Ammán - Jordánsko: Okruh královskou zemí


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Vydáme se do blízkovýchodního hášimovského království. Potkáme pohostinné obyvatele a poznáme staré památky. Jordánsko není jen jeden z divů světa – Petra. Každý den budeme poznávat zajímavé památky a ruch zdejších měst. Prozkoumáme pulzující hlavní město Ammán včetně tržišť, projdeme si Petru včetně méně známých částí nebo přespíme na poušti. Na závěr si odpočineme ve slaném Mrtvém moři. Zájezd je realizován ve skupině do 20 osob. Bude nás doprovázet místní průvodce i český průvodce CK. Jordánsko začíná být velmi navštěvované Čechy.

Jordánsko: Okruh královskou zemí Vydáme se do blízkovýchodního hášimovského království. Potkáme pohostinné obyvatele a poznáme staré památky. Jordánsko není jen jeden z divů světa – Petra. Každý den budeme poznávat zajímavé památky a ruch zdejších měst. Prozkoumáme pulzující hlavní město Ammán včetně tržišť, projdeme si Petru včetně méně známých částí nebo přespíme na poušti. Na závěr si odpočineme ve slaném Mrtvém moři. Zájezd je realizován ve skupině do 20 osob. Bude nás doprovázet místní průvodce i český průvodce CK. Jordánsko začíná být velmi navštěvované Čechy.

Program zájezdu

1. den: : Odlet z Prahy do Ammanu. Na letišti nás uvítá místní průvodce. AMMAN - přesuneme se do centra hlavního města země Ammanu, kde žije polovina populace Jordánska. Ubytujeme se a podle času začneme s prohlídkou staré části města.
2. den: : Ráno budeme pokračovat v návštěvě Ammanu prohlídkou citadely s archeologickým muzeem. Pod citadelami navštívíme Římský amfiteátr. JERASH - přesuneme se k druhé nejvýznamnější památce Jordánska. Jde o 6500 let staré město. Sídlo v úrodném údolí bylo dobyto generálem Pompeiem a stalo se jedním z 10 římských měst. Volný čas.
3. den: : MADABA - naší další zastávkou bude město Madaba, kde se nachází zajímavý kostel svatého Jiří. Uvidíme zde unikátní mozaikovou mapu světa. NEBO - místo, odkud Mojžíš společně s izraelity viděl zemi zaslíbenou. Z místa je výhled na Palestinu a nachází se zde pozůstatky byzantského chrámu. KERAK - starobylá křižácká pevnost ležící uvnitř hradeb starého města, obnovené osmanské budovy. Dále pokračování po Královské dálnici do hotelu v Petře.
4. den: : PETRA (UNESCO) - jeden ze sedmi divů světa, celý den budeme prozkoumávat červené hory a skalní města. Biblické místo bylo znovu objeveno v 19. století. Procházet budeme úzkou soutěskou. Jako první se ale zastavíme u nejznámější památky - Pokladnice. Dále dojdeme k amfiteátru pro 7 000 lidí. Navštívíme i hrobky, domy, paláce. Vyjít můžeme až ke klášteru s výhledy. V případě únavy lze pro cestu zpět zvolit dopravu na koni.
5. den: : MALÁ PETRA - nedaleko Petry se nachází křižovatka karavanových cest mezi Egyptem, Gazou a Středozemním mořem. Ve studeném kaňonu jsou hrobky, chrámy, vodní cisterny nebo domy pro ubytování putujících. Zajímavé jsou zbytky freskové omítky z 1. století. Malá Petra bývá méně navštěvovaná, ale určitě stojí za návštěvu. WADI RUM (UNESCO) - nejhezčí poušť světa je známá také jako měsíční údolí. Jde o úžasnou přírodní zajímavost. Potkáte zde beduíny s velboudy, kteří zde poklidně popíjejí čaj. Natáčely se zde velkolepé filmy jako Marťan, Star Wars nebo Transformers. Jízda terénním autem s místnímí beduíny se zajímavými zastávkami. Příjezd do vybaveného kempu. Sledování západu slunce a díky malému světelnému znečištění i svítících hvězd na noční obloze.
6. den: : Přejezd k Mrtvému moři se zastávkami na zajímavých místech, ubytování v hotelu.
7. den: : MRTVÉ MOŘE - celodenní odpočinek. Mrtvé moře je slané jezero ležící 420 metrů pod úrovní moře (nejnižší bod na zemi). V jezeře se nachází jedna z nejslanějších vod na zemi. V moři můžete relaxovat a číst noviny. Voda si udržuje konstantní teplotu 30°C. Léčivé účinky vody jsou známé již od biblických dob. Léčivé účinky má i bahno, které se zde natírá na tělo.
8. den: : Přejezd na letiště, v průběhu dne odlet zpět do Prahy.

03.10. - 10.10.24 čtvrtek - čtvrtek
polopenze letecky (Praha)
Sleva 26% 52 950 Kč 38 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

Slevy

  • Děti do 15 let
  • Dětská sleva
  • OZP
  • Rodinná sleva
  • Seniorská
  • Skupinová (nad 6 osob)
  • Sleva pro stálé klienty
  • Sleva za včasný nákup
  • Váleční veteráni a vojáci

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Amman a zpět (vč. odbaveného zavazadla), přeprava místním mikrobusem s řidičem, 7x ubytování, 7x polopenze, vstupné podle programu (včetně jízdy pouští), vízum, český průvodce CK a místní průvodce