPITZE , v případě pěkného počasí možnost výjezdu lanovkou na vrchol ZUGSPITZE , v případě horšího počasí procházka romantickou a dramatickou soutěskou PARTNACHKLAMM. Vyhlídková jízda Alpami západní části Rakouska. Zastávka na vyhlídce ZUGSPITZEBLICK s pěkným výhledem na masiv ZUGSPITZE . Přejezd přes průsmyk FERNPASS, kolem jezera FERNSTEINSEE s ruinami hradu Sigmundsburg na ostrově uprostřed jezera a dojezd na ubytování.
3. den: Přejezd do oblasti masivu SILVRETTA. Výjezd vysokohorskou silnicí SILVRETTAHOCHALPENSTRASSE do výšky 2030 m na úpatí nejvyšší hory Voralberska – Piz Buinu, nádherné výhledy na třítisícové vrcholy a ledovce horské skupiny Silvretta Gruppe, vysokohorské jezero SILVRETTA-STAUSEE. Výjezd lanovkou VENET BAHN z vesnice Zams do výšky 2 208 m n. m. na jednu z nejmalebnějších hor západních Tyrol. Nádherný výhled na horské panorama Venet Mountains.
4. den: Přejezd do Švýcarska. Nádherné BERNSKÉ ALPY : GRINDENWALD – horské středisko (1 038 m. n. m.) – možnost výjezdu na KLEINE SCHEIDEGG, odkud se naskýtají nádherné výhledy na pásmo zaledněných vrcholů v čele s trojicí Eiger, Mönch a Jungfrau (UNESCO), v případě velmi pěkného počasí možnost výjezdu až na JUNGFRAUJOCH – střecha Evropy, nejvýše položené nádraží v Evropě, výhledy přímo na nejdelší alpský ledovec Aletschgletscher. V případě špatného počasí zastávka v INTERLAKENU a návštěva skanzenu BALLENGERG – skanzen původních švýcarských domů.
5. den: Nejkrásnější partie WALLISKÝCH ALP : výlet do světoznámého horského střediska ZERMATT , možnost výjezdu vláčkem až na GORNERGRAT do výšky přes 3000 metrů, odkud se naskýtají nezapomenutelné výhledy na symbol Švýcarska Matterhorn i na nejvyšší horu Švýcarska Monte Rosu. Při velmi pěkném počasí výjezd lanovkami až na KLEIN MATTERHORN (3 883 m.), kde se člověk dostane do nejužšího kontaktu s ledovými štíty.
6. den: Druhý den věnovaný perlám Walliských Alp: autobusem přejezd do údolí GOMSTAL, výjezd lanovkou na hřeben, který leží proti a nad největším alpským ledovcem ALETSCHGLETSCHER (UNESCO), nádherné výhledy. Zastávka v historickém městě SION s kulisou dvou hradů a majestátních hor. Odpočinek v termálních lázních LEUKERBAD , které patří k největším lázeňským střediskům ve Švýcarsku s překrásným horským okolím.
7. den: Tento den navštívíme francouzské SAVOJSKÉ ALPY pod střechou Evropy: celodenní putování do oblasti nejvyšší hory Evropy – MONT BLANCU a do horského střediska CHAMONIX. Možnost výjezdu lanovkou na AIGUILLE DU MIDI (do výšky 3 843 m.) s nezapomenutelnými výhledy na masiv Mont Blancu a další okolní velikány.
8. den: Jedinečné partie italských Alp. Údolí a městečko AOSTA označované za „Řím Alp“ s římským divadlem. LAGO MAGGIORE – velké jezero s kulisou hor v pozadí, krásné městečko STRESSA s nádhernými paláci, romantickými promenádami po pobřeží jezera a kvetoucími zahradami s palmami a pomerančovníky. Zastávka v LOCARNU – barevné město se zahradami ve švýcarské části jezera. Večer odjezd do Čech.
9. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 6x ubytování (3x v penzionu ve Švýcarsku a 3x v penzionu v Rakousku a v Itálii, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x polopenzi (z toho 3x zajišťovanou na místě českými kuchařkami)
  • 3x balíček na oběd
  • průvodce

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 320 Kč)
  • 1/1 pokoj výjimečně na vyžádání v CK (příplatek: 3000 Kč)