Sicílie - Poznávací zájezd SICÍLIE , LIPARSKÉ OSTROVY ***


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Pro seniory

Poznávací zájezd na Sicílii ve Vás zanechá doživotní vzpomínky na jedinečnou krajinu doplněnou o aktivní sopku či sirná bahenní jezírka. Uhrane Vás nádherná příroda, ale také jedinečná architektura nejen z dávné antiky. Kromě poznávání budete mít čas i relaxaci a koupání v moři.

1. DEN – Let Praha – Catania. Nocleh.
2. DEN – Výlet lodí na LIPARSKÉ OSTROVY (UNESCO) známé svou sopečnou aktivitou - doutnající sopka Vulcano, možnost výstupu na Velký kráter s krásnými výhledy, koupání v sirném bahenním jezírku s léčivými účinky, na výběr je černá i bílá sopečná pláž. (Lodě se platí na místě.)
3. DEN – Výjezd na ETNU k dolní stanici lanovky, nejvyšší činná sopka v Evropě. Zájemci mohou (při příznivých povětrnostních podmínkách) dále lanovkou a terénním vozem do výšky cca 3000 m n.m. Nádherná "měsíční" krajina s rozeklanými lávovými útvary a bočními krátery, obří lávová pole. TAORMINA – okouzlující městečko na terase nad mořem s úchvatnými pohledy na Etnu, aragonské domy, antické divadlo aj.
4. DEN – SYRAKUSY (UNESCO) – město s památkami připomínajícími jeho skvělou minulost: antická čtvrť Neapolis s řeckým divadlem s vynikající akustikou, starověké lomy, Aretúsin pramen na ostrovní staré části města Ortygia, dóm, ruiny chrámu Apollona a Artemidy, barokní katedrála Santa Lucia. CATANIA - zastávka u nádherné katedrály.
5. DEN - Přejezd na jižní pobřeží Středozemního moře do AGRIGENTA (UNESCO) – město s významnými památkami řecké kolonizace, jedno z nejvýznamnějších měst antického světa. Dobře zachovalé chrámy v krásné krajině nazývané Údolí chrámů – chrám Svornosti, Héraklův chrám, chrám Dia Olympského, chrám Kastora a Polluka. Nocleh v oblasti Palerma.
6. DEN – MONREALE – nádherná katedrála a klášter z doby normanské s bohatou mozaikovou výzdobou, velkolepé mozaiky uvnitř katedrály z 12. století zaujímají plochu 6340 m2. PALERMO – hlavní město Sicílie, rušné město s malebnými zákoutími, tržišti i významnými paláci, kostely a katedrálou. CEFALÚ – půvabné historické městečko s normanským dómem, nad kterým se tyčí jako dominanta mohutná skála. Návrat na nocleh do oblasti Catanie.
7. DEN – Volný den u moře.
8. DEN – Odlet do Prahy.

Akce: Vhodné pro aktivní seniory, kterým nevadí náročnější program.

Hotely v nabídce: 7x ubytování v hotelu (6x v oblasti Catanie, 1x Palerma) – dvoulůžkové pokoje s přísl. s polopenzí