Maďarské putování se zastávkou u Balatonu


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Zažijte s námi všechny chutě Maďarska v poznávacím zájezdu, který nás společně zavede až na břehy Balatonu, kde si užijeme pohodový den s koupáním. Před tím si ale prohlédneme si historickou i moderní Budapešť, kde si můžete vyzkoušet vyhlášené maďarské lázně na vlastní kůži. Výlet si zpestříme i ochutnávkou lahodných maďarských vín včetně Tokajského a degustací maďarských specialit.

Program: 1. den: Odjezd z ČR v brzkých ranních hodinách. Příjezd do Budapešti v dopoledních hodinách. Začneme tak den procházkou městem. Chybět nebude návštěva Budínského hradu, Matyášova chrámu a Rybářské bašty. Večer se můžete těšit na plavbu po Dunaji s hudbou a večeří. Přesun na hotel po vlastní ose nebo MHD.

2. den: Po snídani se vydáme na druhou část prohlídky města. Uvidíte baziliku sv. Štěpána, budovu Parlamentu a další památky. Zajdeme si do vyhlášené tržnice Vásárcsarnok, tedy Velké tržnice. Nakoupíte zde levně a především chutně. Snadno zde seženete to nejlepší z Maďarské kuchyně. Najdete zde speciální mleté papriky, svazky sušených paprikových lusků, salámy a tradiční uzeniny, zeleninu, víno, pálenku, sušené houby a koření všech barev i vůní. Odpolední program bude zaměřen na chuťové pohárky. Čeká nás cesta za maďarským vínem včetně degustace místních pokrmů ve vinařské oblasti Tokaj. Večer návrat na hotel.

3. den: Po snídani odjezd do ČR se zastávkou u Maďarského moře. Dopoledne příjezd k jezeru Baltonon, nedaleko Kenese u Parku Schenenyi. Užít si zde můžete skvělé koupání, relaxaci na písečné pláži. Hned u pláže najdete několik barů, restaurací a nákupních možností. Maďarské moře a jejich slunečné lázně, jak se oblasti přezdívá, opustíme v pozdních odpoledních hodinách a vydáme se zpět do ČR. V případě nepřízně počasí bude program upraven a navštívíme společně lázně Györ.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA 2:00 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
JIHLAVA- 4:00 TŘÍDA LEGIONÁŘŮ, PARKOVIŠTĚ ZA BILLOU
BRNO- 5:15 ULICE ROOSVELTOVA U JANÁČKOVA DIVADLA
MIKULOV - 6:00 BENZINA, ULICE BRNĚNSKÁ

Jednotlivá nástupní místa jsou obsluhována jen v případě obsazení min 6 osobami. Pokud není nástupní místo obsazeno, bude rezervace přeodbavena na nejbližší nástupní místo.

CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ V ZÁVISLOSTI NA NAPLNĚNÍ KAPACIT DANÝCH AUTOBUSŮ. PŘESNÝ ČAS ODJEZDU BUDE URČEN V POKYNECH NA CESTU.

ČAS PŘÍJEZDU JE ORIENTAČNÍ. MŮŽE SE ZMĚNIT V NÁVAZNOSTI NA DOPRAVNÍ SITUACI A ČAS ODJEZDU Z DESTINACE. PŘÍJEZDY VE VÝŠE UVEDENÝCH ČASECH TEDY NENÍ MOŽNÉ GARANTOVAT.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • ubytování na 2 noci se snídaní ve dvoulůžkovém pokoji
  • autobusová doprava
  • palubní zavazadlo a zavazadlo k přepravě
  • služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlet s ochutnávkou vín a degustací 35€
  • plavbu po Dunaji 15€
  • vstup do termálních lázní v Budapešti (doporučená částka na vstupy od lázní a objektů: 6700 HUF (je nutné mít sebou forinty, v lázních lze platit pouze forinty nebo kartou)
  • cestovní a úrazové pojištění
  • příplatek za jednolůžkový pokoj