Thajsko a Kambodža všemi smysly


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Připravili jsme pro vás cestovatelskou lahůdku, která nabízí vychutnat si Thajsko a Kambodžu ve všech jejich podobách, prostě vnímat tyto země opravdu všemi smysly. Na programu je samozřejmě tradiční poznávání historických a přírodních krás, ale především vám chceme ukázat zajímavý život obyvatel této oblasti. Do Thajska se vypravíme v době významných svátků, a přidáme si tak zážitek navíc. V Kambodži nevynecháme zásadní místa – královský Phnom Penh, jezero Tonle a majestátní chrámy Angkoru, ale vyrazíme také na venkov, kde poznáme chutě khmerské kuchyně, dostaneme požehnání od buddhistických mnichů, nebo se projedeme na „bambusovém vláčku“. V závěru zájezdu se pak vrátíme do Thajska za odpočinkem na písečných plážích a šuměním moře.
Velikost skupiny:

6–16 účastníků

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Bangkok : přílet a ubytování; další program dle času příletu.
3. den: Bangkok : prohlídka thajského hl. m. – nádherně zdobený královský palác , chrámy Wat Traimit se sochou Buddhy ze zlata , Wat Pho a 45metrová socha ležícího Buddhy ; odpoledne a večer aktivity spjaté s oslavami významných svátků (v jarním termínu svátek Songkran – nevázané veselí a bujaré oslavy s poléváním vodou / v podzimním termínu svátek Loi Krathong – slavnostní atmosféra s konáním dobrých skutků a zapalováním svíček pouštěných po řece).
4. den: Bangkok – Battambang : půldenní přejezd do Kambodže – překročení hranic a pokračování do města se zajímavou koloniální architekturou ; dle časových možností zastávka u jeskyně s hejny netopýrů, či návštěva buddhistického chrámu s krásným výhledem na okolní krajinu.
5. den: Battambang : místní unikát – jízda na tzv. bambusovém vláčku ; kulinářské odpoledne – výuka vaření khmerských specialit, ochutnávka vína z první (a jediné) kambodžské vinice ; pro zájemce fakultativně projížďka na kolech venkovskou krajinou.
6. den: Battambang – Phnom Penh : přejezd do královského města; cestou zastávka na jezeře Tonle s návštěvou plovoucích vesnic – dílny místních řemeslníků (hrnčíři a stříbrotepci) a další zajímavosti.
7. den: Phnom Penh : památky a zajímavosti hl. m. – Královský palác se Stříbrnou pagodou , smutné připomínky genocidy Rudých Khmerů – věznice Tuol Sleng a „vražedná pole“ Choeung Ek, rušný Ruský trh ; pro zájemce projížďka tuk-tuky či drink ve známém baru v Klubu zahraničních korespondentů (někdejší místo setkávání novinářů a diplomatů).
8. den: Phnom Penh – Kampot : pokračování na kambodžský jih – Kep s možností ochutnávky místních vyhlášených krabů , návštěva farmy světoznámého kambodžského pepře , solná pole a výroba soli tradičním způsobem , rybářské vesnice u Kampotu a pozorování života místních rybářů.
9. den: Kampot – Siem Reap : návštěva zajímavé horské stanice v Bokoru; pokračování na letiště v Sihanoukville a přelet do Siem Reapu v blízkosti věhlasného Angkor Watu; večeře s khmerským tanečním vystoupením .
10. den: Angkor : celodenní prohlídka nejrozsáhlejšího archeologického komplexu na světě – tajuplné khmerské chrámy Angkor Wat, Bayon, Ta Prohm, Sloní terasa ad.
11. den: Siem Reap : každodenní život Kambodžanů – půldenní výlet na venkov a poznávání vesnického života místních obyvatel, muzeum min (smutná připomínka občanské války), návštěva kláštera a požehnání mnichů .
12. den: Siem Reap – Ko Chang: půldenní přejezd do Thajska k moři , trajekt na ostrov a podvečerní koupání.
13. - 14. den: Ko Chang : dva dny na nádherných plážích ostrova – koupání, šnorchlování na korálech, možnost výletu do džungle.
15. - 16. den: Ko Chang – Praha: rozloučení s mořem ; odpoledne přejezd do Bangkoku a odlet do Prahy, přílet 16. den.

nebyly nalezeny žádné termíny