Jordánsko


  • ubytování: hotel ***+ubytování: hotel ***+
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Poslední 2 volná místa se slevou 6 000 Kč! Speciální poznávací okruh po Jordánsku s mimořádně bohatým programem a polopenzí v doprovodu PhDr. Evy Janáčové, Ph.D.

Poloha: Dle programu

Stravování: polopenze

Polopenze

Ubytování: hotel ***+

Dle programu

Program zájezdu

1. den: 29. 3. úterý – odlet do Ammánu se společností Ryanair v 14:30 hod. do Ammánu – přílet v 19:05 hod. místního času, ubytování Ammán – nocleh.
2. den: 30. 3. středa – snídaně, Umm Qais s nádherným panoramatickým výhledem na Golanské výšiny a Galilejské moře – místo, které křesťanská tradice spojuje s Ježíšovým zázrakem vyhnání démonů z dvou posedlých mužů, Ajloun/Adžlun – Kalabat Rabad – pozůstatky krásného hradu, vystavěný ve 12. století muslimy za účelem obrany proto křižáckým výpadům, Jerash – jeden z nejlépe dochovaných a nejkompletnějších helenistickým a římských provinčních měst Blízkého východu a vůbec na světě, ubytování Ammán – večeře, nocleh.
3. den: 31. 3. čtvrtek – snídaně, okružní jízda po pouštních zámečcích v okolí Ammánu, do jejichž výzkumu se významným způsobem zapsal český badatel Alois Musil – Kasr Charana, Kusajr Amra, Kasr Azrak a oáza Azrak, dále do Umm Ar-Rasas zmiňovaného již ve Starém i Novém zákonu – trosky opevněného města ukrývají několik budov, čtyři kostely a krásné mozaiky, Ammán – večeře, nocleh.
4. den: 1. 4. pátek – snídaně, Betánie za Jordánem zapsaná v seznamu dědictví UNESCO. Jde o nejdůležitější poutní místo v Jordánsku – místo Ježíšova křtu, zde Jan Křtitel křtil vodou zástupy, které se přicházely vyznávat ze svých hříchů. Okolí řeky Jordán je zároveň zajímavou přírodní rezervací. Horké a vlhké podnebí vytváří spolu s nízkou nadmořskou výškou jakýsi přírodní skleník, oblast je tak zaručeně nejzelenější v celém Jordánsku. Mrtvé moře – koupání, Ammán – večeře, nocleh.
5. den: 2. 4. sobota – snídaně, prohlídka Ammánu, který byl ve starověku hlavním městem národa Amónců a později významným helenistickým centrem – římské divadlo z druhého století n. l., Citadela – prohlídka, umajjovský palác, archeologické muzeum, mešita krále Abdalláha, Ammán – večeře, nocleh.
6. den: 3. 4. neděle – snídaně, cestou podél Mrtvého moře krásná vyhlídky na Wadi Araba a Šarské hory, Madaba – významné křesťanského město – kostel sv. Jiří, v němž se nachází vzácná mozaika ze šestého století n.l. – nejstarší vyobrazení Svaté země a Jeruzaléma, hora Nebo – místo, odkud Mojžíš pohleděl na Svatou zemi a kde poté rovněž zemřel, putování po tzv. Královské cestě – Karak – prohlídka významného křižáckého hradu, příjezd do Petry na hotel – večeře, nocleh.
7. den: 4. 4. pondělí – celodenní návštěva Petry jednoho z divů světa – zřejmě nejkrásnějšího archeologického naleziště na světě – skalní město Petra – fascinující skalní komplex zapsaný v seznamu světového dědictví UNESCO, který byl osídlený ještě dávno před počátkem našeho letopočtu, zejména národem Nabatejců, na některých úsecích lze využít oslíky a velbloudy (za poplatek), jedná se o vrchol celého zájezdu. Po vstupu do Petry průchod cca 1 km dlouhou klikatou a úzkou soutěskou Sík, jejíž stěny jsou vysoké přes 100 m. Od 3. století př. n. l. byla Petra slavným hlavním městem Nabatejského království. Západními cestovateli byla objevena roku 1812. Hlavními památkami jsou tzv. pokladnice Al Chazneh, divadlo, královské hrobky a zdatnější turisté mohou navštívit i skalní klášter Ad-Dér, návrat na hotel, Petra – večeře, nocleh.
8. den: 5. 4. úterý – snídaně, přesun do pouště Wadi Rum zapsané v seznamu Světového dědictví UNESCO. Údolí je jednou z nejzajímavějších pouštních scenérií na světě. Jde o bizarní krajinu protkanou nesčetnými kaňony a skalními oblouky. Na strmých skalních stěnách lze objevit starověké kresby a nápisy. Po cca 2hodinové jízdě terénními vozidly v údolí následuje oběd v poušti připravený domorodými beduíny, poté odpoledne přesun na letiště zpět do Ammánu – odlet v 19:35 hod., s příletem do Vídně ve 22:30 hod.

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu Vídeň – Ammán – Vídeň s příručním zavazadlem do 10 kg + batoh/kabelka
  • (hmotnost zavazadel lze za příplatek navýšit)
  • letištní a bezpečnostní taxy
  • autobusová přeprava
  • 7x ubytování s polopenzí (po příletu do Ammánu není zahrnuta večeře)
  • výjezd jeepy s beduínským obědem
  • servis českého průvodce a místního průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • příplatek 200 USD vybírá se na místě v USD (zahrnuje: vstupy do vybraných objektů včetně nákladného vstupu do Petry
  • bakšiš na hotelích
  • bakšiš pro řidiče a jordánské vízum)
  • pojištění léčebných výloh v zahraničí 490 Kč / 20 Eur / os. / pobyt
  • připojištění proti storno poplatkům (nepovinné) 790 Kč / 32 Eur / os. / pobyt
  • v případě zájmu nutné uhradit spolu se zálohou při podpisu smlouvy (pro případ zrušení zájezdu ze strany klienta
  • podmínky viz www.avetour.cz/pojisteni.html nebo na vyžádání v CK)