To nejlepší z adventní Florencie + SIENA (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Půvab renesance a středověku… v adventním čase. Prohlédnete si skvosty galerie Uffizi a užijete si atmosféru vánočních trhů u kostela Santa Croce. Projdete se po nasvíceném nábřeží Florencie. Siena si vás podmaní svým středověkým kouzlem a zdejší dezert panforte vás svou chutí dostane. Dopřejte si kouzlo italských Vánoc a vydejte za krásou sváteční Florencie a Sieny!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Uffizi Gallery

Dospělý 910.00 Kč
Dítě 320.00 Kč
Student 380.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet na letiště do Boloně nebo do Pisy. Odtud se objednaným transferem pojedeme ubytovat do Florencie. Program dne závisí na letových řádech.
2. den: Čeká nás návštěva nejslavnější galerie světa Uffizi. Nebude chybět prostor na nákupy a prohlídky interiérů památek úchvatné Florencie. V časných ranních hodinách se vypravíme do jedné z  nejslavnějších galerií světa  Uffizi. Pro ty, kteří galerii navštívit nechtějí, bude  dostatek času na nákupy či prohlídky interiérů některých z mnoha pamětihodností tohoto města . Podíváme se na nejstarší florentský kostel – bazilika sv. Lorenza a  Medičejskou kapli  – monumentální pohřebiště členů rodu Medici. Podíváme se také na Palazzo Pitti a kostel Santa Croce. Návštěva vánočních trhů nebo také možnost společné večeře.
3. den: Dnes si prohlédneme největší historické skvosty Florencie v čele s katedrálou Santa Maria del Fiore a užijeme si atmosféru vánočních trhů u kostela Santa Croce. Ráno zahájíme prohlídku u jedné z nejkrásnějších katedrál Santa Maria del Fiore, uvidíme Campanile di Giotto, Battistero e Cupola di Brunelleschi .   Pak se přesuneme do  Medicejských kaplí  – mauzoela rodu Medicejů, které pro své mecenáše vytvořil Michelangelo Buonarroti v zadní části kostela San Lorenzo . Podíváme se na kostel   Santa Croce, jenž je místem posledního odpočinku mnoha významných Florenťanů, například Michelangela , Galilea Galileiho , Machiavelliho či Rossiniho .  Poté návštěva a dostatečný čas k vychutnání si atmosféry na vánočních trzích .
4. den: Dnes nás čeká výlet do malebné Sieny. Projdeme se po náměstí Campo či Duomo di Siena, vychutnáme si sváteční atmosféru a večer zamíříme zpět do Florencie.  Ráno odjedeme vlakem do významného kulturního centra Toskánska – Sieny , s výborně zachovalým středověkým architektonickým dědictvím. V centru města se projdeme po slavném náměstí Campo , na jehož místě kdysi stávalo římské fórum. Zhlédneme Palazzo Pubblico – v paláci je možnost navštívit Museo Cívico s obrazy a freskami. Za palácem se tyčí 102 metrů vysoká věž Torre del Mangia z let 1338–1348, která byla postavená podle návrhu sienského malíře Lippa Memmiho. Když zdoláme 503 schodů, můžeme se z ní kochat jedinečným výhledem na náměstí i velkou část města. Před věží stojí elegantní kamenná lodžie Capella di Piazza, která byla postavená v roce 1348 jako upomínka na morovou epidemii. Na konci náměstí najdeme fontánu Fonte Gaia . Nejvýraznější dominantou náměstí Piazza del Duomo je Duomo di Siena pyšnící se nádhernou fasádou, uvnitř je Battistero di San Giovanni s krásnou křtitelnicí zdobenou reliéfy těch nejlepších sochařů tehdejší doby. Uvidíme Ospedale di Santa Maria della Scala, v níž dnes sídlí jedna z největších uměleckých galerií ve městě. Během dne bude dostatek času na posezení v kavárně či tradiční místní trattorii. Večer návrat do Florencie. 
5. den: V brzkých ranních hodinách odjezd transferem do Boloně nebo Pisy a  odlet do Prahy .

05.12. - 09.12.24 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
Sleva 5% 21 990 Kč 20 990 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letenku Praha-Boloňa (Pisa)-Praha
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště-hotel-letiště
  • 4x ubytování v hotelu
  • 4x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadlo za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • jízdné městskou hromadnou dopravou
  • fakultativní výlet vlakem do Sieny - přibližně 20 euro
  • vstupné do památek
  • doporučené kapesné 250 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 600 Kč