Velký okruh Kostarikou


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

14 dnů Kostarika
San José - vulkán Poás - La Paz Gardens - NP Tortuguero - Cerro Chato - vulkán Arenal - termální lázně Tabacón - Caňo Negro - kávové plantáže - NP Carara - NP Manuel Antonio - Punta Leona - pláže Pacifiku
Minimální počet 8 osob
Letecká doprava může vést přes USA. K tranzitu via USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.
Zájezd může být směřován opačně.

Program zájezdu

1. den: PRAHA – SAN JOSE Odlet z Prahy do San Jose. Po příletu a uvítání průvodcem America Tours transfer do hotelu, ubytování a orientační meeting průvodcem.
2. den: SAN JOSE Dopoledne Vás čeká okružní prohlídka San Jose, během které kromě zhlédnutých pamětihodností, městských parků a Muzea zlata předkolumbovských kultur poznáte, že na ulicích je bezpečno a místní lidé jsou přátelští a přívětiví. Odpoledne je vyhrazeno Vaší relaxaci a aklimatizaci u hotelového bazénu.
3. den: VULKÁN POÁS, LA PAZ GARDENS Časně odjezd do národního parku Poás. Připravte se na trail vysokohorským mlžným pralesem ;vyhlídce na hlavní kráter sopky jezerem vařícího se bahna a unikajícími vulkanickými parami. V případě pěkného počasí podnikneme výstup Lake Botos, průzračnému jezeru ležícímu v druhém neaktivním kráteru sopky, obklopeném mlžným pralesem. Naše cesta bude pokračovat návštěvou soukromé přírodní rezervace La Paz, která je známá krásnými vodopády v úzkém pralesním údolí. Prohlédneme si expozice pralesních plazů a žab, navštívíme zdejší motýlí farmu, projdeme obří interaktivní voliéry s tropickými ptáky a také minizoo, které nás seznámí pralesními "kočkami". Největší v zajetí chovaný jaguár se nachází právě zde!! Po obědě /v ceně/ budeme mít možnost krmit volně poletující kolibříky nektarem a návštěvu zakončíme trailem údolím pod kouzelnými vodopády. Cestou zpět navštívíte typickou kávovou plantáž, seznámíte se s procesem pěstování a úpravy kávy, a samozřejmě ochutnáte několik jejich odrůd...Návrat do hotelu v podvečer.
4. den: NP TORTUGUERO, LA FORTUNA Celodenní výlet do národního parku Tortuguero – domova obřích želv. První zastávkou je banánová plantáž, kde budete seznámeni s pěstováním a způsobem sklizně těchto plodů. Po příjezdu do blízkosti parku přesednete na loď a absolvujete výlet spletí říčních ramen karibského lužního pralesa. Během návštěvy městečka Tortuguero budete mít možnost se setkat s místními domorodými obyvateli. Po skončení prohlídky odjezd do oblasti vulkánu Arenal, ubytování ve večerních hodinách.
5. den: VULKÁN ARENAL, TERMÁLNÍ LÁZNĚ TABACON Dnes budete obdivovat neuvěřitelnou pestrost rostlin a květů mlžného pralesa vnitrozemí Kostariky v blízkosti nejčinnějšího vulkánu Kostariky. Následuje průjezd pralesy v těsném sousedství a pozorování nosálů, několika druhů opic, pestrých ptáků atd. Po návštěvě jezera Arenal navštívíte termální lázně, kde Vás čeká několikahodinová rajská pohoda – ponořeni v některém z horkých minerálních potoků termálních lázní Tabacon uprostřed tropického pralesa budete až do soumraku sledovat papoušky a tukany nad hlavou a naslouchat občasnému zahřmění nedalekého vulkánu... /večeře formou bohatého buffetu v ceně /
6. den: ARENAL /CAŇO NEGRO/ Celodenní volno u bazénu v tropickém prostředí hotelové zahrady s jedinečnou kulisou vulkánu!! Celodenní relaxace u bazénu či možnost fakultativního výletu do Caňo Negro – rezervace na hranici Nicaraguou s lodním výletem za flórou a faunou lužního pralesa.
7. den: LAKE ARENAL, POBŘEŽÍ PACIFIKU, QUEPOS Dnes Vás čeká průjezd tropickou přírodou kolem jezera Lake Arenal a pokračování podél pobřeží Pacifiku do městečka Quepos, pomyslné brány do národního parku Manuel Antonio, se zastávkou v městě Jacó. Večer ubytování v centru Queposu.
8. den: NP MANUEL ANTONIO Výlet do NP Manuel Antonio. Kromě trailu do přímořského pralesa dalším pozorováním zvířat a ptáků očekávejte perfektní koupání na krásné mořské pláži. Návrat do hotelu v odpoledních hodinách.
9. den: QUEPOS, PLAVBA NA KATAMARANU Dopoledne volno v centru Queposu. Doporučujeme nákup suvenýrů, relaxaci u bazénu nebo návštěvu místních pláží. Odpoledne Vás čeká místní atrakce – plavba na katamaranu ve vodách kolem parku Manuel Antonio se šnorchlováním, sledováním delfínů a velryb /dle sezóny/, a samozřejmě koupáním v průzračném moři /drinky, tropické ovoce a večeře v ceně/. Závěrem plavby zhlédnete kouzelný západ slunce nad Pacifikem, návrat do hotelu večer.
10. den: NP CARARA, RIO TARCOLES Časně odjezd do národního parku Carara, který je největším hnízdištěm obřích červených papoušků rodu scarlet macaw. Zde budete moci pozorovat tropické ptáky v jejich přirozeném prostředí. Následuje přejezd k řece Tarcoles, kde máme pro Vás připravenu plavbu lodí po řece, která je známá výskytem obřích krokodýlů. Tyto až pětimetrové obry a řadu vodních ptáků budete moci sledovat několikametrové vzdálenosti… Po návratu z plavby ubytování v tropickém resortu Punta Leona na březích Pacifiku.
11. den: PUNTA LEONA - pobyt v plážovém resortu Čekjí Vás pohodové dny plné slunce, koupání v moři či hotelových bazénech, a samozřejmě také pozorování opic, ptáků a pralesních živočichů ve Vašem okolí. Ubytování je zajištěno v bungalovech situovaných ve vysokém tropickém pralese a několik minut vzdálených pláží.Doprava rozlehlým areálem je zajištěna hotelovým shuttlem. Ubytování zahrnuje každodenní bohatou snídani v buffetovém stylu
12. den: PUNTA LEONA Pobyt v plážovém resortu. Volný den k relaxaci !!
13. den: SAN JOSE – PRAHA Dle Vašeho letového plánu transfer na letiště San Jose a odlet do Prahy.
14. den: Přílet do Prahy Váš krásný zájezd ukončí.

Slevy

  • Sleva pro třetí osobu na pokoji 2.900 Kč

Cena zahrnuje

  • dopravu dle itineráře v turistické třídě
  • letištní taxy a poplatky k zaoceánským letům
  • 12x ubytování dle itineráře v hotelech kat.3-4
  • dopravu klimatizovaným minibusem
  • program dle itineráře včetně uvedených vstupů
  • služby vedoucího zájezdu America Tours a místních průvodců
  • 12x snídaně, 1x oběd, 2x večeře
  • stravu jmenovanou v itineráři
  • komplexní pojištění- speciál pro Ameriku
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • pojištění storna zájezdu
  • stravu nejmenovanou v itineráři
  • vstupy a fakult. akce nezahrnuté do programu zájezdu
  • povinnou odletovou taxu při cestě zpět (v některých destinacích)
  • spropitné lokálním průvodcům, řidičům, personálu hotelů a restaurací
  • event. nutná tranzitní víza pro cestu do cílové destinace
  • letištní taxy u vnitřních přeletů (splatné na místě)
  • poplatky za odbavení zavazadla /letecká doprava/
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj 24.200 Kč
  • Pojištění storna zájezdu /ERV pojišťovna/ 1.800 Kč
  • Pojištění storna zájezdu /ERV pojišťovna/- Silvestr 2.500 Kč