Maledivy na lodi


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: plná penzestrava: plná penze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Ponořte se s námi do vln tyrkysově modrého Indického oceánu, načerpejte sílu v domově delfínů, mant, rejnoků a všemožných pestrobarevných rybek, nechte se hýčkat místními gurmánskými specialitami a kulturními zážitky – jak na malé, ale pohodlné lodi, která bude jen naše, tak na okolních ostrovech. Tento nevšední zájezd vám nabízí za osm dní proplout severním i jižním atolem Malé, zastavíme se i u atolu Vaavu. Budeme šnorchlovat a rybařit z paluby lodi za brzkého rána i při svitu měsíce, nahlédneme do tajů místní kuchyně a navštívíme neobydlené ostrovy tropického ráje Malediv. Na vlastní oči poznáme i jedno z nejmenších hlavních měst světa Malé a zažijeme jeho neutuchající ruch. Odpočiňte si od všech starostí každodenního života a vydejte se na nezapomenutelnou plavbu za dobrodružstvím i poznáním...
Zájezd nabízíme jako zakázkový – na objednání pro ucelenou skupinu 6–12 osob, a to celoročně.
Poznámka:

V případě objednání zájezdu na zakázku bude cena zkalkulována dle velikosti skupiny a individuálních požadavků.
Velikost skupiny:

8–12 účastníků

Stravování: plná penze

plná penze

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Malé : přílet do hl. m. Maledivského souostroví; ubytování na lodi a vyplutí na moře – kotvení u písečného ostrova s možností nočního rybaření.
3. den: Atol Vaavu : po snídani plavba k místnímu obydlenému o. Felidhoo – procházka, seznámení s domorodci a jejich tradičními řemesly (např. stavba lodí); šnorchlování mezi hejny pestrobarevných ryb s možností vidět želvy a obrovské deskové korály ; večeře a noc na zakotvené lodi.
4. den: Po snídani plavba k piknikovému ostrovu a úžasné šnorchlování na kolmém korálovém útesu ; po obědě plavba k opuštěnému ostrovu – odpočinek na liduprázdných plážích, koupání, šnorchlování, opalování; večeře na ostrově s lekcí tradičního vaření ; noc na lodi v laguně o. Thinadhoo .
5. - 7. den: Plavba vnitřkem atolu Vaavu – relaxace na lodi, rybaření a následně grilování úlovků na opuštěném ostrově ; kotvení poblíž o. Bodu Mohora a další noc poblíž písečného ostrova.
8. den: Plavba zpět k atolu Malé – koupání, šnorchlování, rybaření a relaxace; večer kotvení poblíž Malé a poslední noc na lodi.
9. - 10. den: Malé – Praha: rozloučení s lodí a celodenní prohlídka hlavního města – návštěva muzea, galerie umění, rybího trhu a islámského centra, nákupy suvenýrů; v noci odlet do ČR, přílet domů 10. den.