Kostarika s vůní kávy


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: PRAHA - SAN JOSÉ: Odlet do San José, transfer do hotelu, nocleh.
2. den: IRAZÚ – OROSI VALLEY: Odjezd do NP Irazú, kde budete okouzleni vyhlídkou do kráteru nejvyšší kostarické činné sopky Irazú (3.432 m n.m.), v jejímž okolí budete mít možnost obdivovat měsíčníkrajinu. Návštěva jednoho z nejnádhernějších koutů země Orosí Valley. Nocleh v San José.
3. den: SAN JOSÉ - TORTUGUERO: Transfer do přístavu, plavba lodí do NP Tortuguero na pobřeží Karibského moře. Odpoledne prohlídka osady Tortuguero. Večeře. Nocleh v NP Tortuguero.
4. den: TORTUGUERO: Projížďka po kanálech Tortuguera, vycházka do pralesa. Oběd. Pokračování prohlídky NP Tortuguero. Žijí zde papoušci, tukani, opice, želvy, krokodýli, leguáni atd. Večeře. Nocleh v NP Tortuguero.
5. den: TORTUGUERO – ARENAL: Plavba do přístavu a následně odjezd do NP Arenal. Příjezd do blízkosti sopky Arenal (1.633 m n. m.), jednoho ze symbolů Kostariky. Nocleh v národním parku Arenal.
6. den: NP ARENAL – TABACÓN: Procházka kolem vulkánu Arenal, pozorování ptáků, ještěrek a květin, uvidíte také lávové pole a jezero Arenal. Odpoledne volno k relaxaci, možnost fakultativní návštěvy termálních lázní Tabacón. Večeře. Nocleh v NP Arenal.
7. den: MONTEVERDE: Přejezd do národního parku Monteverde, který leží v nadmořské výšce cca 1.400 m n. m. V parku žije velké množství ptáků včetně vzácného quetzala. Prohlídka parku s procházkou po visutých mostech. Nocleh v Santa Eleně.
8. den: NP CARARA - MANUEL ANTONIO: Přejezd do národního parku Carara, kde hnízdí červení papoušci rodu scarlet macaw. Procházka po parku, kde suché tropické pásmo přechází ve vlhké pralesy a kde žije mnoho zástupců místní fauny a flóry. Následuje transfer do NP Manuel Antonio, který je jedním z nejznámějších kostarických národních parků s nádhernými bílými plážemi Tichého oceánu a různorodou tropickou přírodou. Odpoledne odpočinek na pláži. Nocleh v NP Manuel Antonio.
9. den: MANUEL ANTONIO NP: Prohlídka přímořské rezervace Manuel Antonio, kde mimo jiné uvidíte opice, leguány, aguti, koati, lenochody, řadu druhů ptáků a další exotické zástupce říše zvířat a rostlin. Nocleh v NP Manuel Antonio.
10. den: MANUEL ANTONIO – RIO TARCOLES - SAN JOSÉ: Transfer k řece Rio Tarcoles, kde na Vás bude čekat loď, na které budete proplouvat kolem míst, kde se vyskytují krokodýli, jež budete moci sledovat v jejich přirozeném prostředí. Po návratu z plavby a krátkém odpočinku bude následovat transfer do hlavního města San José. Odpoledne prohlídka města. Nocleh.
11. den: COFFEE TOUR – LA PAZ WATERFALL GARDENS: Návštěva kávové plantáže, ochutnávka kávy. Oběd. Poté navštívíte zahradu La Paz Waterfall Gardens, kde budete obdivovat motýly, kolibříky, tukany, žáby atd. Na závěr procházka k vodopádům La Paz. Nocleh v San José.
12. den: SAN JOSÉ – PRAHA: Transfer na letiště, odlet do Prahy.
13. den: PŘÍLET DO PRAHY:

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 11x nocleh ve 3* a 4* hotelech se snídaní
  • 4x oběd, 1x večeře
  • veškeré transfery během okruhu
  • všechny prohlídky a vstupy dle programu
  • služby česky hovořícího průvodce (min. 14 osob)

Cena nezahrnuje

  • odletovou taxu z Kostariky 29,– USD
  • fakultativní výlety a vstupy - návštěva termálních lázní
  • Tabacon - 40,- USD / osoba
  • spropitné
  • cestovní pojištění