Řím, Neapol, Pompeje, Vesuv a okolí s ubytováním v Římě (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Jedinečný poznávací zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejzajímavější z Itálie a navštívíte Řím, Neapol, Pompeje, Vesuv i Tivoli. Na okamžik se stanete gladiátorem římského Kolosea, z nádhery Pompejí vás zamrazí a užijete si nádherný výhled na Neapolský záliv. Odhalte s námi tajemství skrytá tisíce let a poznejte největší poklady Itálie!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Koloseum + Forum Romanum

Dospělý 590.00 Kč
Dítě 100.00 Kč
Student 250.00 Kč

Vatikánská muzea

Dospělý 740.00 Kč
Dítě 350.00 Kč
Student 350.00 Kč

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu je formou sladkého bufetu
během dne při prohlídce bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení

Ubytování: hotel ***

hotel 3* v blízkosti centra Říma
hotel je dostupný MHD či městským vlakem do centra města

Program zájezdu

1. den: Přílet do Říma , poté objednaným transferem příjezd na hotel a ubytování . Dle času příletu možná prohlídka Říma s průvodcem.
2. den: Den je věnován zhlédnutí nejkrásnějších památek v srdci Říma- navštívíme například Kapitol, Forum Romanum či Koloseum.  Po snídani se společně odebereme na prohlídku  antického stadionu  Circo Massimo, nejstaršího římského  fóra  Foro Boario, u něhož se nachází slavné ústa pravdy. Poté přejdeme ke starověkému srdci Říma – na Kapitol (socha vlčice), odkud je nádherný výhled na Forum Romanum. Projdeme se přes Foro di Augusto   ulicí   Via Imperial i  ke Koloseu a   Konstantinovu oblouku. Zde bude dostatečně dlouhé volno na individuální prohlídku   Kolosea ,  Fora Romana  a oběd.  Odpoledne budeme pokračovat v prohlídce města s průvodcem: baziliky sv. Petra   v řetězech, kde mají řetězy, kterými byl spoután Sv. Petr při svém zajetí Římany, mimo to je zde k vidění snad nejkrásnější  Michellangelova  socha Mojžíše  z bílého mramoru.  Traiánův park a bazilika Sv. Jana v Lateráně. Opět budete mít dostatek osobního volna na fotografování, posezení v kavárně, či obdivování tohoto nádherného města. Večer návrat na hotel.  
3. den: Výlet do Pompejí, Neapole a na Vesuv, nebo individuální volno v Římě. Výlet – ráno objednaným transferem odjedeme  do Pompejí. Pompeje byly zasypány při výbuchu Vesuvu v roce 79 a díky tomu zůstalo město zakonzervováno do dnešních dnů. Zde budeme mít čas na prohlídku. Poté se pojedeme podívat na Vesuv, projdeme se kolem kráteru, odkud jsou překrásné vyhlídky na  Neapolský záliv.  K večeru si krátce prohlédneme jedno z nejstarších měst světa Neapol a pojedeme zpět do  Říma. Předpokládaný návrat na hotel je ve večerních hodinách.    
4. den: Návštěva nejmenšího státu světa Vatikánu a procházka po na náměstí Piazza del Popolo s nádherným obeliskem a kostely.  Tento den navštívíme nejmenší stát světa Vatikán. Prohlédneme si náměstí sv. Petra , chrám sv. Petra , Michelangelovu kopuli s nádherným výhledem a světoznámá Vatikánská muzea . Poté bude volno na oběd, nákup suvenýrů… Odpoledne procházka k Andělskému hradu a dále k nejrušnějšímu náměstí Piazza Navoně, kde se nachází Berniniho Fontána čtyř řek. Poté přechod k Palazzo Borghese, Mausoleo di Augusto   na Piazza del Popolo s egyptským obeliskem a s nádhernými kostely Santa Maria del Popolo, Santa Maria in Monte Santo a Santa Maria dei Miracoli. Osobní volno ve kterém máte možnost individuální prohlídky přilehlého parku Villa Borghese. Návrat na hotel ve večerních hodinách.
5. den: Výlet do Tivoli spojený s návštěvou Villa D´Este. Výlet do Tivoli, které se nachází 30 km od Říma - navštívíme slavnou Villu D´Este. Tivoli leží na úpatí Sabinských hor . Terasová zahrada vznikla v roce 1549 na pokyn Ippollita D Este, syna Lucrecie Borgie. Vila byla v majetku rodiny d ´Este, později přešla do rukou Habsburků. V zahradě je velké bohatsví vodních prvků, všechny fontány jsou zásobeny samospádem řeky Aniene. V zahradě se nachází citrusy, cypřiše, platany, vavřín, myrta, cesmíny a další rostliny. Vila d Éste je na seznamu Unesco. V pozdních odpoledních hodinách se vrátíme do Říma, kde bude volno na večerní procházky kolem osvětlených památek a užití si večerní atmosféry tohoto nádherného města.
6. den: Prohlídka Španělských schodů, slavné fontány di Trevi, zhlédnutí Pantheonu či paláce Quirinale.  Dopoledne prohlídka náměstí Piazza di Spagna   se Španělskými schody a kostelem Trinita dei Monti a přechod k proslavené fontáně di Trevi   do které nejen turisté, ale i Italové házejí mince aby si zajistili opětovný návrat do Říma. Poté návštěva jednoho z nejzachovalejších antických chrámů Pantheonu   a nedalekého náměstí Campo dei Fiori , nejstaršího římského tržiště. Přechod na Via del Corso. Odpoledne volné. Možnost nákupů a občerstvení na nejrušnější třídě Říma – Via del Corso, nebo v jejích přilehlých křivolakých uličkách. Nachází se zde spousta malých náměstíček, které přímo vybízejí k posezení u dobrého jídla. Po pauze na oběd možnost procházky k oficiální rezidenci italského prezidenta - paláce Quirinale, k výstavnímu paláci  Palazzo delle Esposizioni a k bazilice Santa Maria Maggiore, nebo možnost návštěvy jednoho z římských muzeí. Návrat do hotelu.
7. den: V ranních hodinách po snídani následuje prohlídka města nebo odlet do ČR, program dne je závislý na letovém řádu.

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha–Řím–Praha
  • letištní taxy
  • transfer autobusem z letiště do hotelu a zpět
  • 6× ubytování ve 3* hotelu se snídaní (formou sladkého bufetu)
  • transfer do Neapole, Pompejí a na Vesuv
  • vstup na Vesuv
  • průvodcovské služby
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • jízdné po Římě
  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • vstupné do památek
  • vstupné do Pompejí (cca 17 EU)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 4 900 Kč